Reviews, Top list

Oppo F3 review, pret, informatii necesare si impresii

Home  »  Reviews  »  Top list

CatMobile.ro

acum 7 ani

Oppo F3 este un smartphone atragator din multe puncte de vedere. Terminalul reprezinta versiunea de baza a gamei F3, din care face parte si modelul Oppo F3 Plus, un tereminal pe care il puteti analiza prin „ochii nostri” conform review-ului oferit de blog.catmobile.ro in luna martie a acestui an.

Oppo F3 review

Oppo pare sa capete incet, dar sigur, proportii de „fenomen” in China. Pe aceasta piata, compania s-a impus in mod absolut surprinzator in 2016, cand a reusit sa rastoarne toate calculele hartiei si sa profite de pe urma incasarilor record realizate in acel an.

Oppo F3 review, pret, informatii necesare si impresii

Oppo F3 este unul dintre terminalele pe care compania asiatica le propune in acest an si prezinta cateva specificatii extrem de interesante. Device-ul a debutat oficial pe piata din India, dar foarte probabil va ajunge si in Europa. Unul dintre marile sale atuuri il reprezinta aspectul foarte atragator, reprezentat de o carcasa metalica superba si un ecran bine integrat si aspectuos. Acest IPS LCD are o diagonala de 5.5 inch si vine cu rezolutie Full HD, in speta 1920×1080 pixeli. Ecranul in 16 milioane de culori al noului Oppo F3 este unul multitouch si beneficiaza de doua detalii respectabile: sticla curbata 2.5D si protectie oferita de Corning Gorilla Glass 5. Densitatea pixelilor in cazul sau atinge cota 401 pixeli per inch, ceea ce-l califica drept un display de buna calitate.

In spatele sau, Oppo a montat un motor puternic pentru modelul F3. Este vorba despre un chipset marca MediaTek, tactat la frecventa de 1.5 Ghz. Procesorul octa-core pe 64 de biti MT6750T are la bord opt nuclee Cortex A-53 si beneficiaza de sustinerea placii video Mali T860 MP2. Configuratia hardware a acestui hansdet functioneaza alaturi de 4GB memorie RAM si de cei 64 GB destinati stocarii interne. Aceasta capacitate de stocare a datelor poate fi insa extinsa pana la 128GB prin intermediul cardurilor de tip microSD.

Oppo F3 review, pret, informatii necesare si impresii (2)

Din pacate, Oppo nu a facut trecerea spre Android Nougat, astfel ca Oppo F3 ruleaza din fabrica Android 6.0.1 Marshmallow ajutat de interfata grafica ColorOS 3.0. Item-ul companiei Oppo beneficiaza de dotari foto puternice, chiar impunatoare as spune eu.

Oppo F3 are o camera frontala duala, astfel ca pasionatii de selfie-uri trebuie sa fie foarte incantati. De altfel, modelul Oppo F3 este unul ideal pentru toti cei care si-au facut un hobby din fotografiile de tip selfie. De ce? Pentru ca Oppo F3 vine cu doua camere selfie, una bazata pe un senzor de imagine de 8 megapixeli si alta cu un senzor de 16 megapixeli. Avem lentile wide 76.4 grade si deschidere f/2.0 in cazul celui de-al doilea senzor si alte lentile wide cu 120 de grade pentru primul. Nu lipsesc functii importante precum face beauty, stabilizare de imagine sau flash LED-ul. Camera principala a device-ului este de asemenea una potenta, datorita senzorului de imagine de 13 megapixeli si prezentei sistemului de focusare PDAF, a functiilor superzoom, face detection sau HDR precum si a aperturii f/2.2.

Smartphone-ul nu este lipsit de optiunile de conctivitate necesare si nici de senzorul de amprenta, pozitionat pe partea fin fata in butonul HOME. Avem de asemenea la dispozitie senzor de gravitatie, senzor de lumina si senzor de proximitate. Totodata, Oppo F3 se bucura de o autonomie mai mult decat decenta prin prezenta acumulatorului de 3200 mAh.

Oppo F3 concluzie si pret de achizitie

Oppo F3 este un terminal foarte aspectuos in opinia mea, cu specificatii hardware potente si excelente specificatii ale camerelor sale foto. Prezenta unui sistem dual de camere pe partea frontala nu poate trece neobservata in niciun caz, la fel cum nici memoria de tip RAM nu mi se pare deloc de neglijat. Un punct in minus ar fi reprezentat de faptul ca terminalul nu are cel mai nou sistem de operare Android in spate. Pretul sau de achizitie este de 311 dolari, unul destul de firesc la ceea ce ofera acest device.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo F3
Price
$ 311