Reviews

Oppo A9 pret, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Undeva in luna mai a acestui an, compania Oppo a lansat oficial modelul Oppo A9x, un device interesant din zona mid-range, care dincolo de o configuratie atractiva si un design placut, a primit si un pret bun de achizitie. Acum, la cateva luni distanta, Oppo anunta si smartphone-ul Oppo A9, telefon echipat cu noul procesor fabricat pe un proces de 12 nanometri de la Mediatek, Helio P70. Avem si noi detalii despre Oppo A9 in cele ce urmeaza. Pentru inceput, iata lista de specificatii tehnice oferite de producatorul chinez:

6.5-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ display
Octa-Core MediaTek Helio P70 12nm processor (Quad 2.1GHz Cortex A73 + Quad 2GHz Cortex A53 CPUs) with 900MHz ARM Mali-G72 MP3 GPU
4GB RAM, 128GB storage, expandable memory up to 256GB with microSD
Android 9.0 (Pie) with ColorOS 6.0
Dual SIM
16MP rear camera with LED flash, 2MP secondary camera
16MP front-facing camera with f/2.0 aperture
Fingerprint sensor
3.5 mm audio jack, FM Radio
Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 4.2,
GPS/GLONASS
4020mAh battery with fast charging

Pret si disponibilitate Oppo A9. Cat costa in Romania

Din primele informatii obtinute din presa chineza, noul Oppo A9 va putea fi achizitionat in trei variante diferite de culori: alb (jade white), mov (fluorite purple) si verde (mica green), Device-ul devine disponibil in China pentru inceput, dar va ajunge rapid si in India si in alte zone din Asia. Pretul sau de pornire se apropie de echivalentul a 1000-1100 de lei.

Pareri despre Oppo A9

Diagonala mare, pe un ecran cu rezolutie buna. Acesta pare sa fie primul detaliu care iti trece prin cap cand vezi specificatiile din dreptul display-ului de pe Oppo A9.

Device-ul este echipat cu un panel de 6.5-inch a carui rezolutie Full HD+ mi se pare potrivita. 2340 x 1080 pixeli si sticla de protectie deasupra, plus un decupaj tipic pentru zona China, de tip waterdrop (picatura). Marginile laterale ale terminalului sunt extrem de subtiri, iar marginea de jos (barbia) este de asemenea potrivita. Totul contribuie la un look trendy, elegant si atractiv.

Oppo A9 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, customizat cu ColorOS 6.0, este dual SIM si beneficiaza de aportul noului chipset de la MediaTek, Helio P70. Acest procesor atinge o viteza maxima de 2.1 Ghz, si include patru nuclee Cortex A73 si alte patru nuclee Cortex A53 (tactate la frecventa de 2.0 GHz). Placa video pe care o incorporeaza acest terminal este ARM Mali G72 MP3 GPU, cu o viteza de 900 de Mhz.

Dotarile foto nu sunt impresionante, dar cu siguranta vor ajuta utilizatorul sa beneficieze de o experienta cel putin decenta. Partea din spate a telefonului primeste o combinatie duala rezervata camerei principale a modelului Oppo A9. 16 megapixeli pe senzorul principal, cuplat cu alti 2 megapixeli pentru senzorul secundar.

Tot 16 megapixeli are si camera dedicata selfie-urilor si sesiunilor de videocalling. Aceasta camera frontala primeste si o apertura buna, f/2.0, semn ca selfie-urile se vor bucura de o calitate destul de buna chiar si in conditiile in care intensitatea luminii scade.

Device-ul este echipat cu senzor clasic de amprente si include optiuni de conectivitate moderne precum dual 4G VoLTE, Wi Fi 802.11 ac, bluetooth v4.2, GPS cu GLONASS, functia Radio FM sau mufa audio de 3.5 mm pentru casti. In ceea ce priveste autonomia, Oppo A9 se bazeaza pe un acumulator de 4020 de miliamperi, care este si echipat cu tehnologie de incarcare rapida.

Concluzie:
Noul Oppo A9 este un telefon mid-range foarte interesant. Are un aspect plăcut și un design modern, oferă câteva specificații foarte bune pentru zona mid-range și are un preț decent de achiziție. Se încadrează perfect în tiparul telefonalor Oppo gândite pentru acest sector și care vizează un raport calitate-preț cât mai bun pentru utilizator

Etichete:

Oppo Oppo A9
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo A9