Reviews

OPPO A83 review, pret, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Deblocarea faciala tinde sa devina noul trend de pe piata smartphone din China. Vivo si Huawei au lansat deja astfel de terminale care permit utilizatorului sa deblocheze telefonul prin simpla sa privire, iar cei de la Oppo au completat tridentul pe finalul anului trecut.

OPPO A83 a fost lansat oficial la scurt timp dupa OPPO A73 si este un telefon de buget cu deblocare faciala si display in format 18:9. Curios (sau nu) device-ul vine fara scanner de amprente, dar ofera cateva specificatii spectaculoase pentru un pret atractiv.

OPPO A83 specificatii tehnice si primele detalii oficiale

Fara doar si poate, dincolo de pretul atractiv si de specificatiile bune, OPPO A83 este un telefon atragator. Nu are scanner de amprente, dar beneficiaza de tehnologia „face unlock”, una care pare sa fie destul de sigura, daca tinem cont de cele 128 de trasaturi ale fetei pe care le scaneaza inainte sa-ti deblocheze telefonul.

OPPO A83 review (2)

Design-ul telefonului este remarcabil. OPPO s-a oprit la o carcasa metalica eleganta, cu finisaje fine de o excelenta calitate. Ecranul de 5.7-inch este de departe cel mai atractiv detaliu de pe OPPO A83, facandu-se remarcat prin aspect si dimensiuni. Acest ecran este imbracat in sticla curbata 2.5D si asigura o densitate a pixelilor de 282 pixeli per inch. IPS LCD-ul pentru care a optat compania OPPO are format 18:9 si suporta o rezolutie 1440 x 720 pixeli, adica rezolutie HD + .

Sub capota, OPPO A83 ascunde un procesor octa-core de la Mediatek. Acest chipset este tactat la frecventa de 2.5 Ghz si cred ca este suficient sa remarcam faptul ca in discutie este modelul Helio P23 MT6763T, cu recomandari excelente pana in acest moment.

OPPO A83 review

Procesorul este cuplat cu placa video ARM Mali G71 MP2 tactata la frecventa de 770 Mhz, dar si cu o memorie RAM foarte atractiva de 4 GB RAM. Capacitatea de stocare a datelor atinge 32 GB in versiunea standard, insa, OPPO pune la dispozitia utilizatorilor slot dedicat pentru carduri de memorie externe de tip microSD. Prin urmare, OPPO A83 poate ajunge la o memorie de 128 GB prin extindere.

3180 miliamperi are acumulatorul acestui device, incarcarea sa facandu-se prin portul microUSB 2.0. OPPO A83 este capabil de conectivitate 4G VoLTE si vine cu tehnologie bluetooth 4.2, dar si cu GPS (plus GLONASS) si functia Radio FM. Sectorul foto este dominat de camera principala de 13 megapixeli (echipata cu flash LED, PDAF si apertura F2.2) si sustinut de un selfie-cam de 8 megapixeli pe partea din fata (plus Face Unlock).

OPPO A83

OPPO A83

Desi are un ecran mare si masoara 150.5 milimetri inaltime, OPPO A83 cantareste doar 143 de grame. Detaliu cu atat mai atractiv cu cat va reamintim ca in spate, se ascunde un acumulator destul de mare. Grosimea telefonului este de doar 7.7 milimetri. Telefonul ruleaza din fabrica Android 7.1 Nougat si nu exista momentat informatii referitoare la un viitor update catre Oreo.

OPPO A83 este deja disponibil la vanzare in China, iar pretul sau de achizitie este de 212 dolari. Un pret destul de avantajos daca tinem cont de specificatii si designul foarte atractiv al terminalului.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
OPPO
Product Name
OPPO A83