Stiri

OPPO A79 detalii oficiale: specificatii tehnice, pret si primele impresii

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Cei de la Oppo au lansat la inceputul lunii noiembrie modelul OPPO F5 cu ecran 18:9, pentru ca apoi sane propuna super terminalele Oppo R11s si Oppo R11s Plus. Dar, compania chineza nu s-a oprit aici si vine acum o noua propunere in sectorul phablet mid-range.

Oppo A79 este un device atractiv si devine official in China, chiar daca asemanarea cu Oppo F5 este evidenta. Va reamintim ca Oppo F5 este un model lansat de producator pentru piata din India. Haideti sa vedem ce propune noul model Oppo A79.

OPPO A79 specificatii tehnice si detalii oficiale

Si acest device al companiei chineze se bazeaza pe un ecran 18:9. Trendul anului nu putea fi eludat atat de usor de o compania ca Oppo, iar A79 se incadreaza in acest trend. Avem la dispozitie un display Super AMOLED cu diagonal de 6 inch si o rezolutie excelenta: Full HD + adica 2160 x 1080 pixeli. Nu lipseste de pe acest display sticla curbata 2.5D si nici protectia Corning Gorilla Glass. Ecranul de pe Oppo A79 este o reusita!

OPPO A79 (2)

Device-ul ruleaza din fabrica Android 7.1 Nougat customizat cu ColorOS 3.2, interfata grafica dezvoltata de producatorul chinez. Sub capota, A79 de la Oppo ascunde un procesor octa-core de la Mediatek, un model Helio P23 tactat la frecventa de 2.5 Ghz. Este vorba despre unul dintre cele mai atractive si stabile chipset-uri ale MediaTek din 2017, procesor pe care compania Oppo l-a cuplat cu 4GB memorie RAM si cu placa video ARM Mali G71 de 800 Mhz. Pe langa cei 4GB RAM, compania aloca si 64 Gb pentru stocarea de date. Capacitatea memoriei native poate fi extinsa pana la 256 GB prin intermediul unui card de memorie microSD.

OPPO A79

Evident, Oppo A79 este capabil de conectivitate 4G LTE si ne asigura de “calitatea” dual SIM. Device-ul imbraca o carcasa de metal si ascunde o baterie de 3000 de miliamperi destul de generoasa (cu tehnologie de incarcare rapida VOOC Flash Charge), dar in ciuda acestor “detalii” greutatea sa atinge doar 140 de grame. Asta il face usor de manevrat chiar si cu o singura mana, mai ales ca grosimea telefonului atinge 7.2 milimetri. Inaltimea sa este una mare (157.3 milimetri), dar latimea mi se pare excelenta: 76 milimetri.

Senzorul de amprente este plasat pe partea din spate, acolo unde regasim si una dintre camerele de 16 megapixeli cu care ne incanta producatorul pe Oppo A79. Camera frontala are aceeasi rezolutie si este echipata cu flash LED si PDAF, plus diafragma F1.8 si capacitate de filmare la rezolutie Full HD.

Prima concluzie: Oppo A79 este un phablet mid-range foarte atractiv, atat ca design cat si ca specificatii tehnice. Interesant este ca pretul terminalului atinge 364 de dolari, ceea ce inseamna ca acest telefon poate scoate din buzunarele romanilor aproximativ 1400-1500 de lei. Un pret care mie personal mi se pare unul excelent.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
OPPO
Product Name
Oppo A79