Reviews

Oppo A76 – preț, specificații tehnice, disponibilitate. Smartphone cu procesor Snapdragon și baterie de 5.000 mAh

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Noul Oppo A76 a fost anunțat oficial de către producător în Malayezia. Smartphone-ul vine cu un procesor octa-core de tip Snapdragon, asociat cu o memorie RAM de 6GB, dar și cu o baterie mare de 5.000 de miliamperi. Toate detaliile importante despre noul model din seria A de la Oppo, în cele ce urmează.

Preț și disponibilitate Oppo A76

În Malayezia, Oppo a prezentat noul Oppo A76, cea mai nouă adiție din seria A a producătorului. Smartphone-ul este echipat cu procesorul Snapdragon 680, cu un setup dual-camera, dar și cu o baterie de 5.000 de miliamperi.

Potrivit primelor informații, smartphone-ul celor de la Oppo costă 899RM adică puțin sub 1000 de lei, în traducere românească aproximativă. Telefonul vine în varianta de 6GB RAM și 128GB stocare date și poate fi achiziționat pe culori precum Glowing Blue (Albastru) și Glowing Black (Negru). Este disponibil pentru moment doar în Malayezia și nu există informații oficiale cu privire la disponibilitatea sa în alte zone. Să aruncăm o privire și asupra specificațiilor sale tehnice.

Specificații tehnice Oppo A76

Pentru un telefon din zona mid-range accesibilă, Oppo A76 nu pare deloc un smartphone rău. Este echilibrat, suficient de performant, are o baterie impunătoare și un procesor rapid și eficient pentru acest segment de piață. Am putea spune că pare o soluție optimă pentru zona telefoanelor decente, cu prețuri accesibile.

Noul Oppo A76 are un ecran LCD IPS HD+ de 6,56 inchi cu rezoluție de 1612 x 720 pixeli și o densitate de pixeli de 269 PPI. Acest afișaj are o rată de reîmprospătare de 90 Hz, un raport ecran-corp de 89,9% și o rată de eșantionare de 180 Hz.

Totodată, Oppo A76 are un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 680 care este asociat cu placa video GPU Adreno 610. Are 6 GB RAM și 128 GB stocare. Spațiul de stocare este extins prin card microSD cu până la 1TB. De asemenea, oferă 5 GB de RAM virtuală. Telefonul vine cu o cameră dublă pe partea din spate pentru fotografii și videoclipuri. Are un senzor primar de 13 megapixeli și un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Pentru selfie-uri și apeluri video, dispozitivul folosește un shooter de 8 megapixeli. Considerăm că acesta este un capitol unde A76 de la Oppo suferă. Nu poți miza pe o astfel de configurație dacă ești un mare iubitor al instantaneelor.

În ceea ce privește software-ul, telefonul rulează pe ColorOS 11.1 bazat pe Android 11. Există, de asemenea, o baterie de 5000 mAh cu suport de încărcare rapidă de 33 W. Conform companiei, telefonul se va încărca de la 0% la 50% în 26 de minute. Include un scaner de amprentă montat lateral pentru securitate, dar telefonul beneficiază și de recunoaștere facială.

Oppo A76 acceptă dual-SIM, 4G, WiFi dual-band, Bluetooth 5.0, GPS, A-GPS, BeiDou, GLONASS pe partea de conectivitate. În plus, telefonul are un port USB Type-C și o mufă pentru căști de 3,5 mm. Măsoară 164,4 x 75,7 x 8,39 mm și cântărește aproximativ 189 de grame.

În concluzie, o adiție reușită a producătorului pentru gama A din portofoliul său. Oppo A76 nu corespunde din punct de vedere foto, dar poate suplini prin rapiditatea și eficiența procesorului său, prin bateria de 5.000 de miliamperi, dar și prin asocierea inspirată cu 6GB RAM și acceleratorul grafic Adreno. Nu este un device care să te cucerească din prima, dar poate fi un ajutor important în task-urile day-by-day. Ție ce părere îți lasă noul Oppo A76?