Reviews

Oppo A73 a fost anunțat oficial. Ce specificații tehnice are și cum arată

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Oppo își continuă seria lansărilor oficiale, iar cel mai recent, a sosit pe piață noul model Oppo A73. Device-ul are un aspect modern și plăcut, vine cu decupaj în formă waterdrop și camere de tip ”iPhone”. Mai multe detalii despre Oppo A73 în cele ce urmeaza.

Specificații tehnice Oppo A73. Detalii oficiale, aspect, primele impresii

Oppo A73 a primit o lansare surprinzătoare. Device-ul care era anunțat de ceva vreme a fost prezentat oficial în Tunisia! Este pentru prima dată când compania Oppo lansează un smartphone din zona mid-range în această țară. Presa chineză caută să explice această decizie: ”Face parte din politica pe care compania o desfășoară deja de ceva timp și care ține de extinderea la nivel global al grupului”.

Chiar dacă Oppo A73 a fost anunțat și lansat oficial, Oppo nu a dat până acum detalii legate de prețul de achiziție al telefonului. De remarcat însă că Oppo A73 va putea fi achiziționat pe culorile argintiu (clasic silver și albastu (navy blue). Să aruncăm însă o primă privire asupra specificațiilor sale tehnice.

Modelul Oppo A73 are un ecran Full HD Plus AMOLED cu rezoluție 2400 x 1080 pixeli. Vorbim despre un display modern, cu aspect 20:9 și cu o rată de refresh de 60Hz. De asemenea, acest model beneficiază de protecție Corning Gorilla Glass 3.

In ceea ce privește bateria sa, Oppo A73 va fi alimentat cu un acumulator de 4.000 de miliamperi, care vine cu încărcare rapidă la 30W, tehnologie VOOC 4.0 fast charging.

Procesorul ales de Oppo pentru acest device este un model Snapdragon 662, un chipset mid-range, cuplat cu 6GB dedicați memoriei RAM și cu 128GB pentru stocarea de date. Această memorie nativă a telefonului poate fi extinsă până la 512 GB cu ajutorul unui card de memorie de tip microSD.

Dotările sale foto nu sunt impresionante, dar pot ajuta în anumite situații. Cred că device-ul va fi favorizat pe timpul zilei, atunci când lumina este mult mai puternică, dar va avea probleme după lăsarea întunericului sau în situații în care luminozitatea în general nu este cea mai bună. Oppo A73 vine cu o combinație de 16 megapixeli cu 8 megapixeli pe spate,plus doi senzori de 2 megapixeli monochrome. Pentru selfie-uri și sesiuni de vido calling, terminalul se bazează pe o camera de 16 megapixeli.

Oppo A73 are scannerul de amprente integrat în ecran, ceea ce reprezintă o bilă albă pentru un device din zona mid-range. Telefonul rulează Color OS 7.2 din fabrică, bazat pe Android 10. La nivel de conectivitate, Oppo A73 are Wi-Fi 802.11 ac, bluetooth 5.1, GPS cu GLONASS și Beidou, NFC, dar și mufă audio de 3.5 mm pentru căști. Device-ul este echipat cu port USB de tip C pentru încărcarea rapidă a bateriei de 4.000 de miliamperi.

La prima vedere, modelul este un mid-range promițător. Rămâne de văzut ce fel de preț îi va asocia compania Oppo, pentru că în zona telefoanelor mid-range există o concurență reală care poate afecta în mod categoric vânzările grupului Oppo. Spre exemplu, dacă ești interesat de un telefon mid-range mai puternic si disponibil deja in Romania?  Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei. Mai multe detalii despre acest telefon gasesti pe blogul nostru, in sectiunea review telefoane.

Etichete:

Oppo Oppo A73