Reviews

Oppo A5s specificatii tehnice, detalii oficiale, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Oppo A5s specificatii tehnice, detalii oficiale, pret si disponibilitate >> Oppo si-a crescut enorm cota de piata in ultimii doi ani si a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de telefoane mobile din lume.

Unul dintre motivele pentru care vanzarile companiei au cunoscut un trend atat de ascendent este raportul pret-calitate pe care il ofera terminalelor sale. Producatorul chinez ofera o atentie deosebita modelelor din zona mid-range pe care incearca sa le imbrace in specificatii bune, oferindu-le si un pret cat mai accesibil.Este si cazul lui Oppo A5, un telefon despre care am mai discutat pe blogul nostru si care face parte din aceeasi familie cu terminalul despre care vom discuta in continuare si care este genul de telefon care poate fi remarcat pentru raportul sau calitate-pret.

De fapt, Oppo A5s este ceaea mai noua demonstratie a felului in care Oppo isi gandeste produsele. Un device care va deveni oficial in urmatoarele zile, care corespunde din punct de vedere al look-ului cu ceea ce inseamna modern pe piata in acest moment si care beneficiaza de o configuratie interna destul de atractiva pentru banii care trebui „investiti” in el.  Despre el, discutam si noi in cele ce urmeaza. Pentru inceput, iata lista specificatiilor tehnice ale lui Oppo A5s via FoneArena.

6.2-inch (1520 × 720 pixels) HD+ display with Waterdrop Notch
Octa Core MediaTek Helio P35 12nm processor (ARM Cortex A53 CPU) with IMG PowerVR GE8320 GPU
2GB/3GB/4GB RAM, 32GB/64GB storage, expandable memory up to 256GB with microSD
Android 8.1 (Oreo) with ColorOS 8.1
13MP rear camera with f/2.2 aperture, 2MP secondary camera with f/2.4 aperture
8MP front-facing camera with f/2.0 aperture
Fingerprint sensor
3.5 mm audio jack, FM Radio
Dimensions: 155.9 x 75.4 x 8.2mm; Weight: 170g
E-Compass, Light Sensor, Proximity Sensor, G-Sensor/Acceleration Sensor
4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS/GLONASS, Micro USB Port
4230mAh battery

Oppo A5s se gaseste deja pe site-ul oficial al producatorul chinez si va primi „unda verde” in urmatoarele zile, asa cum explicam si mai sus. Evident insa, nu a primit un pret de achizitie, dar cele mai multe informatii anunta o suma decenta. Noi estimam ca Oppo A5s va costa undeva la 600 de lei.

Pareri despre Oppo A5s

La acesti bani, primesti un telefon din zona lower mid-range cu specificatii destul de atractive. Oppo A5s se remarca prin variatia de versiuni in care device-ul ajunge pe piata. Aproape sigur, noul smartphone al producatorului chinez va avea atat versiuni de 2GB RAM, cat si de 3GB si 4GB.

Terminalul se va baza pe un ecran modern, cu rezolutie HD Plus si decupaj de tip waterdrop, al carui scop este atat unul estetic, cat si de a mari capacitatea de functionare a ecranului precum si dimensiunile acestuia. Prin urmare, raportul dintre ecranul telefonului si corpul sau creste vizibil. Pe Oppo A5s vom avea o rezolutie de 1520 x 720 pixeli, „asezata” pe o diagonala de 6.2-inch.

Sub capota telefonului gasim un procesor nou de la MediaTek. Este vorba despre Helio P35, un octa core fabricat pe un proces tehnologic de 12 nanometri. Procesorul are la bord 8 nuclee de tip ARM Cortex A53. Placa video este IMG Power VR GE8320 GPU cu viteza de 650 Mhz. Pe langa memoria RAM care o sa difere de la 2GB/3GB/4GB, terminalul va avea si doua versiuni de stocare date diferite. Una dintre ele o sa aiba 32 GB, iar cea de-a doua, va fi mai mare: 64GB. Ambele insa vor beneficia de posibilitatea de optimizare. Cum? Oppo pune la dispozitia utilizatorilor un slot dedicat pentru carduri microSD, astfel ca memoria nativa poate creste la 256GB.

Remarcam cu o oarecare dezamagire faptul ca noul telefon nu se va baza din start pe cel mai nou sistem de operare de la Google. Oppo A5s vine cu Android 8.1 Oreo din fabrica, un sistem de operare mai vechi, peste care producatorul chinez a aplicat interfata sa, ColorOS 8.1

Camera principala a smartphone-ului este duala si se bazeaza pe senzori de 13 megapixeli si 2 megapixeli. Cea mai buna deschidere este f/2.2 semn ca terminalul nu va straluci din punct de vedere al instantaneelor, in special in lumina puternica sau pe timp de noapte. Totusi, pozele obtinute cu Oppo A5s vor fi decente pentru pretul final de achizitie al telefonului. Frontal, avem o camera selfie destul de placuta. Chiar daca are 8 megapixeli, aceasta beneficiaza de o apertura f/2.0, adica mai buna decat ceea ce gasim pe camera principala. Prin urmare, credem ca selfie-urile nu vor fi o dezamgire. Evident, in conditiile in care nici nu aveti asteptari uriase de la acest device la capitolul foto.

Terminalul are senzor clasic de amprente si o greutate de 170 de grame. Este usor si se poate manevra usor chiar si cu o singura mana, in conditiile in care grosimea sa ajunge la 8.2 milimetri, iar inaltimea la 155.9 milimetri. Oppo A5s are conctivitate 4G VoLTE si WiFi 801.11 in standardele b/g/n. Nu lipseste optiunea GPS cu GLONASS pentru o mai buna si mai exacta localizare. Incarcarea bateriei de 4230 mAh se face printr-un port microUSB.

Ce ne place si ce nu ne place la Oppo A5s

Incepem cu ceea ce nu ne place la acest telefon. Ne-am fi dorit un sistem de operare mai nou si ceva mai curat. Dincolo de asta, in mod surprinzator pentru Oppo, credem ca lipsa tehnologiei de incarcare rapida va atrage pierderi la capitolul vanzari. Spunem surprinzator pentru ca Oppo a dezvoltat o astfel de tehnologie chiar foarte rapida, dar probabil ca n-a considerat ca A5s merita sa beneficieze de ea. Dotarile foto nu sunt impresionante, iar versiunea de 2GB RAM a telefonului n-ar trebui sa coste mai mult de 400-450 de lei. Si speram sa nici nu coste.

La capitolul „bile albe” notam prezenta unui procesor bun pentru acest nivel. Este nou, rapid si te va ajuta sa poti beneficia de o experienta decenta inclusiv in gaming sau multitasking. Ecranul este de asemenea decent, iar telefonul in sine are un aspect placut si un look foarte modern. Chiar daca este lipsita de tehnologie de incarcare rapida, bateria are o capacitate mare, iar estimarile arata ca autonomia poate ajunge chiar si la 2 zile. Din acest punct de vedere, Oppo A5s corespunde.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo A5s