Reviews

Oppo A36 are procesor Snapdragon 680 și baterie de 5.000 de miliamperi. Primele impresii despre noul smartphone

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Fără prea mult zgomot, cei de la Oppo au scos pe piață noul Oppo A36, un device care ajunge pe piața din China, la un preț de achiziție bun.

Smartphone-ul este dedicat segmentului mid-range, are o baterie mare cu (se spune) autonomie bună, dar și un procesor de la Qualcomm, Snapdragon 680.

Cea mai nouă adiție din seria A de la Oppo vine cu un setup dual camera și cu o memorie de 8GB LPDDR4x RAM. Mai multe detalii, în cele ce urmează.

Oppo A36 – preț și disponibilitate

Oppo A36 este disponibil în China, pe culori precum negru (Cloudy Black) și albastru (Qingchuan Blue). Se pare că va ajunge pe ”tarabe” începând cu data de 14 ianuarie. Versiunea de 8GB RAM și 256GB stocare date, singura în care este disponibil, costă 1.599 yuani, echivalentul a 1400 de lei. Dacă va ajunge în Europa și, implicit, România, Oppo A36 va avea probabil un preț mai mare.

Oppo A36 – specificații tehnice și primele păreri

Telefonul are un ecran de tip LCD IPS HD+ de 6,56 inchi cu rezoluție de 1612 x 720 pixeli și o densitate de pixeli de 269 PPI. În plus, afișajul are o rată de reîmprospătare de 90 Hz, un raport ecran-corp de 89,9% și o rată de eșantionare de 180 Hz. Oppo A36 este echipat așa cum spuneam cu un procesor octa-core, Qualcomm Snapdragon 680, care este asociat cu acceleratorul grafic GPU Adreno 610. Are 8 GB RAM LPDDR4x și 256 GB de stocare UFS 2.2. Spațiul de stocare se poate extinde cu ajutorul unui card de tip microSD cu până la 1TB.

Oppo A36 beneficiază de un setup dual în zona foto-spate, acolo unde producătorul se bazează pe doi senzori pentru fotografii și videoclipuri. Noul smartphone are un senzor primar de 13 megapixeli și un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Pentru selfie-uri și apeluri video, dispozitivul folosește un shooter de 13 megapixeli.

În ceea ce privește zona software, telefonul rulează pe ColorOS 11.1 bazat pe Android 11. Există, de asemenea, o baterie de 5000 mAh cu suport de încărcare de 10 W. Include un scanner de amprente montat lateral pentru securitate, dar noul model beneficiază și de tehnologie de recunoaștere facială pentru un plus de securitate.

Oppo A36 acceptă tehnologie dual-SIM, 4G, WiFi dual-band, Bluetooth 5.0, GPS, A-GPS, BeiDou și GLONASS pe partea de conectivitate. În plus, telefonul are un port USB de tip Type-C și o mufă pentru căști de 3,5 mm. Măsoară 164,4 mm înălțime, 75,7 milimetri lățime și 8,4 mm grosime. În plus, putem considera că vorbim despre un smartphone ușor, pentru că Oppo A36 are doar 185 de grame.

La prima vedere, Oppo A36 nu iese din tiparul telefoanelor lansate de producător în seria A. Este un smartphone decent ca performanță, care se pare că va beneficia de o autonomie bună, cu un procesor decent și economic, dar și cu suficientă memorie RAM sau de stocare. Ecranul este promițător, dar e clar că în zona mid-range găsești terminale cu ecrane mult mai capabile. Pentru suma solicitată de producător, cred că se putea face mai mult în segmentul foto, acolo unde noul model nu mi se pare cu nimic impresionant.

Vă reamintim că la începutul anului, Oppo a anunțat modelul Oppo A95, un smartphone cu tehnologie 5G la bord. Pe finalul anului trecut, compania a oferit și primul său telefon pliabil denumit Oppo Find N.

Etichete:

Oppo Oppo A36