Reviews

Oppo A1 lansat oficial: are ecran bezel-less de 5.7-inch si 4 GB memorie RAM

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Dupa ce a lansat pe piata modelele de high-profile, OPPO R15 si OPPO R15 Dream Mirror Edition, producatorul chinez a anuntat si modelul entry-level, Oppo A1. Este vorba despre un smartphone cu un pret rezonabil, care nu beneficiaza de senzor de amprente, dar are sistem de recunoastere faciala. Telefonul Oppo A1 poate fi achizitionat pe culori precum rosu (Cherry Red), albastru (Dark Blue) sau alb (Pearly White) si costa aproximativ 1.399 Yuan, echivalentul in lei a putin peste 800 de lei.

Specificatii tehnice Oppo A1 si detalii oficiale despre produs

Fara prea mult spectacol, Oppo a anuntat inca un handset, care de aceasta data este un entry level destul de atractiv. Oppo A1 se vrea a fi un catalizator pentru consumatorii de telefoane „very basic needs” si ofera cateva specificatii foarte interesante.

Oppo A1

Telefonul imbraca o constructie metalica (unibody design) si beneficiaza pe partea sa frontala de un ecran in format 18:9. Acest ecran are o diagonala de 5.7-inch cu rezolutie HD, adica 1440 x 720 pixeli) si o densitate a pixelilor calibrata la 282 pixeli per inch. Tot frontal, producatorul o implementat o camera foto de 8 megapixeli pentru selfie-uri si video calling.

Pe spate, noul Oppo A1 are o camera foto de 13 megapixeli cu blit LED si (f/2.2, 1/3″, 1.12 µm), phase detection autofocus, LED flash, Geo-tagging, touch focus, face detection, HDR si panorama.

Dotarile foto nu sunt foarte atractive comparativ cu ceea ce avem in acest moment pe piata, chiar si pe acest sector de activitate, insa suntem convinsi ca aceste specificatii foto vor acoperi acele „basic needs” ale utilizatorilor.

Sub capota, Oppo a optat pe modelul A1 pentru un procesor de la MediaTek, sau cel putin asta sustine presa din China, pentru ca producatorul nu a confirmat momentan modelul de chipset inclus in configuratia telefonului. In schimb, aflam de la OPPO ca Oppo A1 are o memorie RAM de 4 GB si o capacitate de stocare a datelor de 64 GB. Detalii surprinzatoare oarecum, si care foarte probabil au determinat compania sa creasca putin pretul terminalului.

Oppo A1 (2)

Autonomia va fi asigurata de o baterie Li-Ion de 3.180 de miliamperi, in timp ce printre alte optiuni de conectivitate, amintim: 4G VoLTE, Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0, si GPS. Chiar daca este lipsit de senzor de amprente clasic, device-ul asigura recunoastere faciala printr-o tehnologie marca Oppo.

Alti senzori inclusi in configuratia modelului Oppo A1 sunt senzorul de lumina, senzor de proximitate si acceleratorul. Terminalul ruleaza din fabrica Android 7.1 Nougat customizat cu interfata in-house, Color OS.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo A1