Reviews

OnePlus Nord N200 5G anunțat oficial. Are procesor Snapdragon 480 și baterie de 5.000 miliamperi

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Cei de la OnePlus au ieșit pe piață cu un nou handset. Este vorba despre modelul OnePlus Nord N200 5G, un telefon care vine cu o super baterie de 5.000 de miliamperi. Pe lângă acumulatorul generos, noul device al companiei OnePlus vine și cu un procesor de la Qualcomm, cu suport pentru conectivitate de tip 5G, dar și cu alte specificații tehnice interesante. Avem mai multe detalii, în cele ce urmează.

Specificații tehnice OnePlus Nord N200 5G. Primele păreri despre noul handset de la OnePlus

Din primele informații venite din partea producătorului, se pare că noul model OnePlus Nord N200 5G va fi disponibil pe o singură culoare. Este vorba despre o nuanță de albastru denumită de către OnePlus, Blue Quantum. Terminalul are un design modern și atractiv. Pe spate se poate observa inscripția OnePlus, dar și senzorii de imagine ai camerelor foto, dispuși sub formă verticală. Frontal, telefonul are un decupaj de tip ”gaură perforată” în partea din stânga sus. Ecranul mare este bine delimitat și contribuie din punct de vedere estetic la ambalajul aproape de o versiune premium a telefonului. Marginile sale sunt subțiri, iar bărbia destul de puțin vizibilă.

La prima vedere, OnePlus Nord N200 5G nu pare un telefon de buget, iar asta este una dintre veștile bune pentru cei interesați de achiziționarea device-ului. Vorbim însă despre un telefon din zona de buget, dedicat de către producător pieței din Statele Unite în special, o piață pe care OnePlus se descurcă în continuare foarte bine.

OnePlus Nord N200 5G are un ecran cu rată de refresh de 90Hz și rezoluție Full HD+. Potrivit presei din Statele Unite, telefonul costă 240 de dolari pe piața americană, în versiunea de 4GB RAM și 64GB stocare de date. Se pare că din data de 25 iunie, OnePlus Nord N200 5G va fi disponibil la vânzare și în Canada.

Revenind la ecran, dincolo de aspectul său plăcut și de rata de 20:9, vorbim despre un ecran cu diagonală de 6.49 inch cu tehnologie IPS LCD și o densitate a pixelilor de 405 pixeli per inch.

Procesorul ales de producător este Qualcomm Snapdragon 480, chipset capabil de conectivitate 5G și cuplat cu versiuni de memorie de 4GB RAM, respectiv 64GB pentru stocare date (UFS 2.1). Device-ul are un slot dedicat pentru carduri de memorie de tip microSD, astfel că viitorul utilizator poate extinde memoria nativă a smartphone-ului până la 256GB.

În sectorul foto, pe spate, există o configurație triplă cu o cameră principală de 13 megapixeli cu diafragmă f / 2.2, bliț LED, o cameră macro de 2 megapixeli cu diafragmă f / 2.4 și un senzor portret monocrom de 2 megapixeli. Telefonul are un senzor de imagine interesant și pentru selfie-uri sau viitoarele sesiuni de videocalling. Mai exact, in interiorul camerei perforate de pe ecran descoperim un senzor de imagine cu rezoluție de 16MP și cu diafragmă f / 2.05.

Modelul OnePlus Nord N200 5G se bazează pe o baterie de 5.000 de miliamperi, care are în plus și suport pentru încărcare rapidă la 18W. Terminalul rulează pe Android 11 Oxygen OS, prospăt scos din cutie. Scannerul de amprente este montat lateral, dar OnePlus Nord N200 5G dispune și de tehnologie de deblocare facială. Avem în plus caracteristici dual SIM, 5G, Wi Fi, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, dual Band, mufă audio de 3.5 milimetri pentru căști și port USB de tip C pentru încărcarea bateriei. OnePlus Nord N200 5G are o greutate de 189 de grame, deci nu putem spune că este neapărat un telefon foarte ușor. Grosimea sa ajunge la 8.3 milimetri, iar înălțimea la 163.1 milimetri.

În altă ordine de idei, poți profita în această perioadă de câteva reduceri de vară la telefoane cu un impact deosebit în țara noastră. Spre exemplu,  arunca o privire si peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi. Daca esti interesat sa achizitionezi acest handset, recomandarea mea merge spre eMag.  Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.499 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei. Rămâi alături de blog.catmobile.ro și pentru alte informatii despre telefoanele momentului.