Stiri

OnePlus Nord CE 2 Lite – ce specificații tehnice aduce acest smartphone

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Știm deja că OnePlus pregătește modelul OnePlus Nord 2T. Potrivit presei din India, compania va lansa însă și varianta OnePlus Nord CE 2 Lite, un smartphone care duce spre zona de buget. Avem mai multe detalii, în cele ce urmează.

OnePlus Nord CE 2 Lite – specificații tehnice

OnePlus pregătește modelul OnePlus Nord CE 2 Lite, smartphone care s-ar putea bucura de o altfel de strategie din partea companiei din China. Încă de la lansarea sa pe piață, în 2014, brandul a vândut telefoane în zona online. Se pare că în cazul OnePlus Nord CE 2 Lite, OnePlus ar schimba puțin strategia, smartphone-ul urmând a putea fi achiziționat doar în zona retail offline.

Specialiștii în domeniu susțin că această mișcare a celor de la OnePlus vine ca urmare a extinderii portofoliului companiei chineze. De asemenea, asocierea dintre OnePlus și Oppo este considerată a influența această abordare. Inițial, OnePlus s-a focusat pe zona online în ceea ce privește vânzarea smartphone-urilor sale, dar iată că între timp producătorul începe să acorde din ce în ce mai multă atenție și zonei offline.

TheMobileIndian susține că OnePlus va folosi canalele offline pe scară largă pentru a vinde următorul său dispozitiv. Considerat a fi OnePlus Nord CE 2 Lite, acesta este de așteptat să fie cel mai accesibil telefon al companiei. Potrivit presei indiene, OnePlus Nord CE 2 Lite ar urma să coste sub 20 de mii de rupii indiene (echivalentul a 1200 de lei) în această țară.

Despre acest handset, OnePlus a lansat deja o serie de indicii în cadrul evenimentului MWC de la Barcelona, atunci când producătorul chinez a anunțat că va lansa cel mai accesibil dispozitiv 5G din portofoliul său. Deși nu au fost publicate specificațiile sale tehnice, se pare că OnePlus Nord CE 2 Lite va fi alimentat de un procesor Snapdragon 695 de la Qualcomm.

Totodată, smartphone-ul va beneficia se pare de o cameră principală de 64 de megapixeli, dar și de o pereche de camere de câte 2 megapixeli. În ceea ce privește autonomia, se pare că OnePlus Nord CE 2 Lite va primi ajutor de la un acumulator de 5.000 de miliamperi, care va avea și încărcare rapidă de 33 W.

Se pare că modelul va fi prezent în modul online, dar numai prin intermediul site-ului oficial al OnePlus. Pe de altă parte, ar urma să fie promovat puternic și prin canalele offline.

Prețul său îl plasează în zona Xiaomi Redmi Note, o gamă care domină clar piața online din acest sector, semn că OnePlus vrea să asigure concurență producătorului chinez cu cea mai mare și impresionantă creștere din zona mid-range. Momentan, totul pare să fie la nivel de simplu zvon și rămâne de văzut dacă OnePlus chiar va miza pe zona offline în ceea ce privește gama Nord CE. Vom reveni, desigur cu amănunte, legate de acest telefon în perioada următoare.