Comparatii

OnePlus 6 sau OnePlus 5T: merita sa faci trecerea la noul flagship OnePlus?

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

OnePlus 6 sau OnePlus 5T este o intrebare care se naste, oarecum firesc, in mintea simpatizantilor OnePlus si nu numai. Despre fiecare dintre aceste doua modele de telefoane ale producatorului chinez am discutat pe larg in interiorul #Blogului nostru.

Puteti citi detalii complete despre noul flagship in cadrul acestui review OnePlus 6, la fel cum gasiti tot ceea ce este necesar sa stiti despre modelul din 2017, in acest review OnePlus 5T. Punandu-le insa unul langa altul, analizandu-le in paralel optiunile, configuratia interna, aspectul si pretul, ni s-a parut natural sa ne intrebam: OnePlus 6 sau OnePlus 5T? Si sa si raspundem la aceasta intrebare, in eventualitatea in care va e greu sa va decideti intre cele doua handset-uri.

Nu exista nicio urma de indoiala ca noul OnePlus 6 este o „bestie”. Echipat cu un procesor de top, cu foarte multi RAMi si cu o capacitate nativa de stocare ce-ti trezeste fiori pe sirea spinarii, noul varf de gama al producatorului chinez pare una dintre cele mai bune optiuni de pe piata in acest moment, mai ales daca-ti doresti un telefon flagship-level cu un pret extrem de echilibrat.

Dar, cam la fel putem scrie / spune si despre modelul OnePlus 5T, nu? Pentru un telefon care a fost lansat abia in urma cu opt luni, acest smartphone ramane una dintre cele mai serioase si bune optiuni de pe piata. Mai ales daca tinem cont ca este cel mai bine vandut telefon al producatorului, in intreaga sa istorie. Prin urmare, alegerea OnePlus 6 sau OnePlus 5T devine si mai dificila, iar analiza in paralel a celor doua telefoane cu atat mai interesanta. Vom incerca sa raspundem impreuna cu voi la intrebarea: OnePlus 6 sau OnePlus 5T si sa stabilim in acelasi timp, daca merita sa faci upgrade-ul spre noua versiune produsa de producator.

Preturi: OnePlus 6 sau OnePlus 5T? Diferente destul de mici

💰 Desi il mai gasesti cu greu in acest moment, OnePlus 5T, precedentul varf de gama al companiei din China, poate fi achizitionat pentru o suma curprinsa intre 2.400 si 2.500 de lei. Am gasit cea mai buna oferta pentru el, in acest moment, la cei de la EvoMag. Pe de alta parte, noul flagship al chinezilor are un pret mai mare de achizitie. In medie, cam 500 de roni in plus, la data redactarii acestui articol.

Produs Cel mai bun pret Unde?
OnePlus 5T 2.499 lei EvoMag
OnePlus 6 2.699 lei PCGarage

 

Prin urmare, la o cautare pe Google pentru, cel mai bun pret OnePlus 6, am descoperit cateva oferte atractive. Cea mai buna ni s-a parut cea de la PC Garage, acolo unde device-ul poate fi cumparat pentru 2.698 lei. Acest varf de gama a devenit disponibil incepand cu luna mai si in Europa si trebuie spus ca el are si o versiune de 8Gb RAM, care costa mai mult.

La precomanda, aceasta versiune o poti achizitiona si de la eMag.ro incepand cu 1 iunie 2018, pentru 3.099 lei. Sa aruncam o privire pe specificatiile in paralel ale celor doua dispozitive OnePlus:

Specificatii OnePlus 6 OnePlus 5T
✔️ Sistem de operare Android 8.1 Oreo Android 8.1 Oreo
✔️ Display 6.28in Full HD+ (2280×1080) AMOLED display, 19:9, 402ppi 6.01 in Full HD (2160×1080) AMOLED display, 18:9, 401ppi
✔️ Procesor Qualcomm Snapdragon 845 octa-core processor Qualcomm Snapdragon 835 octa-core processor
✔️ Memorie 6/8GB 6/8GB
✔️ Stocare 64/128/256GB 64/128GB
✔️ Camera principala 16Mp si 20Mp camera duala cu expunere f/1.7 16Mp si 20Mp camera duala cu expunere f/1.7
✔️ Camera frontala 16Mp f/2.0 16Mp f/2.0
✔️ Inregistrare video 4K @ 60fps, Slo-mo 720p @480fps 4K @ 30fps, Slo-mo 720p @ 120fps
✔️ WiFi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band 802.11 a/b/g/n/ac dual-band
✔️ GPS Da Da
✔️ Bluetooth 5.0 cu aptX 5
✔️ NFC Da Da
✔️ Fingerprint scanner Da Da
✔️ Wireless charging Nu Nu
✔️ Culori Silk White, Mirror Black, Midnight Black Sandstone White, Midnight Black, Lava Red
✔️Porturi USB-C, 3.5mm Headphone jack USB-C, 3.5mm Headphone Jack
✔️ Waterproof Protejat pe ploi usoare Nu
✔️ Dimensiuni 155.7mm x 75.4mm x 7.75mm 156.1mm x 75 mm x 7.3mm
✔️ Greutate 177g 162g
✔️ Baterie 3300mAh 3300mAh

Design si constructie: OnePlus 6 sau OnePlus 5T?

Sosirea pe piata a noului OnePlus 6 a produs cateva modificari in strategia companiei cu sediul central in Shenzhen, Republica Populara Chineza. Compania condusa de Pete Lau si Carl Pei, cei doi fondatori ai grupului, a acceptat sa imbratiseze noul trend al pietei in 2018 si s-au orientat catre un device cu spate de sticla. Asta face ca noul model OnePlus 6 sa fie putin mai greu decat modelul OnePlus 5T, care avea o altfel de structura.

Oneplus 6 sau OnePlus 5 Design

Tinand cont insa de celelalte aspecte de design ale celor doua varfuri de gama, putem spune ca, in linii mari, ele par sa fie similiare. Asta insemnand ca ambele sunt rezonabil de subtiri, dar cu mentiunea ca OnePlus 6 are un ecran mai mare, de 6.28-inch (format 19:9), prin comparatie cu OnePlus 5T care oferea o experienta atractiva pe ecranul sau de 6.01-inch (format 18:9) .

In schimb, noul model se bucura de mult prea celebrul „decupaj” in partea de sus, in stil iPhone X, un trend pe care, asa cum ne asteptam, OnePlus l-a acceptat si introdus in noua sa gama. Love it or hate it, ideea ramane, iar producatorul a ales aceasta optiune, care pentru multi, nu pare deranjanta.

Dimensiuni:

 

  • 📲 OnePlus 5T: 156.1 x 75 x 7.2 mm si greutate de 162 grame
  • 📲 OnePlus 6: 155.7 x 75.4 x 7.75 mm si greutate de 177 grame

 

Inainte sa te intrebi din nou [OnePlus 6 sau OnePlus 5T] cum ne intrebam si noi, sa mai facem cateva observatii. Dincolo de ceea ce se vede clar la prima vedere in legatura cu design-ul celor doua telefoane, OnePlus a decis sa mute camera duala pe noul telefon, precum si sa schimbe (oarecum) forma senzorului de amprente, care acum parca e mai mult oval, decat circular.

Oneplus 6 notch

Asa arata bretonul de pe OnePlus 6

OnePlus 6 n-a pierdut mufa jack pentru casti si nici tehnologia de incarcare rapida Dash Charge, pe care o considera (si nu doar ei, din fericire) cea mai rapida de pe piata. Ba chiar, se spune ca au imbunatatit-o putin. Culmea insa, desi are spatele din sticla, OnePlus 6 nu vine si cu mult asteptata incarcare wireless, ceea ce pare intr-adevar ciudat. In linii mari insa, acestea sunt modificarile la nivel de design si constructie, modificari care ne fac sa ne mai intrebam o data, cat se poate de serios: OnePlus 6 sau OnePlus 5T? Greu de zis inca. Asa ca mergem mai departe cu analiza.

Display: OnePlus 6 sau OnePlus 5T

Asa cum am stabilit si mai sus, noul model are un ecran cu diagonala mai mare. Cele doua ecrane seamana la nivel structural, iar OnePlus crede ca un display AMOLED cu rezolutie Full HD este balanta ideala intre performanta si afordabilitate.

Evident, de la prima vedere se remarca „bretonul” de tip iPhone X pe noul device, dar aceasta optiune reprezinta doar un detaliu de context si poate un plus la nivel screen-to-body ratio. Ce conteaza este ca daca vei compara ecranele celor doua dispozitive cu ecranele unor flagship-uri ca iPhone X sau Samsung Galaxy S9 vei observa un plus la nivel de claritate pentru telefoanele „colosilor”.

oneplus 6 sau oneplus 5t

E drept, ele costa si de doua ori mai mult per ansamblu. Bretonul de pe OnePlus 6 „gazduieste” la fel ca si pe iPhone X camera cu recunoastere faciala si culmea, e putin mai mic decat pe varful de gama al Apple, ceea ce a facut de altfel si Huawei cu al sau P20 sau LG cu modelul LG G7 ThinQ. In plus, daca esti nemultumit de acest breton de pe OP6, ai optiunea sa-l ascunzi prin „Hide Notch Area”, astfel ca prin urmare, nu va nicio problema reala la el, in afara de cea vizuala. Asta desigur, daca este o problema pentru tine. As spune ca ambele telefoane au constructii elegante si moderne, chiar daca au la baza materiale diferite. Parca OnePlus 6 ar fi mai expus anumitor riscuri privind zgarieturilor din cauza design-ului all-glass, asa ca nu risca sa arunci o privire si peste oferta noastra de huse OnePlus 6 pe care am imbogatit-o recent cu accesorii noi, de foarte buna calitate.

Procesor, memorie, stocare de date

OnePlus si-a pavat drumul spre top prin faptul ca a reusit sa propuna specificatii high-end la preturi mid-range si sa supravietuiasca pe piata, ba chiar sa creasca foarte mult pe aceasta nisa. Noul OnePlus 6 continua aceasta minunata si bine venita traditie.

Performanta celor doua device-uri este inca un motiv important pentru care merita sa te intrebi: OnePlus 6 sau OnePlus 5T? Noul smartphone al companiei incorporeaza cel mai nou procesor pentru telefoanele Android high-end, Snapdragon 845.

oneplus 6 sau oneplus 5t (3)

Este de altfel, cea mai importanta si mai mare diferenta dintre cele doua telefoane. Smartphone-ul OnePlus 5T are la bord, versiunea precedenta a celor de la Qualcomm, dedicata telefoanelor high-end, si anume procesorul Snapdragon 835.

In afara acestei diferente, lucrurile par similare pentru cele doua varfuri de gama. Ambele vin cu memorii RAM de 6Gb sau 8 Gb, precum si cu capacitatea nativa de stocare a datelor de 64Gb sau 128Gb ROM. Noul varf de gama poate sa-si extinda memoria pana la 256Gb, iar asta va conta pentru cei care si-au propus sa tina absolut tot ceea ce este necesare si nenecesar in telefonul lor.

Test de viteza

Ambele telefoane sunt rapide, iar asta este un mare avantaj cand ne gandim la pretul de achizitie. Conform testelor de specialitate precum si conform testului de viteza de mai sus, OnePlus 6, asa cum este si firesc, inregistreaza un plus la acest capitol, plus datorat procesorului pe care il incorporeaza. Asadar, daca te intrebi care este mai bun la nivel de performanta, OnePlus 6 sau OnePlus 5T, raspunsul s-ar cam indrepta la acest capitol spre primul device.

Dotari foto

Partea de optica a cam fost calacaiul lui Achille pentru OnePlus in trecut. Niciunul dintre modelele precedente, deci OnePlus 5T inclusiv, n-au reusit sa impresioneze cu capacitatile lor fotografice. Vorba celor de la The Verge: „They’ve been OK, just not brilliant!”.

OnePlus 5T combina doi senzori de 16Mp si 20Mp pe camera principala, ambii cu expunere f/1.7. Al doilea senzor s-a demonstrat a fi util pentru fotografiile in modul portret, acolo unde se crea efectul bokeh. Sistemul dual al terminalului putea captura imagini decente pentru sectorul high-end, dar avea si puncte slabe, in special in low-light.

Poza OnePlus 6

Poza OnePlus 6

poza OnePlus 5T

poza OnePlus 5T

Pe OnePlus 6, lucrurile sunt putin diferite. Configuratia bazata pe 16Mp si 20Mp s-a pastrat, la fel si aperturile f/1.7. Exista insa un mare plus la acest capitol si anume, Stabilizarea optica pe senzorul de 16Mp. Asta face ca OnePlus 6 sa filmeze mult mai usor si mai bine, ceea ce conteaza enorm daca ne gandim ca device-ul poate captura video la rezolutie 4K cu 60 de cadre pe secunda. Iar rezultatele sunt excelente, mai ales daca folosesti Slo-Mo mode.

Poza OnePlus 6 (2)

Poza OnePlus 6

Poza OnePlus 5T (1)

Poza OnePlus 5T

Capacitatea senzorului de 16Mp in lumina a fost de asemenea marita si chiar daca inca nu se ridica la nivelul Google Pixel 2XL sau Samsung S9, noul OnePlus 6 depaseste ca performanta foto, modelul OnePlus 5.

Software si din nou: OnePlus 6 sau OnePlus 5T?

Unul dintre punctele cele mai importante care te leaga de OnePlus este experienta aproape stock Android pe care compania ti-o propune. Interfata OxygenOS este o creatie in-house a producatorului si prin stilul sau minimal si compact, are un impact excelent asupra performantei software a telefoanelor.

OnePlus Oxygen OS

OnePlus Oxygen OS

Daca esti in cautarea unui telefon cu interfata simpla si curata, care seamana destul de mult la nivel experienta cu cea pe care o ofera telefoanele Google, atunci OxygenOS este raspunsul tau.

 

Ambele terminale ruleaza in momentul de fata Android 8.1 Oreo, iar viitorul sistem de operare al Google, Android 9, isi va face simtita prezenta pe ambele dispozitive in viitorul apropiat, dupa lansarea sa oficiala.

Verdict: OnePlus 6 sau OnePlus 5T?

Din punctul meu de vedere, OnePlus 6 este un upgrade important fata de OnePlus 5T, indiferent de ceea ce se spune prin alte parti. Noul procesor Snapdragon 845, imbunatatirile aduse in sectorul foto de catre producator, faptul ca ii poti mari capacitatea de stocare a datelor…toate acestea sunt optiuni care fac diferenta de pret intre OnePlus 5T si noul varf de gama al producatorului.

Oneplus 6 sau OnePlus 5 (1)

Da, pretul a crescut intr-adevar, dar daca te vei raporta la cat costa OnePlus 6 comparativ cu alte terminale de top ale altor producatori (inclusiv din China sau Coreea de Sud), raman la parerea ca upgrade-ul reusit de OnePlus in acest an este unul care merita luat in calcul.

Pe de alta parte, daca sesizezi ca pretul OnePlus 5T o sa mai scada in perioada urmatoare putin, atunci merita 💯 sa iei in calcul acest device, care inca se comporta extraordinar, raportat la oferta pietei din aceasta perioada. Daca eu personal as fi pus sa aleg intre OnePlus 6 sau OnePlus 5T, as miza pe varianta din acest an. Asta nu ar trebui sa te influenteze insa cu nimic. Drept pentru care iti ofer oportunitatea sa te exprimi in comentarii cu privire la dezbaterea OnePlus 6 sau OnePlus 5T sau/si sa votezi in sondajul initiat de noi, mai jos.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 10 votes