How To, Stiri

OnePlus 5 rezistent la apa? Aflati de-aici daca flagship killer-ul OnePlus trece acest test!

Home  »  How To  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

OnePlus 5 rezistent la apa? Aflati de-aici daca flagship killer-ul OnePlus trece acest test → Lansarea OnePlus 5 nu ne-a edificat daca terminalul este sau nu, rezistent la apa. In ultimele saptamania insa, o publicatie franceza, cativa YouTube-eri si CEO-ul OnePlus, Pete Lau, au confirmat cu totii ca OnePlus 5 asigura un anumit grad de rezistenta la apa.

 

Este OnePlus 5 rezistent la apa?

OnePlus 5 rezistent la apa? Shaizor, un renumit YouTube-era improvizat un astfel de test de rezistenta la apa pentru noul varf de gama al celor de la OnePlus. El poate fi vazut cum pune modelul de telefon intr-un castorn cu apa, pentru ca apoi sa cronometreze timp de 60 de secunde durata scufundarii. Ulterior, Shaizor continua sa adauge apa pana cand OnePlus 5 este complet scufundat.
Youtuber-ul incearca sa acceseze apoi ecranul tactic al telefonului insa acesta nu raspunde. Si totusi, afisajul ramane aprins in timpul testului de rezistenta timp de un minut. Puteti urmari clipul despre care vorbim mai jos.

OnePlus 5 rezistent la apa … sau nu? Vezi VIDEO mai jos

 

Dupa scoaterea din apa, in mod surprinzator ecranul touchescreen al OnePlus 5 functioneaza normal, si la fel se comporta si butonul Home. Telefonul nu pare sa fii suferit alte „afectiuni” ale camerei foto, ceea ce inseamna ca OnePlus 5 a trecut cu brio testul de rezistenta la apa!

Un alt video prezentat de celebrul JerryRigEverything dezvaluie faptul ca OnePlus nu a folosit niciun fel de adeziv intre ecran si rama si ca in jurul slotului SIM nu exista niciun dispozitiv de etansare. Ce inseamna asta? Teoretic, acest detaliu ar sublinia faptul ca OnePlus 5 poate supravietui unui test prin care terminalul este scufundat intr-un castron cu apa (asa cum observam in testul de mai sus), dar nu si ca flagshipul chinezilor ar rezista in situatii de viata, reale.

OnePlus 5 review
Poti citi un review OnePlus 5 complet aici

Conform unei publicatii franceze, rezistenta la apa a modelului OnePlus 5 este certificata IP 67, ceea ce inseamna ca terminalul poate ramane nedeteriorar chiar daca este scufundat intr-o apa adanca de 1 metru timp de 30 de minute. Spre exemplu, Apple iPhone 6S ofera aceleasi nivel de rezistenta la apa, dar Apple n-a promovat niciodata aceasta caracteristica. Situatia se repeda si in ceea ce priveste modelul de top din acest an al celor de la OnePlus, companie care nu-si promoveaza telefonul ca fiind rezistent la contactul cu apa, chiar daca acesta, in mod evident, are aceasta cartacteristica.

De ce nu face OnePlus acest lucru? Probabil la fel ca si Apple, producatorul nu a urmarit implementarea acestei caracteristici si eficientizarea ei. Astfel, chiar daca OnePlus 5 asigura acest nivel de protectie, el vine ca un plus la ceea ce telefonul ofera deja, dar nu compania, nepromovandu-l, isi acopera usor spatele pentru ca in cazul in care vor fi probleme la contactul cu apa, nu vor avea in spate o campanie promotionala prin care si-au popularizat aceasta optiune pentru noul lor flagship.

Summary
 OnePlus 5 rezistent la apa? Aflati de-aici daca flagship killer-ul OnePlus trece acest test!
Article Name
OnePlus 5 rezistent la apa? Aflati de-aici daca flagship killer-ul OnePlus trece acest test!
Description
Este sau nu OnePlus 5 rezistent la apa? Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare puteti arunca o privire peste acest articol