Stiri

OnePlus 10R – ce specificații tehnice va avea și când ar putea fi lansat oficial

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Se pare că OnePlus pregătește lansarea modelului OnePlus 10R, un smartphone care ar urma să vină pe piață în al doilea trimestru al anului. Noul smartphone va fi echipat, aproape sigur, cu un chipset Mediatek Dimensity 9000 SoC. Vă reamintim că recent, producătorul chinez a lansat pe piață flagshipul OnePlus 10 Pro. Despre viitorul OnePlus 10R discutăm în cele ce urmează.

Ce specificații tehnice va avea OnePlus 10R

Așadar, OnePlus și-a anunțat flagship-ul OnePlus 10 Pro la începutul acestei luni în China. Între timp compania intenționează să lanseze OnePlus 10R în China și India în T2 2022. Viitorul OnePlus 10R va veni ca succesor al lui 9R sau 9RT în următoarele luni.

Potrivit celor de la Android Central, OnePlus 10R va fi alimentat de un procesor Dimensity 9000 produs de către Mediatek. Cel mai probabil, telefonul va avea cel puțin 8GB dedicați memoriei RAM și 128GB stocare internă. Se spune că va veni cu un ecran de tip AMOLED cu rată de împrospătare de 120 Hz.

Noul OnePlus 10R se va baza pe sistemul de operare Android 12, care va avea deasupra sa interfața ColorOS 12, în funcție de regiune. Se pare că smartphone-ul va debuta în China și India și ar putea ajunge după sfârșitul trimestrului doi al acestui an și în Europa.

Nu se cunoaște momentan prețul noului OnePlus 10R. Vă reamintim totuși că versiunea de 8GB RAM și 128GB stocare date a lui OnePlus 9RT avea un preț de aproximativ 2500 de lei, în timp ce varianta premium de 12GB RAM și 256GB stocare date costa aproximativ 2800 de lei.

Pe de altă parte, OnePlus 9RT avea un ecran AMOLED full HD+ cu diagonala de 6.2 inch și raport 20:9, cu aceeași rată de împrospătare de 120 Hz și o luminozitate de până la 1300 de niți. Ne așteptăm ca la acest capitol, OnePlus să nu schimbe foarte multe.

O mare diferență ar urma să fie însă în dreptul procesorului, pentru că modelul OnePlus 9RT venea cu un chipset Snapdragon 888 d ela MediaTek, asociat cu placa vidoe Adreno 660 GPU.

Modelul anterior se baza pe un setup triple camera pe partea din spate. Adică pe un senzor primar Sony IMX766 de 50 de megapixeli, cu un obiectiv f/1.8, cu stabilizare optică a imaginii, dar și pe un senzor secundar de 16 megapixeli și un shooter macro de 2 megapixeli. Pentru selfie-uri si apeluri video, dispozitivul folosește un shooter Sony IMX471 de 16 megapixeli. E posibil ca OnePlus să umble puțin la acest capitol, dar rămâne de văzut cât de importante vor fi schimbările făcute în compartimentul foto.

Așteptăm și noi lansarea modelului OnePlus 10R și vom reveni cu informații oficiale legate de acest device în perioada următoare, după lansarea oficială pe piață.

Etichete:

OnePlus OnePlus 10R