Reviews

OnePlus 10 Pro pret în România, specificații tehnice și disponibilitate. Flagshipul a fost lansat OFICIAL

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

L-am așteptat ceva, dar iată că momentul mult așteptat a venit. OnePlus 10 Pro este acum oficial și a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment care a avut loc în China, după luni întregi de speculații.

Flagshipul celor de la OnePlus este cel mai important smartphone premium lansat în acest debut de an și reprezintă un upgrade important față de precedesorul său. Înainte de toate, noul OnePlus 10 Pro vine cu cel mai recent chipset de top de la Qualcomm, dar și cu încărcare rapidă și o a doua generație, mai bine adaptată, de ecrane LTPO cu o mai adaptabilă și flexibilă rată de împrospătare. Dar, vom discuta ceva mai pe larg despre specificațiile sale tehnice, în cele ce urmează. Să aruncăm, pentru început, o privire peste ceea ce înseamnă prețul OnePlus 10 Pro și disponibilitatea sa.

OnePlus 10 Pro preț în România și disponibilitate globală

Fără îndoială, OnePlus 10 Pro va putea fi achiziționat în România. Momentan, el a fost oficial introdus în China, acolo unde poate fi cumpărat pe culorile negru și verde. Există doar două zile de pre-comandă, pentru că prima vânzare este programată pentru data de 13 ianuarie. OnePlus nu a oferit detalii despre o potențială lansare la nivel global.

Prețurile de achiziție în China ajung la 4.699 yuani pentru versiunea de bază de 8GB RAM și 128GB stocare date, ceea ce se traduce în 650 de euro, aproximativ 3.200 de lei. Versiunea de 12GB RAM și 256GB stocare date costă echivalentul a 733 de euro, aproximativ 3.600 de lei

OnePlus 10 Pro – aspect, specificații tehnice, primele impresii

Noile OnePlus 10 Pro au finisaje gresie pe spate, asemănător cu unele telefoane OnePlus devenite deja clasice. Pare clar că OnePlus a renunțat la obișnuitele finisaje de sticlă pe noua sa gamă de lux.

Flagshipul vine cu un ecran QHD+ 120Hz Fluid AMOLED LTPO 2.0 de 6,7 inchi. Acesta beneficiază de o luminozitate maximă de 1300, de un raport de contrast de 5000000:1, raport de aspect 20,1:9, raport ecran-corp de 92,7% și protecție Corning Gorilla Glass Victus.

Noua generație de la OnePlus este alimentată de noul procesor de la Qualcomm, chipsetul Snapdragon 8 Gen 1 cuplat cu până la 12 GB de RAM LPDDR5 și până la 256 GB de stocare UFS 3.1.

OnePlus 10 Pro vine cu o configurație triple camera Hasselblad, de a doua generație, în spate, inclusiv un senzor primar Sony IMX789 de 48 MP, senzor ultra-larg Samsung ISOCELL JN1 de 50 MP de 150 de grade și un shooter telefoto de 8 MP 3,3x cu OIS. În față, există un senzor Sony IMX615 de 32 MP pentru selfie-uri și apeluri video. Parteneriatul cu Hasselblad aduce Natural Color Optimization 2.0, care promite că aduce culorile mult mai aproape de viața reală. De asemenea, veți beneficia pe OnePlus 10 Pro de modul de fotografiere RAW Pro Mode 2.0.

Telefonul este susținut de o baterie de 5000 mAh care acceptă încărcare SuperVOOC de 80 W și încărcare rapidă fără fir AirVOOC de 50 W. Totodată, noul vârf de gamă de la OnePlus acceptă și încărcarea wireless inversă. Opțiunile de conectivitate vor include 5G, NFC, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 și USB-C pentru încărcare. În plus, va rula pe OxygenOS 12 bazat pe Android 12 în afara Chinei și ColorOS 12.1 în China. Caracteristicile suplimentare includ motor de vibrație liniară pe axa X și difuzoare stereo duale cu Dolby Atmos.

Compania a petrecut aproape 20 de minute din eveniment vorbind despre o funcție numită Hyperboost. Ce face mai exact ”Hyberboost”? Este o funcție implementată în noul OnePlus 10 Pro care vă permite să împingeți hardware-ul la limită atunci când vine vorba despre gaming și există câteva instrumente pentru „overclockarea” procesorului, ceea ce înseamnă pur și simplu blocarea tuturor celor opt nuclee la frecvența lor maximă.

Pentru a preveni problemele de supraîncălzire, OnePlus a îmbunătățit sistemul de răcire, despre care acum se spune că are „55% dimensiunea unei foi de hârtie A4”, sau aproximativ 340 sq.cm.

Răcirea va fi, de asemenea, utilă pentru încărcare, deoarece bateria de 5.000 mAh vine cu încărcare rapidă cu fir de 80 W – cea mai rapidă vreodată pentru brandul OnePlus și o creștere cu aproape 25% față de standardul predecesorului. Chiar dacă nu este nouă, încărcarea wireless rămâne impresionant de rapidă la 50 W.

Din punctul nostru de vedere, OnePlus 10 Pro este un flagship cu preț decent, care reprezintă într-adevăr un upgrade față de versiunea precedentă. OnePlus a decis să umble la calitatea dispozitivului, a integrat un hardware care reprezintă topul în zona Android în acest moment și chiar dacă a crescut puțin prețul, oferta pare să fie în continuare una bună.