Stiri

OFICIAL | Vivo Y95 pret, specificatii tehnice, detalii si pareri

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Vivo Y95 este cel mai nou smartphone mid-range lansat de compania Vivo, in seria Y. Device-ul a primit „unda verde” in India, dar si un pret cam maricel de achizitie.

Echivalentul acestei sume in Romania ar fi undeva la 1000 de lei, bani la care primesti un phablet cu aspect foarte atractiv si cateva specificatii bune. Iata, mai jos, specificatiile complete ale acestui device:

Ecran de 6.22-inch (1520×720 pixels) HD+ 19:9 tehnologie IPS sticla curbata 2.5D
Procesor Octa-Core (Quad 1.95GHz Cortex A53 + Quad 1.45GHz Cortex A53) Snapdragon 439
Placa video Adreno 505 GPU
Memorie 4GB RAM, 64GB memorie interna, extensibila pana la 256GB cu microSD
Dual SIM (nano + nano + microSD)
Funtouch OS 4.5 bazat pe Android 8.1 (Oreo)
Camera princiapala de 13MP cu LED flash, f/2.2 aperture, senzor secundar de 2MP
Camera frontala de 20MP
Dimensiuni: 155.11×75.09×8.28mm ;
Greutate: 163.5g
Optiuni: 4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2 LE, GPS
Acumulator: 4030mAh

Pareri Vivo Y95

Vivo Y95 este al doilea terminal pe care compania Vivo il lanseaza pe piata in ultima vreme din aceasta gama, dupa Vivo Y93. Noul telefon va fi disponibil pe doua culori (Starry Night si Nebula Purple) si va putea fi achizitionat in aceasta perioada prin intermediul magazinelor de profil, Flipkart, Amazin.in, Paytm sau Vivo India E-Store.

Vivo Y95 (2)

„Vivo este decisa sa aduce cele mai noi inovatii si tehnologii, alaturi de un design modern, pe produse noi si atractive la preturi bune. Seria Y a companiei noastre a primit un raspuns fenomenal din partea clientilor nostri, pe toate segmentele de varsta si in mai toate regiunile in care a fost disponibila. Prin lansarea noului model Vivo Y95, promitem sa continuam politica noastre de a propune calitate la preturi imbatabile, oricand si pentru oricine” se arata intr-un comunicat oficial al companiei Vivo.

Totusi, eu personal n-as spune ca pretul de lansare al Vivo Y95 respecta ceea ce anunta compania. Pentru o suma atat de mare, Vivo a introdus oficial duminica un telefon cu procesor Snapdragon 439 si placa video Adreno 505, pe care o consider destul de invechita in acest moment. La acesti bani exista suficiente telefoane cu procesoare mai puternice, ba chiar exista telefoane mult mai ieftine si mai bine dotate la interior.

Ecranul imi place. Avem un aspect modern 19:9, margini foarte subtiri si sticla curbata 2.5D de buna calitate. Diagonala mare, nu primeste totusi o rezolutie Full HD Plus asa cum mi-ar fi placut sa vad. Device-ul are 4GB RAM la bord si 64 GB pentru stocarea de date, iar memoria nativa poate fi extinsa pana la 256 GB via microSD. Nimic de zis.

163.5 grame are acest telefon si o grosime de 8.28 milimetri. Device-ul este dual SIM si ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, cu interfata FunTouch OS 4.5 deasupra sa. Avem senzor clasic de deblocare a telefonului, precum si deblocare faciala via selfie camera. O camera frontala care impresioneaza prin cifra din dreptul rezolutiei sale: 20 de megapixeli!

Camera principala este in schimb duala si are la bord senzori de 13 si 2 megapixeli cu LED Flash si o diafragma f/2.2. Vivo Y95 este capabil de tehnologie 4G VoLTE si are o baterie de 4.030 mAh.

Tinand cont ca noul Honor 10 Lite spre exemplu costa cu aproximativ 200 de lei in plus dar este un telefon net superior sau ca RealMe 1 este un telefon mai bun, dar mai ieftin, este greu de inteles ce a vrut sa faca Vivo in cazul Vivo Y95. Device-ul nu arata deloc rau si nu are nici specificatii rele, dar din punctul meu de vedere, pretul de achizitie este mult prea mare. Cel putin in acest moment al lansarii oficiale.

Summary
product image
Aggregate Rating
1 based on 1 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Y95