Reviews

OFICIAL | UMIDIGI F1 pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Un mid-range performant, cu aspect placut si cu specificatii bune la pret decent. Asta se doreste sa fie noul UMIDIGI F1, cel mai nou terminal din portofoliul micutului producator din China.

Cu rezultate bune in acest an, poate chiar peste asteptarile brandului, UMIDIGI scoate la inaintare inca un telefon din zona medie, care poate fi deja achizitionat la precomanda.

Noul UMIDIGI F1 costa 220 de dolari pe Aliexpress, ceea ce inseamna ca pretul sau depaseste cu putin 900 de lei daca ne raportam la Romania. Merita sau nu, aflam in cele ce urmeaza.

UMIDIGI F1 specificatii tehnice, detalii, pareri

Cei de la Umidigi nu s-au fericit niciodata sa puna accent pe aspectul telefoanelor lor. Iar asta place destul de mult publicului lor tinta. Este si cazul lui UMIDIGI F1, un telefon care arata destul de bine daca ne raportam la pretul sau final de achizitie. Constructia este eleganta, design-ul foarte atractiv, iar finisajele par sa fie de foarte buna calitate. Peste toate, se remarca ratia ecran corp de 92.7% pe un ecran cu format modern (19.5:9) si cu o densitate a pixelilor excelenta (409 ppi).

6.3 inch are in diagonala panelul LTPS al lui UMIDIGI F1, un afisaj care dispune de functii software foarte utile printre care si ajustarea nuantei de culoare. Avem decupaj (bineinteles), dar nu unul mare si deranjant, ci noul decupaj de tip waterdrop pe care merg majoritatea producatorilor din China. Si, trebuie sa recunoastem, aspectul sau minimalist produce parca un efect interesant, cu siguranta mult mai putin deranjant pentru cei care detestau profund aceasta idee.

Rezolutia display-ului este excelenta (Full HD Plus) iar sub capota, UMIDIGI F1 ascunde un procesor bun si eficient in opinia mea. Este vorba despre Helio P60 de la MediaTek, un chipset pe care producatorul il asociaza cu o memorie de 4GB RAM si cu 128 GB dedicati stocarii de date. Aici, avem un capitol la care UMIDIGI F1 surprinde foarte tare. Daca nivelul memoriei RAM este unul oarecum comun pentru zona mid-range din China, ei bine stocarea nativa foarte generoasa chiar este o surpriza placuta. Iar UMIDIGI F1 va atrage cu siguranta prin acest detaliu.

De pe UMIDIGI F1 nu lipseste tehnologia de incarcare rapida (18W) care este asociata cu un acumulator foarte puternic, asa cum producatorul ne-a obisnuit de altfel in ultimii ani. 5150 de miliamperi are capacitatea bateriei de pe UMIDIGI F1, un detaliu care de asemenea va fi luat in calcul de catre cei care se vor arata interesati de achizitionarea device-ului.

Smartphone-ul companiei Umidigi ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, in versiune stock! Ei bine, un nou detaliu care ne face sa vorbim la superlativ despre micutul producator chinez. Compania ne ofera un telefon din zona mid-range, gata sa ne rasfete cu o experienta software de cea mai buna calitate. Mai mult decat atat, nu doar ca vorbim despre un Android pur, dar este vorba si despre cel mai nou sistem de operare de la Google, ceea ce nu gasim momentan pe mult prea multe telefoane din zona China.

Telefonul dispune de conectivitate 4G VoLTE, de optiuni precum NFC, deblocare faciala, wifi pe doua benzi si port USB Tip C cu functia OTG. Sistemul sau foto mi se pare unul cel putin decent. Camera principala este duala si „scoate la inaintare” cei doi senzori de 16 si 8 megapixeli, cu lentile 6 element si apertura f/1.7. In ceea ce priveste selfie-urile, UMIDIGI F1 se bucura de o camera foto frontala de buna calitate. Aceasta este echipata cu un senzor de 16 megapixeli si lentile 5 element plus apertura f/2.0.

UMIDIGI F1 are 8.8 milimetri grosime, beneficiaza de spate metalic si cantareste 186 de grame. Telefonul primeste slot dual SIM si functioneaza bine din punct de vedere grafic, acolo unde intervine sprijinul placii vide Mali G72 MP3 de 700 Mhz.

Una peste alta, mi se pare un smartphone din zona mid-range foarte bun raportat la pretul final de achizitie. Arata si bine si chiar daca provine din China cred ca merita luat in calcul pentru aspectul sau, eficienta procesorului sau, capacitatea nativa de stocare a datelor foarte mare pentru acest nivel si nu in ultimul rand, pentru sistemul de operare in varianta stock. Aruncati o privire peste el si treceti-l pe lista dumneavoastra daca aveti un buget limitat, dar doriti totusi un telefon care sa si arate bine si sa se miste si mai mult decat decent.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
UMIDIGI
Product Name
UMIDIGI F1
Price
RON (aprox) 900