Reviews

OFICIAL | Samsung Galaxy A50 pret in Romania, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Dupa saptamani de speculatii, Samsung a lansat oficial noul smartphone Samsung Galaxy A50 (SM-A505). Este vorba despre cel mai nou release al producatorului din seria A, un telefon mid-range care arata foarte bine si ofera cateva specificatii impresionante pentru acest segment de piata. Printre ele, faptul ca device-ul are incorporat in ecran senzorul de amprente. Detalii despre noul Samsung Galaxy A50 avem si noi, in cele ce urmeaza.

Pareri Samsung Galaxy A50. Cat de bun este Galaxy A50? Merita cumparat Galaxy A50?

Noul handset nu a primit oficial un pret de achizitie, dar foarte probabil, in urmatoarele zile vom afla la ce pret este evaluat Samsung Galaxy A50. In schimb, stim deja ca modelul va fi disponibil pe culori precum negru, alb, albastru si coral.

Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 are un ecran mare. Cel putin pe hartie, pentru ca atunci cand vezi o diagonala de 6.4-inch te gandesti la phablet-urile uriase din 2017. Ei bine, modelul este foarte bine proportionat si are un aspect modern, care nu-l face sa para chiar atat de „urias”. Acest „big guy” beneficiaza si de noul panel Infinity-U Super AMOLED, care teoretic ofera o experienta mult mai buna decat ecranele AMOLED din trecut. Rezolutia ecranului este 2340 x 1080 pixeli, adica Full HD Plus.

Sub capota, Samsung a optat pentru un procesor dezvoltat in-house, asa cum suntem obisnuiti. Exynos 9610 este un chipset mid-range, fabricat pe un proces de 10 nanometri, cu opt nuclee la bord si cu o viteza maxima de 2.3 Ghz. Patru dintre nuclee sunt dedicate eficientei, un detaliu important pentru telefoanele Samsung din zona mid-range. Pe langa acest procesor, functioneaza cu brio placa vide Mali G72 GPU.

Samsung Galaxy A50 (3)

Bazandu-ne pe cei 4 sau 6GB dedicati memoriei RAM, dar si pe restul platformei, suntem convinsi ca Samsung Galaxy A50 se va descurca excelent cand vine vorba de browsing, multitasking sau gaming. Capacitatea de stocare a datelor ajunge la 128 GB in versiunea standard, ceea ce mi se pare excelent. Cand te gandesti ca inca gasesti multe modele de iPhone pe piata, care au doar 32 GB, iar Samsung vine acum cu un mid-range de 128 GB, realizezi cat de provocator este ceea ce face gigantul sud-coreean. Mai mult, Samsung Galaxy A50 are slot dedicat pentru carduri microSD, astfel ca memoria nativa poate creste pana la 512 GB.

Samsung Galaxy A50 ruleaza un Android 9.0 Pie foarte curat, are senzorul de amprente integrat in ecran si beneficiaza de functia dual SIM.

Dotarile foto sunt un alt argument in favoarea sa. Daca pe fata, Samsung Galaxy A50 are o camera selfie de 25 de megapixeli cu apertura f/2.0 care suna excelent, ei bine pe spate, noul model vine cu un setup triplu! Avem un senzor principal de 25 de megapixeli cu LED Flash si apertura f/1.7, un al doilea senzor de tip depth de 5 megapixeli si un al treilea senzor cu rezolutie de 8 megapixeli (lentile ultra wide). Ultimii doi senzori au apertura f/2.2.

Samsung Galaxy A50 are 7.7 milimetri grosime ceea ce mi se pare excelent daca tinem cont de bateria mare si de diagonala impresionanta. Mai mult, inaltimea sa atinge 158.5 milimetri, semn ca device-ul poate fi usor controlat. Poate nu neaparat cu o singura mana (desi cred ca e ok si asa), dar cu siguranta se poate menvra usor per total. Nu lipseste mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri si nici functia Radio FM din peisajul sau tehnologic, la care as adauga eu si prezenta optiunilor NFC , dual 4G VoLTE si bluetooth 5.0. Bateria are incarcare rapida si o capacitate de nu mai putin de 4.000 de miliamperi. Iti las mai jos o lista cu specificatii complete ale acestui telefon, in limba engleza.

6.4-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ Infinity-U Super AMOLED display
Octa-Core (Quad 2.3GHz + Quad 1.7GHz) Exynos 9610 10nm processor with Mali-G72 GPU
4GB RAM with 64GB storage / 6GB RAM with 128GB Storage, expandable up to 512GB via micro SD card
Android 9.0 (Pie)
Dual SIM
25MP rear camera with LED flash, f/1.7 aperture, 5MP depth sensor with f/2.2 aperture, 8MP ultra-wide angle camera with f/2.2 aperture
25MP front camera with f/2.0 aperture
In-display Fingerprint sensor
Dimension:158.5 x 74.7 x 7.7mm
3.5mm audio jack, FM Radio
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, NFC, USB Type-C
4000mAh battery with fast charging

In testele single – core din GeekBench acest device a obtinut un scor de 1615 puncte, in vreme ce in testele multi – core, scorul obtinut de Samsung Galaxy A50 a fost de 4380 de puncte.

Ramane de vazut ce pret de achizitie va avea acest device, dar la prima vedere mi se pare o optiune super serioasa pentru zona mid-range. Sper sa aiba un pret decent, pentru ca daca va fi asa, sunt convins ca Samsung va da lovitura.

Despre telefoanele Samsung Galaxy M10 si Samsung Galaxy M20, gasesti detalii pe blogul nostru iar primele detalii despre Samsung Galaxy M30 le afli tot de la noi.

Summary
product image
Aggregate Rating
2.5 based on 7 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A50