Reviews

OFICIAL: Redmi K50 Gaming Edition – preț, specificații tehnice, disponibilitate, detalii oficiale

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Echipat cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 1, dar și cu un sistem Dolby Atmos  pe difuzoarele sale de la JBL, noul Redmi K50 Gaming Edition a fost anunțat oficial în China și vine pe piața destinată smartphone-urilor pentru jocuri cu o configurație super atractivă, la un preț bun.

Concentrat pe gaming, Redmi K50 Gaming Edition are încărcare rapidă la 120W,  difuzoare cvadruple și declanșatoare magnetice, special gândite pentru iubitorii de gaming. Mai mult, Redmi a confirmat asocierea cu Mercedes-AMG Petronas Formula One pentru această ediție, iar aspectul telefonului arată în mod evident această colaborare. De precizat că noul Redmi K50 Gaming Edition vine cu până la 12GB RAM, 256GB stocare date, dar și cu un încărcător GaN de 120W.  Aflăm mai multe despre acest smartphone în cele ce urmează.

Preț și disponibilitate Redmi K50 Gaming Edition

Noul smartphone de la Redmi are un preț de 3.299 yuani pentru versiunea de 8GB RAM și 128GB stocare date. Asta înseamnă că smartphone-ul costă aproximativ 2.300 de lei, ceea ce nu sună deloc rău. Pentru versiunile ceva mai puternice, trebuie să scoatem mai mulți bani din buzunare. Astfel, Redmi K50 Gaming Edition de 12GB RAM și 128GB stocare date poate fi achiziționat pentru 3.599 yuani, echivalentul a 2.500 de lei. De asemenea, versiunea de 12GB RAM și 256GB stocare date costă 3.899 yuani, deci aproape de 2.900 de lei

Ediția specială Redmi K50 AMG F1 Champion Edition este disponibilă cu 12 GB de RAM și 256 GB de stocare la prețul de 4.199 de yuani (aproximativ 3.000 de lei)

Deocamdată, nu există informații despre disponibilitatea internațioanlă pentru Redmi K50 Gaming Edition, inclusiv România.

Specificații Redmi K50 Gaming Edition

Așadar, să aruncăm o privire și peste specificațiile tehnice pe care le aduce noul smartphone pentru gaming de la Redmi.

A trecut ceva vreme de când nu am aruncat o privire atentă asupra unui smartphone dedicat gaming-ului, dar imediat îmi vin în cap exemplele ROG Phone, Black Shark 3S, Nubia Red Magic sau Razer Phone. Pare destul de clar că piața smartphone-urilor pentru gaming creste considerabil in ultima vreme, iar producatorii se intrec in oferte, care de care mai avantajoase ca specificatii si preturi. Ce aduce proaspăt noul Redmi K50 Gaming Edition? Analizăm, mai jos.

Redmi K50 Gaming Edition vine cu un ecran AMOLED full HD+ de 6,67 inchi cu rezoluție de 1080 x 2400 pixeli.  Acest afișaj are o rată de reîmprospătare de 120 Hz, o rată de eșantionare la atingere de 480 Hz și protecție Corning Gorilla Glass Victus. O protecție care poate fi importantă pentru un jucător împătimit de jocuri pe telefon.

 

 

Așa cum spuneam încă de la început, Redmi K50 Gaming Edition beneficiază de aportul super procesorului de nouă generație Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, asociat cu până la 12 GB RAM LPPDDR5 și 256 GB (UFS 3.1) de stocare. Totodată, telefonul are camere de vapori duble de 4860 mm și grafit cu suprafață mare pentru a menține temperatura scăzută pe timpul gaming-ului. Chiar dacă nu este o caracteristică atât de importantă pentru iubitorii de gaming, zona foto a noului model de la Redmi nu este deloc de neglijat. Device-ul are un setup triple camera pe spate. Acesta include un senzor primar Sony IMX686 de 64 de megapixeli cu deschidere f/1.65. În plus, există un obiectiv cu unghi ultra larg de 119° de 8 megapixeli cu deschidere f/2.2 și un shooter macro de 2 megapixeli cu deschidere f/2.4. Pentru selfie-uri, telefonul vine cu un senzor Sony IMX596 de 20 de megapixeli. Impresionant, aș spune.

În zona de autonomie, dacă ești un împătimit al gamingului te vei bucura de o baterie de 4.700 mAh, cu suport de încărcare rapidă și fast charging de 120W.  Compania susține că poate încărca telefonul până la 100% în doar 17 minute.

Noul device rulează MIUI 13 bazat pe Android 12 pe partea de software. Opțiunile de conectivitate includ 5G, 4G LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth v5.2, GPS/A-GPS, NFC și un port USB Type-C.

Alte caracteristici importante ar fi un senzor de amprentă montat lateral, senzor infraroșu, difuzor JBL cu patru unități, cheie de umăr magnetică pop-up 2.0 și motor CyberEngine cu bandă ultra-largă pe axa X.

Pentru că atunci când vine vorba de gaming nu doar specificațiile interne și design-ul telefonului sunt importante, Redmi a construit un smartphone care cântărește 210 grame (nu tocmai ușor, dar e plăcută senzația de a-l stăpâni în timpul unei sesiuni de Fortnite spre exemplu) și care are o grosime de numai 8.5 milimetri. Înălțimea lui Redmi K50 Gaming Edition ajunge la 162.5 milimetri, iar lățimea sa este de 76.7 milimetri.

În concluzie, Redmi K50 Gaming Edition aduce în plus față de alte telefoane de gaming experiența alături de un super procesor ca Snapdragon 8 Gen 1, la un preț, spunem noi, bun. Este neașteptat de bine echipat în zona foto și promite o autonomie bună. Pentru perioadele în care te temi că vei rămâne fără baterie în concediu în urma sesiunilor intense de gaming îți recomand această baterie externă de 10000mah de la Remax.