Reviews

OFICIAL Realme X50 specificatii tehnice si pret. Primele pareri despre X50 de la Realme

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Oppo pregateste prin subsidiara sa Realme, lansarea modelului Realme X50, unul dintre terminalele atractive care apar in China in acest debut de an. Chiar inainte ca device-ul sa patrunda pe piata chineza, presa din aceasta tara a aflat specificatiile tehnice ale device-ului, prilej pentru noi sa le anuntam pe blog.catmobile.ro.

Specificatii tehnice si pret Realme X50. Primele pareri despre noul smartphone de la Realme

Compania Realme a confirmat lansarea oficiala a modelului Realme X50 pentru debutul noului an. Pana sa-l vedem in magazinele online, device-ul a primit majoritatea specificatiilor sale, astfel ca avem ocazia sa vorbim si noi, despre ele, pe blogul nostru.

Pentru inceput insa, sa aruncam o privire peste pretul lui Realme X50. Device-ul va putea fi achizitionat in mai multe variante, in functie de nivelul de memorie cu care va fi echipat. Astfel, versiunea de 6GB RAM si 128 GB stocare de date costa 2.199 yuani. Versiunea de 8GB RAM si 128 GB stocare de date costa 2.499 yuani, in timp ce versiunea cea mai scumpa a device-ului este cea cu 8GB RAM la bord si alti 256GB pentru stocarea de date, iar aceasta versiune va costa 2.799 yuani. Asadar, cea mai accesibila dintre versiunile noului Realme X50 va costa in jur de 1.300 de lei, iar cea mai scumpa, undeva pe la 1.800 lei. Preturi oarecum normale daca ne raportam la ceea ce exista pe piata in acest moment. E drept, vorbim despre un producator ceva mai mic, dar daca tinem cont de legatura cu Oppo (deja, unul dintre cei mai mari producatori din China cand vine vorba de smartphone-uri) si de ceea ce ofera Realme X50, as spune ca preturile raman in zona „normala”.

Sa vedem insa si ce specificatii pregateste Realme X50. Noul model se va baza pe un ecran de 6.67-inch in diagonala, cu tehnologie IPS LCD si rezolutie Full HD+. De mentionat ca display-ul este fabricat de catre cei de la JDI si are o rezolutie 2.400 x 1080 pixeli, plus protectie de ultima generatie Corning Gorilla Glass. Sub capota telefonului se afla procesorul Qualcomm Snapdragon 765G, iar la nivelul memoriei, asa cum va explicam si mai sus, Realme X50 are mai multe variante. 8GB sunt dedicati memoriei RAM, iar pana la 256GB avem nivel de stocare de date, incepand cu 128GB.

La nivelul compartimentului foto, Realme X50, telefon care va reamintesc ca se foloseste de tehnologia 5G, va avea un setup de tip quad-camera, cu o combinatie foarte interesanta. Lentila primara are 64 de megapixeli, iar ceilalti senzori de imagine sunt de 8 megapixlei (ultra wide), 13 megapixeli (telephoto) si 2 megapixeli (macro lens). Pe acest segment, setupul quad-camera vine si cu zoom hybrid de tip 5X. La nivelul selfie-urilor, ne bucuram ca Realme X50 propune cateva detalii de calitate, interesante. Avem sistemul dual-punch hole, similar cu cel pe care l-am vazut pe Galaxy S11 Plus, iar combinatia de senzori este cat se poate de atractiva: 32 megapixeli pe lentila primara si 8 megapixeli pe cel de-al doilea shooter. Interesant, nu-i asa?

Incheiem prezentarea noului Realme X50 cu alte cateva detalii interesante din „subsol”. Modelul se bazeaza pe o baterie de 4.500 de miliamperi, cu tehnologie de incarcare rapida la 30W. Pe partea de conectivitate, Realme X50 vine cu suport pentru 5G, cu Wi Fi si bluetooth de ultima generatie, cu mufa audio de 3.5 mm pentru casti si port usb de tip C pentru incarcarea bateriei. Device-ul are 8.7 mm grosime si o greutate de 185 de grame.

La prima vedere, mi se pare unul dintre cele mai promitatoare terminale din zona mid-range pe care le vom vedea pe piata in acest debut de an. Da, pretul se desprinde cumva de aceasta zona, sau cel putin de notiunea aferenta zonei, asa cum o stiam noi din punct de vedere financiar. Dar, Realme X50 are optiuni multe in favoarea sa si avantaje certe. Pare sa fie o noua reusita a celor de la Oppo via Realme, dar ramane de vazut cum va suporta intrarea pe piata si automat impactul cu concurenta. Din punctul meu de vedere, vorbim despre un telefon bun, care arata bine si are specificatii tehnice destul de interesante.

Configuratia interna imi place, la fel si aspectul device-ului. Va reamintesc ca Xiaomi va lansa tot in aceasta perioada un model foarte interesant Redmi K30 5G, un device-ul mai aproape de notiunea de buget, dar care de asemenea are cateva specificatii foarte atractive si un look modern. Realme pare sa intre destul de agresiv in noul an si are propuneri interesante pentru voi. Sunt curios, ati avut vreodata un telefon de la ei? Daca da, lasati un comentariu in rubrica de mai jos si impartasiti-ne experienta voastra.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Realme
Product Name
Realme X50