Reviews

OFICIAL | Razer Phone 2 pret in Romania, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Razer Phone a fost primul telefon cu adevarat de gaming care a patruns pe piata smartphone-urilor. Compania Razer propune acum noul Razer Phone 2, handset-ul care continua seria device-urilor dedicate pasionatilor de gaming.

Compania Razer poate fi considerata o deschizatoare de drumuri pe acest sector al telefoanelor mobile. Lansarea Razer Phone la inceputul anului a adus o serie de telefoane dedicate gaming-ului pe piata, telefoane care s-au bucurat de un impact destul de pozitiv la nivel global.

Cele mai bune exemple sunt Asus ROG Phone sau Xiaomi Black Shark, device-uri care poate n-ar fi fost lansate fara curajul celor de la Razer. Meritul companiei care era recunoscuta pentru computerele sau laptopurile sale sunt evidente. Aceeasi companie vine acum si ne propune o formula imbunatatita a primului sau handset dedicat pasionatilor de jocuri. Iata ceea ce trebuie sa stii despre noul Razer Phone 2.

Design Razer Phone 2

Razer Phone 2 seamana destul de mult cu predecesorul sau, care la randu-i avea suficiente caracteristici de la Nextbit Robin (Razer cumparase compania Nexbit la inceputul anului 2017).

De fapt, cred ca vei avea probleme in a deosebi Razer Phone de Razer Phone 2 datorita constructiei lor similare si ecranului cu diagonala de 5.7-inch in format clasic 16:9. Revin evidentele difuzoare Dolby Atmos si sistemul de operare Nova Launcher cu Android 8.1 Oreo la baza.

Daca intorci insa telefonului cu spatele, lucrurile se schimba putin. Noul Razer Phone 2 are spatele acoperit de sticla Gorilla Glass. Personal, preferam prezenta robusta elegantata de design-ul all-metall al telefonului de debut, dar prezenta sticlei asigura un plus considerabil, care pentru unii se traduce in parte estetica, pentru altii, mai pragmatici, in prezenta tehnologiei QI Wireless. Logo-ul Razer Chroma de pe spate dispune de iluminare RGB si poate fi setat practic pe orice culoare.

Vei avea 3 efecte de ilimuminare, iar logo-ul poate fi setat sa ilumineze cand telefonul are notificari. La toate aceste detalii atractive pentru un terminal din sectorul gaming, Razer adauga un plus de durabilitate, mai ales ca citim pe lista configuratiilor faptul ca noul Razer Phone 2 primeste si protectie IP67, pentru rezistenta la contactul cu apa si praful. Din pacate (cel putin din punctul meu de vedere) Razer Phone 2 nu are mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri, dar in livrarea standard a terminalului vei gasi un adaptor USB C la mufa de 3.5 mm.

Display

Vorbim separat despre display-ul cu HDR al Razer Phone 2 care este gandit pentru a oferi gamerilor o imagine de cea mai buna calitate, cursiva si vecina cu impecabilul.

Daca un telefon normal are o rata de refresh pe display de 60Hz, Razer Phone 2, la fel ca si Razer Phone, vin cu o rata de refresh dubla (120Hz) pe ecranele lor. Experienta este mult imbunatatita astfel pentru utilizatori, intrucat Razer Phone 2 este capabil sa iti livreze totul mult mai rapid si mult mai fluent. Teoretic, orice urma de lag dispare, iar device-ul performeaza la cel mai inalt nivel.

Panelul este un LCD de 5.72-inch cu format 16:9 (Razer nu renunta la acest clasic aranjament) si rezolutie 2560 x 1440 pixeli la 513 pixeli per inch densitate. Avem protectie Corning Gorilla Glass 5 si strat anti amprente, care pentru un gamer este foarte important. Tehnologii precum Ultra Motion si HDR confirma plusul de calitate important pe care il aduce Razer Phone 2.

Partea de hardware

S-a speculat ca pe Razer Phone 2 vom avea parte de noul procesor de la Qualcomm, Snapdragon 855. Dar acesta nu este inca gata, asa ca Razer nu a mai asteptat foarte mult.

Noul Razer Phone 2 vine cu Snapdragon 845, procesor dotat cu sistem de racire Vapor Chamber si tactat la o viteza maxima de 2.8 Ghz. Forta este indiscutabila, iar nivelul de performanta impresioneaza teribil.

Razer aduce 8 GB pentru memoriea RAM, iar stocarea este de tip UFS 2.1 si pune 64 GB la dispozitia utilizatorilor. La aceasta forta indiscutabila de care dispune noul device de gaming al producatorului se adauga si bateria de 4.000 de miliamperi, care este dotata cu doua tehnologii de alimentare. Prima este clasica, prin cablu, cu spectaculoasa Quick Charge 4.0 Plus in timp ce a doua este cea wireless (cu putere de 15W).

Dotari foto

Razer Phone 2 vine cu stabilizare optica a imaginii si cu tehnologie de focalizare pe ambii senzori ai sistemului dual camera. Avem de altfel o pereche de senzori promitatoare Sony IMX de 12 megapixeli cu diafragma f/1.75 si 12 megapixeli cu diafragma f/2.6. Noul Razer Phone poate filma si in format 4K, iar camera pentru selfie-uri are o rezolutie de 8 megapixeli, cu diafragma f/2.0. O configuratie care mie personal mi se pare mai mult decat decenta pentru un telefon dedicat gamingului.

Razer Phone 2

Pret Razer Phone 2 in Romania

Asteptarile noastre se confirma. Noul Razer Phone 2 costa in Romania undeva la 4.000 de lei, o suma evident mare. Nu te poti supara pe cei de la Razer pentru ceea ce solicita pentru al doilea lor smarphone, dar alternativele mi se par mai bune. Spre exemplu, daca nu esti un gamer inrait ai Xiaomi Pocophone F1 la dispozitie la bani mult mai putini cu un nivel aproximativ apropiat. Daca esti gamer, ai solutii ceva mai accesibile, in special Xiaomi Black Shark care iti propune o configuratie bazata tot pe Snapdragon 845 si 8GB RAM la bord. Sincer, mi se pare ca Razer s-a grabit putin si probabil ca al doilea smartphone din istoria companie avea ceva mai mult succes daca Razer il lansa cu Snapdragon 855 la bord.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Razer
Product Name
Razer Phone 2