Reviews

OFICIAL | OPPO F9 pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Compania OPPO a confirmat lansarea oficiala a modelului de telefon Oppo F9 Pro pentru data de 21 august in India. Pana atunci, pe piata a fost introdus oficial modelul Oppo F9, telefon care a primit oficializarea in Vietnam. Ambele telefoane au design similar si specificatii destul de apropiate.

Pret Oppo F9 Romania si disponibilitate

Noul model Oppo F9 va fi disponibil pe doua culori: Sunrise Red (rosu) si Twilight Blue (albastru).

Oppo F9 (1)

Disponibilitatea telefonului in Vietnam inseamna ca device-ul atinge o borna de 332 de dolari pentru versiunea sa standard.

Terminalul va avea in Romania un pret de aproximativ 1.500 de lei, dar momentan nu se cunoaste o data exacta la care va ajunge pe piata de la noi sau pe piata din Europa.

Primele pareri despre Oppo F9, dupa lansarea oficiala a telefonului

Cu Oppo F9, producatorul chinez introduce in premiera ecranul cu „breton” in forma de „v”. Si este doar inceputul, pentru ca majoritatea informatiilor sustin ca si modelele Oppo R17 si Oppo R17 Pro vor beneficia de acelasi panel de tip waterdrop cu decupaj in forma de „v”.

Oppo F9 are un panel Full HD+ cu diagoanal de 6.3-inch si aspect 19.5:9. Datorita decupajului in forma de „v”, device-ul are un raport ecran-corp demn de invidiat: mai mare de 90%!

Oppo F9 (3)

Noul ecran waterdrop V-shape al modelului F9 de la Oppo

Sub capota sa, producatorul a acceptat ideea de a combina performanta cu reducerea consumului de energie. Noul procesor MediaTek Helio P60, construit pe un proces de 12 nanometri este un octa-core tactat la frecventa de 2.0 Ghz, care include placa video Mali G72 MP3 GPU.

Citeste si: Oppo Find X pret in Romania, pareri, imagini

Noul device Oppo F9 impacheteaza o memorie RAM de 4GB si asigura o capacitate de stocare a datelor de 64 GB, o capacitate care poate fi extinsa pana la 256 GB cu ajutorul cardurilor de memoriei de tip microSD. In departamentul foto, asa cum era de asteptat, device-ul impresioneaza prin camera sa foto, la fel ca si predecesorii sai.

Avem 25 de megapixeli pe camera frontala cu apertura f/2.0, in timp ce modulul din spate este unul dual si cade pe seama unei combinatii de senzori de 16Mp+2Mp cu LED flash si apertura f/1.85.

Oppo F9 (2)

La nivel de captura imagini, producatorul a integrat optiuni de inteligenta artificiala. Telefonul Oppo F9 are atat deblocare clasica prin senzorul de amprente, cat si deblocare faciala, cu ajutorul camerei frontale.

Oppo F9 ruleaza Android 8.1 Oreo proaspat scos din cutie, un sistem de operare stabil, curat si bine optimizat, peste care producatorul a pus totusi interfata sa, Colos OS 5.2.

Optiunile de conectivitate includ suport pentru 4G LTE, tehnologie bluetooth 4.2 (putin ciudat, pentru ca vorbim de o tehnologie mai veche chiar si pentru sectorul mid range), Wi-Fi (2.4GHz + 5 GHz), GPS, mufa audio pentru casti de 3.5mm si port micro USB 2.0 (si aici e ciudat, pentru ca ne asteptam la port USB de tip C).

Bateria lui Oppo F9 are 3.500 mAh si beneficiaza de tehnologia de incarcare rapida VOOC Flash Charge. Conform companiei producatoare device-ul ajunge la o autonomie de 2 ore in convorbiri cu numai 5 minute de incarcare. Tinand cont de performantele precedentei serii la acest capitol, nu avem motive sa ne indoim de afirmatiile producatorului.

Oppo F9 (4)

Oppo F9 beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida VOOC Charge

Oppo F9 are doar 7.9 milimetri grosime (excelent) si cantareste 169 de grame. La prima vedere, F9 este clar un telefon slim, usor de manevrat si cu un aspect general atractiv. Mai jos, specificatiile sale cheie:

– Display: 6.3-inch cu rezolutie (2280 x 1080 pixeli), format 19.5:9
– Aspect ecran-corp de peste 90%
– Procesor: Helio P60 de la MediaTEK, 2.0 Ghz, octa core, 12 nm
– Placa video: Mali-G72 MP3 GPU
– Memorie: 4GB RAM si 64 GB ROM cu posibilitate de extindere
– Sistem de operare: Android 8.1 Oreo
– Camera selfie: 25 Mp, apertura f/2.0
– Camera principala: 16Mp+2Mp, apertura f/1.85
– Baterie: 3.500 mAh cu VOOC Flash Charge
– Grosime: 7.9 mm
– Greutate: 169 grame
– Conectivitate: 4G LTE, Wi-Fi (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 4.2, GPS, 3.5mm audio jack si port MicroUSB 2.0

Nu uita sa verifici oferta de huse Oppo acolo unde pe CatMobile.ro gasesti cele mai noi produse si accesorii destinate telefoanelor produse de aceasta companie.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
OPPO
Product Name
Oppo F9
Price
$ 332