Reviews

OFICIAL | Nokia X5 specificatii tehnice, pret, pareri si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Asa cum era de asteptat, HMD Global a lansat miercuri in China, noul device Nokia X5. Acest telefon este inrudit cu Nokia X6 si pastreaza liniile de desgin clasice ale companiei Nokia. De remarcat si faptul ca Nokia X5, versiunea pentru China, va ajunge probabil si in Europa sub denumirea de Nokia 5.1 Plus. Stim deja ca modelul Nokia X6 va avea in Europa denumirea de Nokia 6.1 Plus, astfel ca pare destul de usor, pe baza aceluiasi rationament, sa ne gandim ca si X5 isi va confirma versiunea pentru zona europeana in curand.

Nokia X5 are breton si e foarte bine construit

Cel mai recent telefon accesibil ca pret de la Nokia este al doilea release din seria X, dupa Nokia X6. Este de asemenea si cel de-al doilea telefon de la HMD Global care adopta un design bazat pe bretonul de tip iPhone X.

Nokia X5 (2)

La fel ca si Nokia X6, Nokia X5 beneficiaza de decupaj in stil iPhone X

Nokia X5 a fost anuntat momentat doar in China, si chiar daca nu exista o confirmare oficiala ca il vom vedea in Europa sub alta denumire, foarte probabil el va fi introdus drept Nokia 5.1 Plus.

In materie de design si constructie, HMD Global nu a schimbat prea mult lucrurile. Nokia X5, la fel ca si Nokia X6, are breton si un display de tip edge-to-edge, cu o margine de jos subtire si un design all;glass. Senzorul de amprente este plasat pe partea din spate la fel ca si la Nokia X6, iar setup-ul camerei principale este dual.

Cu toate acestea, vorbim despre un model mai ieftin ca pret, ceea ce inseamna ca anumite detalii din configuratia sa sunt sub ceea ce poti primi daca achizitionezi Nokia X6.

Hai sa aruncam totusi o privire rapida peste ceea ce ofera acest noul telefon in materie de specificatii tehnice.

Nokia X5 specificatii tehnice (versiunea din China)

Display: Nokia X5 are un ecran de 5.86-inch in diagonala, cu rezolutie HD+ (adica 1520 x 720 pixeli), sticla curbata 2.5D si aspect 19:9. Nokia sustine ca ecranul ofera un procent de 84% in dreptul raportului dintre ecran si corpul telefonului. Asa cum precizam si mai sus, terminalul nu este lipsit de bretonul de tip Apple.

Nokia X5 (3)

Aspectul pare sa fie unul dintre punctele forte ale noului Nokia X5

Procesor: Noul Nokia X5 are la bord un procesor octa-core de la MediaTek. Recent lansat pe piata, modelul Helio P60 de la MediaTek are o viteza maxima de 2.0 Ghz.

Memorie: HMD Global a pregatit versiuni de memorie diferite pentru Nokia X5. Prin urmare, vom avea o varianta de Nokia X5 cu 3GB RAM, dar si o varianta de Nokia X5 cu 4GB RAM. Capacitatea de stocare a datelor va fi de asemenea una diferita, in functie de versiune. Pe modelul de 3GB RAM vom avea o memorie nativa de 32 GB, in timp ce pe versiunea de 4GB RAM, stocarea de date atinge 64 GB. Vestea foarte buna este ca Nokia X5 are slot pentru carduri de memorie, ceea ce inseamna ca utilizatorul va putea extinde memoria telefonului pana la 256 GB.

Camera principala: Nokia X5 are sistem dual pe partea din spate, camera fiind formata din senzori de imagine de 13 megapixeli si 5 megapixeli. Apertura senzorului principal este foarte buna in opinia mea, si permite captarea unor imagini reusite, chiar si in conditii de iluminat scazut. Camera principala beneficiaza si de functia PDAF.

Nokia X5 (4)

Nokia X5

Camera frontala: HMD Global a adus pe Nokia X5 optiuni de inteligenta artificiala, precum si deblocarea faciala a terminalului. Camera frontala, dedicata selfie-urilor si sesiunilor de videocalling se bazeaza pe un senzor de imagine de 8 megapixeli, cu apertura f/2.2.

Software: Modelul Nokia X5 va beneficia de cea mai noua versiune a sistemului de operare Android Oreo. Este vorba despre v8.1 Oreo, peste care HMD Global a aplicat interfata sa dezvoltata in-house. Exista informatii care sustin ca device-ul va fi integrat in programul Android One si va avea o versiune de Oreo stock in Europa.

Nokia X5 (5)

Baterie: Autonomia nu va fi o problema pe Nokia X5, mai ales ca stim deja ca Nokia si-a revenit si chiar plusat serios la acest capitol. Acumulatorul modelului are o baterie de 3.060 miliamperi, deci nu departe de capacitatea standard pe care o gasim pe multe terminale. Totusi, producatorul promite peste o zi de autonomie dupa o singura incarcare.

Nokia X5 optiuni importante: ce ne place la noul model Nokia

La fel ca si Nokia X6, noul Nokia X5 se remarca prin design-ul sau premium si pretul foarte accesibil de achizitie. Este al doilea telefon Nokia cu decupaj, ceea ce garanteaza un ecran mai mare si un spate ceva mai compact. Multumita decupajului si grosimii mici a marginii de jos, raportul ecran corp atinge 84%, ceea ce merita salutat, fara indoiala.

Nokia X5 are sticla, atat pe fata, cat si pe spate, ceea ce contribuie foarte mult la aspectul general al device-ului. Sticla care se reflecta va fi oferita pe culori precum negru, albastru si alb.

Nokia X5 (6)

Procesorul MediaTek Helio P60 este un chipset nou, construit pe un proces de 12 nanometri. Asta inseamna ca performanta va fi una foarte buna si terminalul va putea rula aproape orice joc din Magazin Play fara lag. Procesorul permite acces la functii de inteligenta artificiala si livreaza o performanta excelenta, dar si un nivel redus al consumului de energie. Good job!

X5 se bazeaza pe o versiune destul de curata de Android Oreo. Da, varianta pentru zona China nu este 100% curata asa cum se anunta Nokia 5.1 Plus in Europa, dar sunt foarte putine aplicatii pre-instalate, astfel ca Android v8.1 Oreo de pe Nokia X5 este mostly stock. In plus, compania promite upgrade rapid la Android P, ceea ce suna confortabil si bine.

Pret pentru Nokia X5 (zona China)

Avem si primele preturi pentru Nokia X5, ceea ce ne ajuta sa intelegem si cam cat ar costa device-ul in Europa. Pentru inceput, aflam ca versiunea de 3GB RAM si 32 GB stocare de date ar costa 999 yuani, adica undeva la 130 de euro. Excelent!

Versiunea mai puternica, cea de 4GB RAM si 64 GB stocare de date, va costa 1.400 de yuani, adica undeva la 180 de euro. Ceea ce de asemenea nu suna deloc rau.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia X5
Price
Euro 130