Stiri

OFICIAL | Nokia 5.1 Plus, specificatii tehnice, detalii, pareri si imagini

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Pe langa Nokia 6.1 Plus, compania HMD Global a lansat oficial si modelul Nokia 5.1 Plus. Terminalul este versiunea globala a modelului Nokia X5 care va purta acest nume pentru zona Asia. Stiam despre noul model ca are ecran cu breton si camera duala pe spate din randarile anterioare, dar haideti sa vedem ce specificatii tehnice mai aduaga si cum arata noul Nokia 5.1 Plus.

Specificatii tehnice Nokia 5.1 Plus si primele impresii

La fel ca si Nokia 6.1 Plus, noul model Nokia 5.1 Plus este deja disponibil la vanzare in China. Terminalul a fost anuntat oficial in India si, cu exceptia design-ului frontal, ambele terminale arata aproximativ la fel. Totusi, Nokia 5.1 Plus este ceva mai putin puternic prin comparatie cu modelul 6.1 Plus.

Nokia 5.1 Plus (2)

Si pe acest model avem sticla atat pe fata cat si pe spate plus protectie 2.5D. Finisajele din polycarbonat par de cea mai buna calitate.

La fel ca si precedentele modele Nokia din gama, noul Nokia 5.1 Plus este tot un telefon Android One si ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, o interfata stock Android UI. In ceea ce priveste display-ul, Nokia 5.1 Plus se bazeaza pe un panel de 5.8-inch la fel ca si Nokia 6.1 Plus. Rezolutia scade insa de la Full HD+ la HD +. Procesorul este MediaTek Helio P60, asa cum se vehicula de altfel in randarile anterioare, iar placa video este Mali G72 GPU.

Nokia 5.1 Plus (3)

Vor exista versiuni ale telefonului cu 3GB RAM/4GB RAM si 32GB ROM/64 GB ROM. Prin slotul microSD, viitorul utilizator poate mari capacitatea de stocare a datelor, indiferent de versiune, pana la 256GB. Camera duala de pe Nokia 5.1 Plus are senzori de 13 megapixeli si 5 megapixeli, plus apertura f/2.0, mod manual si PDAF.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Pentru selfie-uri, pe noul terminal al companiei Nokia avem o camera de 8 megapixeli, cu apertura f/2.2 si optiuni de inteligenta artificiala. Ambele telefoanele lansate in India de HMD Global au promis un update la Android 9.0 Pie, noul sistem de operare de la Google.

5.1 Plus de la Nokia se bazeaza pe o baterie de 3.060 miliamperi care suporta pana la 5V/2A (10W). Senzorul de amprente este plasat pe partea din spate, insa device-ul poate fi deblocat si cu ajutorul tehnologiei faciale de tip Android.

Nokia 5.1 Plus vs Nokia 6.1 Plus

Nokia 5.1 Plus vs Nokia 6.1 Plus

La nivel de conectivitate, optiunile includ suport 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, FM Radio, mufa audio de 3.5mm si port USB Tip C. Noul terminal are 8.1 milimetri grosime si cantareste 160 de grame.

Pretul sau de achizitie va fi anuntat ulterior.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 5 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 5.1 Plus