Reviews

OFICIAL | Lenovo S5 Pro GT pret, specificatii tehnice, detalii, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Compania Lenovo a anunțat oficial noul smartphone Lenovo S5 Pro GT, cel mai nou mid-range al sau. Telefonul a fost prezentat oficial in China si este echipat cu procesor Snapdragon 660 de la Qualcomm. Este al doilea terminal din gama care poarta aceasta denumire dupa Lenovo S5 Pro. Avem si noi detalii, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Lenovo S5 Pro GT: pret si disponibilitate

Asadar Lenovo S5 Pro GT se bazeaza pe un ecrand e 6.2-inch in diagonala, un ecran care nu este totusi atat de mare. Aspectul sau, 18.7:9 il face foarte bine proportionat, astfel ca device-ul poate fi controlat usor cu o singura mana. Display-ul are o rezolutie Full HD Plus si beneficiaza de o rata de contrast de 1500:1.

Sub capota telefonului, gasim cel mai bun procesor pentru telefoanele mid-range din 2017 si unul dintre cele mai bune din 2018. Snapdragon 660 de la Qualcomm este fabricat pe un proces de 14 nanometri si are la bord patru nuclee de 2.2 Ghz si alte patru nuclee de 1.8 Ghz. El este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 512, dar si cu o memorie de 4GB RAM sau 6 GB RAM in functie de versiunea dorita. Lenovo S5 Pro GT are slot dedicat pentru carduri microSD, astfel ca utilizatorul poate extinde capacitatea nativa de stocare a datelor de la 64 GB sau 128 GB pana la 256 GB.

Un telefon hybrid dual sim, Lenovo S5 Pro GT ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, customizat cu interfata ZUI 10. Am fi preferat sa-l vedem la treaba cu Android 9.0 Pie, dar foarte probabil producatorul va oferi un update in viitor si la acest capitol.

Foarte puternic din punct de vedere foto este noul Lenovo S5 Pro GT. Pe spate, device-ul are o camera foto duala, echipata cu senzori impresionanti de 20, respectiv 12 megapixeli. Apertura cea mai buna este f/1.8, iar camera principala beneficiaza si de optiunile 2x optical zoom sau LED Flash. Frontal, selfie-urile cad pe seama unei alte camere foto duale. De aceasta data, avem senzori de 20 de megapixeli si de 8 megapixeli. Slefie-urile se anunta de calitate, tinand cont ca senzorul frontal este Sony IMX 476, iar apertura este f/2.2.

Terminalul beneficiaza de senzor clasic de amprente, dar utilizatorul va avea si posibilitatea deblocarii sale printr-un procedeu mult mai modern. Lenovo S5 Pro GT are asadar recunoastere faciala, de tip Android, ceea ce reprezinta indiscutabil, un plus valoric.

170 de grame cantareste Lenovo S5 Pro GT, a carui grosime atinge 7.7 milimetri. Inaltimea telefonului este avantajoasa, cei 154.5 milimetri cu o latime de 74.54 milimetri si cu un format modern pe ecran (18.7:9) ajutand utilizatorul sa poata folosi device-ul foarte usor.

Autonomia lui Lenovo S5 Pro GT cade pe seama unei baterii de 3.500 de miliamperi, echipata cu tehnologie de incarcare rapida. Lenovo S5 Pro GT este disponibil pe culori percum albastru, negru si auriu, iar pretul sau de plecare este de 173 de dolari. Asta pentru versiunea de 4GB RAM si 64 GB ROM. Cine doreste un plus de performanta si un plus la nivel de stocare a datelor trebuie sa plateasac 188 de dolari pentru versiunea de 6GB RAM si 128 GB ROM. Ambele preturi mi se par insa avantajoase, iar telefonul va ajunge foarte probabil si in Europa.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo S5 Pro GT
Price
$ 173