Stiri

OFICIAL | Huawei confirma lansarea noului procesor Kirin 980

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Cel mai mare producator de telefoane mobile din China, Huawei confirma participarea la IFA 2018 Berlin, dar si lansarea noului procesor Kirin 980. Foarte probabil, compania nu va anunta vreun nou telefon la celebrul eveniment, dar cu siguranta ne va introduce oficial cel mai recent procesor al sau pentru flagship-uri.

Huawei lanseaza noul procesor Kirin 980, chipsetul dedicat flagshipurilor sale

Prin intermediul unui teaser video de aproximativ 7 secunde, compania Huawei a confirmat lansarea noului procesor Kirin 980 la IFA 2018 Berlin.

Clipul a fost urcat in cursul zilei de joi pe contul oficial de Weibo al producatorului si dezvaluie un eveniment live, care va avea loc in chiar prima zi a expozitiei de la Berlin.

Chiar daca nu face trimitere directa la modelul de procesor Kirin 980 este clar ca acest chipset este procesorul pregatit de producatorul chinez pentru telefoanele sale de top (high-end) din acest final de an.

In proportie foarte mare, noul procesor Kirin 980 va fi disponibil pentru inceput in interiorul modelelor Huawei Mate 20 si Huawei Mate 20 Pro, telefoane care vor fi lansate pe finalul acestui an. Noul procesor Kirin 980 va deveni ulterior disponibil si pe cateva telefoane importante (flagship-uri) ale subdivizie Huawei, Honor.

Cu precadere, presa chineza sustine ca telefoanele Honor care vor avea la bord acest tip de chipset vor fi Hono V11 si Honor View 11. Nu in ultimul rand, importanta noului procesor Kirin 980 este cu atat mai mare, cu cat dupa lansarea sa oficiala a noului procesor, chipset-ul va „alimenta” si telefoanele foarte importante din seria Huawei P30.

Detalii despre noul procesor Kirin 980

Noul Kirin va fi primul procesor din istoria Huawei construit pe un proces tehnologic de 7 nanometri.

Patru nuclee Cortex A76 si alte patru nuclee Cortex A55 se vor afla la bordul sau. Placa video este o productie de tip Mali GPU, dar si noua editie Mali NPU.

Viteza pe care o va atinge noul procesor Kirin 980 va fi de 2.8 Ghz. El va intra direct in competitie cu procesorul A12 de la Apple si cu Snapdragon 855 de la Qualcomm.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
procesor Kirin 980