Reviews, Stiri

OFICIAL: ASUS Zenfone 5 are Snapdragon 636, ecran de 6.2 inch, 6 GB RAM si ruleaza Oreo 8.0

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Cei de la ASUS au captat atentia foarte usor prin gama Zenfone, la Mobile World Congress de la Barcelona. Pe langa modelele ASUS Zenfone 5Z (varf de gama) si ASUS Zenfone 5 Lite (o versiune ceva mai blanda), compania originara din Taiwan a scos pe piata si modelul ASUS Zenfone 5. Beneficiar al unui design superb si al unor specificatii care se vor demonstra a fi atractive pentru multi dintre dumneavoastra, modelul Zenfone 5 este un mid-range pe care Asus il va vinde atat in Asia, cat si in Europa sau America si care credem noi se va bucura de asemenea de o receptie buna. Veti intalni acest model si sub denumirea ASUS Zenfone 5 ZE620KL.

ASUS Zenfone 5 specificatii tehnice, detalii oficiale si primele pareri dupa lansarea oficiala

Unul dintre lucrurile perfect avantajoase de la Zenfone 5 este faptul ca terminalul are exact acelasi display ca si modelul de top, Zenfone 5Z. Asadar, noul ASUS Zenfone 5 vine cu un ecran de 6.2-inch in diagonala, cu rezolutie 2246 x 1080 pixeli si cu design edge-to-edge, format 19:9. Acest Super IPS are acelasi raport ecran – corp (90%) se bucura de protectie Corning Gorilla Glass, ofera multi-touch in 10 puncte si are o luminozitate de 500 de niti. Oferta este completata si de prezenta filtrului de lumina albastra care va ajuta cu siguranta utilizatorii sa-si protejeze ochii in diferite circumstante.

ASUS Zenfone 5

Din pacate, sub capota avem un procesor inferior, dar nicidecum unul modest. De fapt, este vorba despre unul dintre cele mai bune procesoare mid-range de anul trecut, un model marca Qualcomm, tactat la freceventa de 1.8 Ghz.

Este vorba despre Snapdragon 636, care este cuplat de producator cu acceleratorul grafic, Adreno 509. Octa-core-ul pe 64 de biti asigura un raport optim intre performanta dorita de producator si eficienta pe care o cauta orice telefon in materie de economisire a bateriei.

Noul ASUS Zenfone 5 va fi disponibil in doua versiuni de memorie diferite. Una dintre cele doua versiuni, in mod firesc, va fi mai scumpa, intrucat ea se va baza pe 6 GB RAM si 128 GB pentru stocare de date. Versiunea „mai blanda” va avea 4 GB RAM si 64 GB pentru stocare de date. Ambele vor primi insa slot-uri pentru extinderea capacitatii de stocare, via microSD. In opinia mea, Zenfone 5 ofera o combinatie excelenta de memorie pentru suma pe care o solicita producatorul.

ASUS Zenfone 5 (2)

Trecem spre dotarile foto ale device-ului si aflam ca ASUS s-a bazat pe o camera selfie de 8 megapixeli in cazul ASUS Zenfone 5. Aceasta camera are lentile wide la 83 de grade si apertura buna F2.0. In schimb, camera principala a telefonului este duala, are senzori de 12 si 8 megapixeli la bord, si flash LED Dual Tone. Senzorul principal este un model Sony IMX 363 cu apertura F/1.8, in timp ce al doilea senzor este un model OmniVision OV8856 cu apertura f/2.0. Aceasta camera a lui Zenfone 5 se va bucura de stabilizare de imagine si lentile 6p, plus capacitate de inregistrare a clipurilor video in format Ultra HD(4K) cu 30 de cadre pe secunda.

Telefonul ruleaza Android 8.0 Oreo din fabrica, insa, ca de obicei, producatorul a decis sa-l customizeze cu interfata grafica proprietara, ZenUI 5. Bateria telefonului este echipata cu fast charging si functia Asus BoostMaster, are o capacitate de 3.300 de miliamperi si se presupune ca va asigura o autonomie de pana la 18 ore in convorbiri. Ramane de vazut daca aceasta informatia se va confirma la primele teste si evaluari.

ASUS Zenfone 5 (3)

Din cate se pare, ASUS Zenfone 5 va fi disponibil pe culori precum argintiu si albastru, cantareste 155 de grame si are o grosime de doar 7.85 de milimetri. Telefonul are un design superb, iar intre alte optiuni importante ale sale ne fac totusi cu ochiul, tehnologia bluetooth v5.0, capacitatea 4G LTE Cat 18, portul USB tip C (2.0) si functia de recunoastere faciala!

Senzorul de amprente este plasat pe spatele produsului si din fericire, ASUS Zenfone 5 are si mufa pentru casti de 3.5 milimetri. Momentan, nu exista informatii despre pretul telefonului la aceasta ora. Vom reveni insa cu detalii si mai complete despre mid-range-ul ASUS Zenfone 5.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
ASUS
Product Name
ASUS Zenfone 5