Reviews

Nubia Play 5G – detalii oficiale, pret, specificatii tehnice si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Gaming si conectivitate 5G in acelasi telefon. Asta incearca sa ofere Nubia prin noul sau model Nubia Play 5G. Este vorba despre doua caracteristici moderne, si foarte populare in lumea telefoanelor mobile. Sunt din ce in ce mai multi oameni interesati de partea de gaming pe un telefon mobil (probabil si datorita cresterii graficii si performantelor jocurilor din ultima vreme), dar poate si mai multi vor ca pe telefoanele lor sa existe conectivitate 5G. Nubia a reusit sa combine aceste elemente si a dat nastere modelului Nubia Play 5G. Despre el, discutam si noi, pe scurt, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice si pareri despre Nubia Play 5G

Ecran/Display
Noul model Nubia Play 5G foloseste acelasi tip de ecran ca Nubia Red Magic. Ceea ce spune multe despre posibilitatile pe care le ofera acest device viitorilor utilizatori. Astfel, avem o diagonala de 6.65 inch cu rezolutie Full HD Plus, adica 2340 x 1080 pixeli. Telefonul nu are margini curbate, dar prezinta o ratie ecran-corp de peste 80%. Scannerul de amprente este incorporat sub ecran, iar panoul este unul de tip AMOLED. Avem o densitate a pixelilor de 388 pixeli per inch pe un format 19.5:9. Toate ingredientele unei experiente de calitate pe acest display, care are o rata de raspuns de 6.9ms.

Procesor / Memorie
Nubia Play 5G vine cu procesorul Snapdragon 765G de la Qualcomm. Este vorba despre un chipset din zona mid-range, care beneficiaza de conexiune 5G si aduce performante mai mult decat decente. Conform testelor efectuate in AnTuTu, Snapdragon 765G ajunge la 317 mii de puncte, ceea ce nu suna deloc rau. La nivel de memorie, Nubia Play 5G este echipat cu 128GB sau 256GB pentru stocarea de date (UFS 2.1) si cu variante de 6GB sau 8GB RAM in functie de versiunea pentru care opteaza viitorul utilizator

Baterie / Autonomie
Modelul Nubia Play 5G are la bord o baterie de 5.100 de miliamperi, care in plus, beneficiaza si de optiunea fast charging la 30W.

Dotari Foto
Camera principala a telefonului Nubia Play 5G include patru senzori de imagine. Cel mai important dintre ei are 48 de megapixeli si este un senzor de imagine IMX582 de la Sony. Al doilea senzor, ultra-wide, are o rezolutie de 8 megapixeli, in timp ce senzorii de adancime si macro au rezolutii de 2 megapixeli. Camera frontala a device-ului include un senzor de imagine de 12 megapixeli.

Alte optiuni / sistem de operare / conectivitate
Nubia Play 5G ruleaza din fabrica Android 10 si are un procesor grafic la bord, model Adreno 620. Device-ul beneficiaza de iesire audio prin USB C, cantareste 210 grame si primeste optiuni de localizare precum GPS, GLONASS sau Beidou. Senzorii sunt de asemenea prezenti in peisajul tehnologic care contureaza profilul modelului Nubia Play 5G. Avem senzor geomagnetic, giroscop, accelerometru sau senzor de lumina. Telefonul are o grosime de 9.1 milimetri, sunt cu optimizate DTS, conectivitate 5G si dual 4G VoLTE, NFC, bluetooth 5.0 si scanner de amprente integrat in ecran. Pe partea din dreapta are butoane touch de control care sunt dedicate gamingului.

Pret Nubia Play 5G
Se pare ca acest telefon costa in jur de 400 de euro. Nu a intrat momentan pe piata din Romania, dar ne asteptam sa o faca si probabil ca va costa undeva spre 2200 de lei. Este un pret mare pentru un telefon din zona mid-range, in special pentru piata din tara noastra.

Etichete:

Nubia Play 5G