Stiri

Noutati iOS 12 – ce plusuri are noul OS Apple si care sunt cele mai importante noi optiuni

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

La WWDC 2018, Tim Cook, CEO Apple, a anuntat noua versiune a sistemului de operare de la Apple, iOS 12. Versiunea Public Beta a fost lansata (gratuit) pe 25 iunie, iar in septembrie vom avea o versiune finala iOS 12 pe noile si vechile telefoane Apple. Pana atunci, sa vedem ce plusuri are noul sistem de operare de la Apple si care sunt cele mai importante optiuni pe care le aduce.

Noutati iOS 12

Noul OS al Apple aduce un plus de implicare la nivel de realitate augmentata, dar in acelasi timp, prin toate optiunile pe care le propune, promite o optimizare a tuturor device-urilor pe care va rula, facandu-le mai rapide si mai curate.

Primele zvonuri sustin ca din testele efectuate de catre cei de la Apple, aplicatiile pe noul sistem de operare se deschid cu 30-40 % mai repede, ne anunta MacRumours. Aceasta rapiditate in miscari va fi cel mai usor vizibila pe terminalele foarte noi, precum Apple iPhone 8 Plus sau Apple iPhone X.

Una dintre cele mai atractive optiuni ale iOS-ului din ultimii ani este cu certitudine Animoji, o optiune pe care Apple o va imbunatati prin noua versiune a sistemului. Va fi mai usor sa-ti creezi propriile Memoji dupa chipul si asemanarea ta, iar clipurile video filmate cu aceasta optiune vor avea acum o durata mai lunga. Apar si alte noutati in lumea Animoji, precum „personaje” noi ca T-Rex, o fantoma foarte haioasa, un craniu, un tigru.

iOS 12 animoji

iOS 12 animoji

Notificarile primesc in sfarsit un update important. Daca esti un utilizator obisnuit al Android vei simti aceasta diferenta in cazul in care treci la iOS. Noul iOS 12 iti va permite acum posibilitatea de a grupa notificarile in functie de diverse subiecte si aplicatii. Spre exemplu, tot ceea ce apare ca notificare a aplicatiei „Twitter” va fi grupata in iOS 12 cu posibilitatea extinderii optiunii si ulterior a accesarii ei sau a lor, pe rand.

iOS 12 noutati notificari

iOS 12 aduce un mare plus si aplicatiei Photos. Un plus pe care il apreciem si care ne face sa credem ca Apple a invatat ceva de la Google. Pe scurt, iOS 12 adauga sugestii de partajare a fotografiilor si include optiunea search, pe care s-ar putea sa o gasesti ca fiind foarte avantajoasa.

iOS 11 vs iOS 12: Telefoanele mai vechi care vor primi update la iOS 12 vor fi cu de la 40% la 70% mai rapide pe anumite task-uri. Cei de la Apple au subliniat imbunatatirile de pe iPhone 6 Plus (pe care l-au folosit ca exemplu) si au confirmat ca performantele telefonului in anumite task-uri (camera app, lansarea aplicatiior, optimizarea trecerii dintre ecrane etc) ajung la imbunatatiri de pana la 70%.

Si la Siri a umblat putin Apple, dar poate nu atat cat ne-am fi dorit pe iOS 12. Totusi, vei avea posibilitatea de a realiza diverse „shortcuts” pentru Siri, dar si sa primesti diverse sugestii de la „prietenul tau virtual”. Totodata, Siri va avea capacitatea de a traduce acum din 40 de limbi de circulatie internationala.

Foarte atractiva imbunatatirea pe care iOS 12 o aduce aplicatiei FaceTime. De acum, aplicatia iti va asigura pe iOS 12 suport video si audio pentru grupuri de pana la 32 de persoane. Poti efectua un apel de tip Group FaceTime direct din conversatia de grup din Mesaje, sau te poti alatura unui apel activ in orice moment. Precizare: vor fi probleme in momentele in care vei incerca un apel de tip Group FaceTime de pe iOS 12 pe iOS 11.

Tot pe iOS 12, ARKit 2 are capacitatea de a oferi acum noi experiente chiar si mai captivante din realitatea augmentata. Poti experimenta senzatia de a vizualiza in lumea reala, obiectele AR ce vor fi trimise de acum prin Mesaje si Mail. Evident, nu va lipsi una dintre aplicatiile care mie personal mi se pare dintre cele mai atractive: Measure. Sau „masurare” daca vrei sa-i zici asa, este acea aplicatie AR care te ajuta sa masori dimensiunea unor obiecte din lumea reala, in timp real, prin simpla indreptate a camerei catre ele.

iOS 11 vs iOS 12: MacRumours sustine ca lansarea aplicatiilor pe iOS 12 se produce de doua ori mai repede decat pe iOS 11, afisarea tastaturii are un plus de 50%, iar glisarea camerei se produce mai rapid cu 70%

Unul dintre cele mai atractive plusuri de pe iOS 12, va fi optiunea de control asupra activitatii copiilor tai sau, a dependentei tale de anumite aplicatii sau chiar de telefon. Vei putea seta un timp limita pentru aplicatia Instagram (sa zicem, o ora pe zi) si daca vei depasi acel timp limita, telefonul si iOS 12 iti vor interzice accesul la respectiva aplicatie. Evident, vei putea scapa usor de interdictie, dar ideea si gestul celor de la Apple merita apreciat. Pana la urma, scopul este sa eficientizezi mai bine timpul pe care il petreci pe astfel de gadget-uri, iar pe iOS 12, Apple pare sa se gandeasca la asta pentru tine.

iOS 12 noutati arkit2

Chiar daca la prima vedere nu vei observa foarte multe diferente de aspect intre iOS 11 si iOS 12, Apple a lucrat si la asta. Aplicatiile Bursa, News sau Apple Books primesc un design nou pe iOS 12, o modificare pe care pana la lansarea oficiala a OS-ului e posibil sa o mai vedem si la nivelul altor aplicatii importante.

Pare destul de clar ca noul sistem de operare de la Apple se va focusa pe performanta in acest update si va fi „suportat” toate acele gadget-uri Apple pe care le-a suportat si iOS 11. Update la iOS 12, noul sistem de operare de la Apple, vor primi toate telefoanele de la iPhone 5s, iPhone SE incoace precum si tabletele de la generatia iPad Air sau mai noi.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 4 votes
Brand Name
Apple
Product Name
iOS 12