Reviews

Noul OPPO A53s 5G are procesor Dimensity 700. Ce alte specificatii tehnice aduce

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Compania OPPO este recunoscuta pentru faptul ca lanseaza foarte multe telefoane din zona de buget, dar si mid-range. Cu cateva exceptii, lunar aflam ca OPPO a mai lansat un astfel de telefon. Este si cazul modelului OPPO A53s 5G, o versiune care a primit „unda verde” in India si care beneficiaza de un pret bun de achizitie. Avem mai multe detalii, in cele ce urmeaza.

Pareri si specificatii pentru OPPO A53s 5G

Noul smartphone de buget cu suport pentru tehnologie 5G de la OPPO se cheama OPPO A53s 5G. Telefonul beneficiaza de cateva specificatii atractive, dar si de un design placut. Peste toate insa, ceea ce atrage cu siguranta cel mai mult la noul OPPO A53s 5G este pretul sau de achizitie.

Poti cumpara noul model de pe site-ul Flipkart pentru o suma care se invarte in jurul cifrei de 800 de lei. Un pret interesant pentru un telefon cu suport 5G. Iata insa si ce alte specificatii tehnice aduce acest model de telefon.

Cu un aspect modern si finisaje destul de interesante, OPPO A53s 5G este un smartphone care nu poate fi considerat neaparat unul de buget, in ciuda prezentarii facute de producator. Pretul depaseste limita impusa cumva telefoanelor din aceasta categorie. Insa, dincolo de aceste detalii financiare, OPPO A53s 5G este un telefon care nu impresioneaza atat de mult la nivel de configuratie, chiar daca nu putem considera ca dezamageste.

Prin urmare, sa aruncam o privire peste specificatiile tehnice ale modelului OPPO A53s 5G. Device-ul vine cu un ecran atractiv cu diagonala de 6.5 inch si rezolutie HD Plus adica 1600 x 720 pixeli. Avem o luminozitate care merge spre 71% in zona NTSC color gamut si spre 480 de niti. Ecranul primeste decupajul clasic deja pentru zona China, si anume cel de tip waterdrop. In partea de jos se poate observa barbia telefonului, care este intr-adevar destul de vizibila spre deosebire de alte telefoane ceva mai moderne din aceasta zona.

Placut in momentul in care citesti lista de specificatii tehnice a deviceului este faptul ca OPPO a mizat pe noul procesor dezvoltat pe un proces tehnologic de 7 nanometri de MediaTek, Dimensity 700. Este un procesor octa core, cu doua nuclee Cortex A76 de 2.2 Ghz si cu alte sase nuclee Cortex A55 de 2 Ghz la bord. Alaturi de el, functioneaza placa video Mali G57 MC2 GPU, dar si memoria RAM de 4GB. Se pare ca producatorul scoate si o versiune de 6GB al carui pret nu este momentan cunoscut. Atentie, vorbim de RAMI in format LPDDR4X, ceea ce nu suna deloc rau. La nivel de stocare date, ne bazam pe capacitatea nativa de 128GB in cazul acestui telefon, dar facem precizarea ca OPPO A53s 5G permite extinderea memoriei native pana la 1TB cu ajutorul unui card de memorie de tip microSD.

Telefonul beneficiaza de calitatea DUAL SIM si ruleaza din fabrica Android 11, cu interfata ColorOS 11 la bord. Are mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti, ceea ce vine cumva ca un plus in acest peisaj in care multi producatori renunta la aceasta optiune.

In zona foto, OPPO A53s 5G se bazeaza pe o camera principala de 13 megapixeli plasata pe spate, cu diafragma f/2.2. Avem PDAF si LED Flash la bord, precum si alti doi senzori ceva mai putin dotati: unul de 2 megapixeli pentru adancimea de camp si un altul tot de 2 megapixeli de tip macro. Pentru selfie-uri si sesiuni de videocalling, OPPO A53s 5G are la bord un senzor de imagine de 8 megapixeli.

Asa cum ii spune si denumirea, principala „calitate” a lui OPPO A53s 5G este suportul pentru tehnologia 5G in format SA/NSA. Avem si suport 4G VoLTE, dar si optiuni importante precum bluetooth 5.0 sau Wi-Fi 802.11 ac. Modelul vine si cu port USB de tip C, ceea ce de asemenea, reprezinta un plus de calitate. Bateria sa are o capacitate de 5.000 de miliamperi, una cu care ne-am obisnuit parca deja din partea producatorului chinez.

OPPO A53s 5G are 186 de grame, deci nu este neaparat un telefon usor. Daca ne raportam insa la dimensiunea ecranului, consideram potrivita aceasta greutate. Inaltimea sa ajunge la 163.9 milimetri, iar grosimea este de 8.4 milimetri, ceea ce nu-l face nicidecum un telefon subtire, chiar daca OPPO A53s 5G nu este un telefon de neglijat din punct de vedere estetic.

Una peste alta, un smartphone de buget cu accente mid-range, interesant, atractiv ca design si ofertant din punct de vedere al pretului. Mai jos, lista de specificatii tehnice complete oferita de producatorul chinez.

Specificatii tehnice complete:

6.5-inch (1600 x 720 pixels) HD+ LCD screen, up to 480 nits nits brightness, 71% NTSC color gamut
Octa Core MediaTek Dimensity 700 7nm processor (Dual 2.2GHz Cortex-A76 + Hexa 2GHz Cortex-A55 CPUs) with Mali-G57 MC2 GPU
4GB / 6GB LPDDR4x RAM, 128GB (UFS 2.1) storage, expandable memory up to 1TB with microSD
Dual SIM
ColorOS 11.1 based on Android 11
13MP rear camera with f/2.2 aperture, PDAF, LED flash, 2MP depth and 2MP macro cameras with f/2.4 aperture
8MP front-facing camera with f/2.0 aperture
Side-mounted fingerprint sensor
3.5mm audio jack
Dimensions: 163.9×75.7×8.4mm; Weight: 186g
5G SA/NSA, Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5.1, GPS/ GLONASS/ Beidou, USB Type-C
5000mAh (typical) / 4890mAh (minimum) battery

Pe blogul nostru gasesti detalii si despre versiunea simpla a acestui telefon. Informatiile despre Oppo A53 sunt disponibile pe blog.catmobile.ro. De asemenea, iti recomandam un alt smartphone, mult mai bine cotat, si foarte bine vandut in Romania. Arunca o privire si peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi. Daca esti interesat sa achizitionezi acest handset, recomandarea mea merge spre eMag.  Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.499 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.

Etichete:

Oppo Oppo A53s 5G