Reviews

Pentru aproximativ 400 de lei, noul Cubot P40 are un design modern, Quad-Camera, NFC si Android 10

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Cubot P40 este un telefon din zona entry level, dar pare sa fie unul dintre acele smartphone-uri de buget, care are ce sa ofere. Asa cum puteti observa si din titlul acestui articol, Cubot P40 este echipat cu un sistem quad-camera, are Android 10 la bord, un design elegant si modern, dar si un sistem foto quad-camera pe spate.

Chinezii i-au zis deja „Budget King”. Adica regele telefoanelor din zona de buget. Din pacate, pretul de 90 de dolari este valabil doar in primele doua zile de la lansarea oficiala. Device-ul ar urma sa coste de doua ori mai mult apoi, scrie presa internationala. Il poti cumpara de pe Ali Express, dar probabil ca va ajunge si la magazinele din Romania.

Cubot P40 specificatii tehnice

Asadar, noul „Budget King” Cubot P40 vine cu un ecran de 6.2-inch in diagonala, cu decupaj de tip waterdrop in partea sa de dus. Acest ecran este bazat pe tehnologia Incell si ofera o rezolutie HD Plus. Marginile sale sunt foarte subtiri, iar producatorul sustine ca noul P40 are un ratio de 90.3% in ceea ce priveste raportul dintre corpul telefonului si ecranul acestuia.

La bordul sau, Cubot P40 nu are un procesor puternic, ci mai degraba unul eficient. Este vorba despre Helio A22 de la MediaTek, un quad core CPU fabricat pe un proces tehnologic de 12 nanometri. Poate gestiona cu brio taskurile zilnice ale fiecarui utilizator, in timp ce ofera o experienta reusita per total. Recomandarea noastra este sa nu-l fortati totusi pe partea de gaming. Cu Helio A22, Cubot P40 va acoperi si aceasta zona destul de bine, ajutat de cei 4GB RAM, dar Helio A22 nu mi se pare genul de procesor care sa fie gandit pentru acest capitol.

Si daca tot am vorbit de memorie, Cubot P40 are 128GB dedicati din fabrica, stocarii de date native.

In sectorul foto, Cubot P40 vine asa cum va anuntam cu un sistem quad camera pe spate. Mai exact, senzorul principal Sony IMX486 de 12 megapixeli, ajutat de un al doilea senzor de 5 megapixeli si de alti doi senzori de cate doi megapixeli. Frontal, Cubot trece de la Sony la Samsung si propune un senzor de 20 de megapixeli SK5K2T7 care se va demonstra o alegere buna pentru selfie-uri si sesiunile de video calling.

Cubot P40 are o baterie de 4.200 de miliamperi si ruleaza din fabrica Android 10. Este de asemenea echipat cu port NFC si, spre deosebire de alte terminale, vine cu mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti, care imbunatateste si simplifica experienta muzicala pe care o cauti. De asemenea, device-ul are conectivitate la portul USB de tip C, ceea ce nu mi se pare putin lucru, pentru un telefon care teoretic se incadreaza in zona de buget. Disponibilitatea culorilor este simpla: Cubot P40 poate fi achizitionat pe negru, albastru si verde. Reducerea de 50% (pret 90 de dolari) se aplica doar in primele zile de la lansarea oficiala. Ulterior, device-ul va costa aproximativ 180 de dolari pe canalele oficiale ale producatorului si pe site-ul AliExpress.

Nu uita! Doar la eMag ai Telefon mobil Apple iPhone 7, 32GB, Black la numai 1.669 lei. Il poti cumpara pe diverse variante de culoare, precum negru, auriu, rosu, rose-gold sau argintiu. De asemenea eMag iti ofera un pret bun si la versiunea de 128GB. Pe acelasi site ai posibilitatea sa-ti cumperi un iPhone in rate si ai retur gratuit in decurs de o luna. Gasesti mai multe informatii in link-ul anterior.

Etichete:

Cubot Cubot P40