Stiri

Noul Bluboo S8 Lite vine cu ecran 18:9 si un pret de achizitie mic

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Au trecut aproape doua luni de cand micutul producator chinez a lansat modelul Bluboo S8, o clona ieftina si interesanta a navei amiral de la Samsung, Galaxy S8. Compania vine acum cu o noua propunere pe care am putea sa o numim „ruda” cu terminalul lansat in septembrie. Mai mic si mai ieftin decat fratele sau Bluboo S8, noul model Bluboo S8 Lite nu are specificatii impresionante, dar surprinde prin ecranul in format 18:9 si aspectul foarte placut.

Specificatii tehnice Bluboo S8 Lite

Fata de varianta standard, modelul Bluboo S8 Lite nu te va impresiona prin configuratia sa, dar te va surprinde prin faptul ca are un aspect foarte placut pentru cei 100 de dolari pe care producatorul ii cere pentru el.

Bluboo S8 Lite se bazeaza pe impresia artistica. Are specificatii modeste, dar care nu vor fi tradate nicio secunda de aspectul telefonului. Sa vedem insa ce ofera din punct de vedere al specificatiilor acest model.

Incepem cu ecranul in format 18:9, care este de fapt un IPS LCD de 5.7 inch marca Sharp. Rezolutia pe care o suporta acest ecran este 1080 x 540 pixeli, in timp ce nivelul de densitate a pixelilor pe care display-ul il atinge este de 211 pixeli per inch. Pacat de aceasta rezolutie modesta, altfel, macar la acest capitol cred ca telefonul putea plusa serios.

Device-ul ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat, iar sub capota descoperim un procesor quad-core, MT6580 de la Mediatek, un chipset tactat la frecventa de 1.3 Ghz.

Platforma este completata de placa video Mali 400 MP2, in timp ce memoria RAM este una modesta: doar 1 GB rezervati de producator. Nici capacitatea de stocare nu ne da pe spate, Bluboo S8 Lite oferindu-ne doar 16 GB, care e drept, pot fi extinsi via microSD pana la 256 Gb.

Bluboo S8 Lite (2)

Constructia telefonului este intr-adevar una atractiva, dar calitatea ei nu este senzationala. Avem o combinatie interesanta din plastic si sticla, care pare sa sublinieze faptul ca micuta companie s-a bazat mult mai mult pe partea estetica a dispozitivului.

Autonomia este asigurata de o baterie de 3.450 de miliamperi, in timp ce dotarile foto sunt rezonabile la acest pret. Avem camera principala duala de 5 + 3 megapixeli, cu precizarea ca senzorul principal poate fi mai mare prin update de software (8 megapixeli). La fel se intampla si cu singurul senzor de pe fata, cel care poate creste prin interpolare de la 5 la 8 megapixeli. Altfel, telefonul are dotari foto decente din punctul meu de vedere pentru pretul sau final de achizitie.

Din pacate, Bluboo S8 Lite nu „vede” conexiunea 4G, ceea ce constituie un minus evident. Avem doar 3G pe Bluboo S8 Lite (de asteptat tinand cont de calitatea modesta a procesorului) plus optiuni importante ca dual SIM, wi-fi 802.11 b/g/n, bluetooth 4.0, scanner de amprente pe spate si (veste buna) port USB de tip C (2.0).

Bluboo S8 Lite

Smartphone-ul are o grosime de 8.4 milimetri si o inaltime potrivita de 149.5 milimetri, ceea ce inseamna ca poate fi controlat foarte usor cu o singura mana. Seamana destul de mult, la scala redusa si cu materiale mult mai slabe, cu Galaxy S8. Nu stim cine-l va cumpara, insa pentru multi, chiar daca suma este „oarecum modica” s-ar putea ca si acest „modic” sa fie „scump” daca tinem cont de configuratia slaba la nivel intern.