Reviews

Nokia X6 review: specificatii tehnice, pareri, pret Romania

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Ieri, compania HMD Global a anuntat oficial smartphone-ul Nokia X6 in China, tara in care handset-ul va fi de altfel disponibil incepand cu data de 21 mai. Detalii despre noul terminal al companiei finlandeze, avem in cadrul acestui review la prima vedere.

Nokia X6 pret si disponibilitate

Nokia X6 va ajunge in mod sigur si in Romania. Momentan, device-ul este disponibil doar in China si va putea fi achizitionat pe culori precum albastru, negru si argintiu. Versiunea cea mai ieftina a device-ului costa 204 dolari, ceea ce inseamna ca in tara noastra, pretul acestei versiuni va depasi probabil 800 de lei. Cea mai scumpa varianta de Nokia X6 cu 6GB RAM la bord si 64 GB pentru stocarea de date va costa aproximativ 270 de dolari, astfel ca in Romania va depasi ca pret 1000 de lei.

Nokia X6 specificatii tehnice cheie

  • ecran de 5.8 inch, rezolutie Full HD+ si aspect 19:9
  • procesor Snapdragon 636 de 1.8 Ghz
  • memorie: 4/6 GB RAM cu 32/64 GB ROM
  • sistem de operare: Android 8.1 Oreo
  • greutate: 151 de grame
  • grosime: 8.59 milimetri
  • dotari foto: camera principala duala de 16+5 megapixeli cu apertura f/2.0 si f/2.2; camera frontala de 16 megapixeli cu apertura f/2.0
  • mufa pentru casti de 3.5 mm si senzor de amprente
  • baterie de 3.060 mAh cu fast charging

Nokia X6 primele impresii

In China, Juho Sarvikas, unul dintre oficialii HMD Global a anuntat noul dispozitiv, dar si vestea ca producatorul va avea in curand un sediu central in Shenzen.

Modelul Nokia X6 a fost prezentat de catre companie drept un mid-range atractiv ca pret si specificatii tehnice. Ne asteptam la asta, tinand cont de randarile din ultima luna.

Nokia X6

Pe scurt, noul smartphone impresioneaza la cateva capitole categoric si raportandu-ne la pretul de achizitie, putem spune ca Nokia a facut din nou, o treaba buna. X6 va avea la bord un ecran de 5.8 inch in diagonala, cu rezolutie Full HD+ si aspect 19:9. Ecranul va beneficia de protectie Corning Gorilla Glass 3.

Sub capota, producatorul a optat pentru un chipset Qualcomm, model Snapdragon 636, un procesor construit pe 14 nanometri si care atinge o viteza maxima de 1.8 Ghz. El este cuplat de producator cu placa video Adreno 509 si cu diverse versiuni de memorie si stocare de date.

Pe piata, vor fi disponibile variante de Nokia X6 cu 4 Gb RAM si 32 Gb ROM/64 Gb ROM, dar si cu 6 Gb RAM si 64 Gb ROM. Stocarea de date va putea fi insa extinsa pe noul model pana la 256 GB prin carduri de memorie externa.

Smartphone-ul este unul de tip hybrid dual-sim, echipat cu senzor de amprente si Android 8.1 Oreo din fabrica. Se pare ca Nokia asigura un upgrade stabil in scurt timp la Android P, viitorul sistem de operare al Google.

Nokia X6 (2)

Modelul are dotari foto puternice. Remarcam camera foto principala duala, cu senzori de 16 si 5 megapixeli la bord si expuneri avantajoase f/2.0 si f/2.2. Camera frontala, pentru selfie-uri si video calling, are 16 megapixeli si expunere f/2.0.

Nokia X6 cantareste doar 151 de grame si este astfel unul dintre cele mai usoare telefoane mid-range de pe piata. Totodata, grosimea sa nu depaseste 9 milimetri, ceea ce face device-ul sa fie si destul de slim. X6 asigura suport 4G VoLTE si tehnologie bluetooth 5.0. Acumulatorul sau are o capacitate de 3060 mAh si beneficiaza de tehnologie Qualcomm Quick Charge 3.0. Parerea noastra este ca telefonul se va bucura de un impact pozitiv si speram ca va ajunge rapid si in tara noastra.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 10 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia X6
Price
$ 204