Stiri

Nokia si Xiaomi au batut palma pentru procesorul Surge S1

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Nokia si Xiaomi Surge S1La cateva zile dupa ce v-am anuntat de mutarile facute de compania Nokia la nivel oficial, prin numirea lui Gregory Lee in functia de presedinte al Nokia Technologies, iata ca aflam acum si una dintre primele decizii luate de noul board al finlandezilor. Nokia si Xiaomi au semnat un parteneriat in ceea ce priveste viitoarele procesoare produse in China de concernul lui Lei Jun

Surge S1, procesorul Xiaomi pe care il vom descoperi la modele Nokia

Parteneriatul dintre Nokia si Xiaomi vizeaza de fapt noul tip de procesor proprietar al companiei chineze. Chipsetul Surge S1 este un mid-range puternic pe care il vom putea testa in viitor pe handset-ul Xiaomi Mi 5C.

Creatia companiei chineze este de fapt un octa core pe arhitectura LITTLE cu opt nuclee Cortex A-53 la bord, dintre care patru sunt tactate la frecventa de 1.4 Ghz, iar alte patru la frecventa de 2.2 Ghz! Surge S1 va fi cuplat cu placa video Mali T860Mp4 si este construit pe HPC+ de 28 nm.

Acest tip de chipset a trezit deja cuvinte de lauda printre analistii asiatici si pare sa reprezinte pentru Nokia (HMD Global) o portita de scapare: compania cauta un procesor mid-range puternic, dar mai accesibil financiar prin comparatie cu ceea ce ofera Qualcomm si chiar MediaTek. Alternativele Nokia erau Snapdragon 625 de la Qualcomm sau Helio P25 de la MediaTek, dar conform Gizbot, noul CEO Gregory Lee ar fi acceptat ideea Surge S1, dupa ce oficialii Nokia il anuntasera deja ca aceasta ar fi cea mai buna optiune si din perspectiva lor.

Conform primelor teste, Surge S1 ar fi obtinut scoruri mai bune decat Snapdragon 625, MediaTek Helio P20 si MediaTek Helio P10.

Surge S1

Parteneriatul dintre Nokia si Xiaomi se va intinde pe mai multi ani si conform GizChina, Nokia si-a asigurat deja si serviciile Surge 2 pentru unul dintre viitoarele sale terminale. Ramane de vazut cat de mult va evolua aceasta asociere si care sunt mizele celor doua companii raportate la parteneriatul care le leaga din aceasta saptamana.

sursa foto: Xiaomi

Summary
Article Name
Nokia si Xiaomi au batut palma pentru procesorul Surge S1
Description
Nokia s-a inteles cu Xiaomi pentru a folosi procesorul Surge S1 creat in China, pentru viitoarele sale terminale mid-range