Reviews

Nokia G21 a fost lansat oficial. Ce specificații tehnice are și cât costă noul smartphone

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Modelul Nokia G21 a fost anunțat oficial de către Nokia prin HMD Global. Device-ul ajunge pe piața din Europa și va folosi sistemul de operare, Android 11. Mai multe despre acest telefon, în cele ce urmează.

Cât costă Nokia G21. Smartphone-ul a fost lansat oficial

Nokia a anunțat succesorul oficial al modelului Nokia G20 de anul trecut. Este vorba despre modelul Nokia G21, device de buget, echipat cu un chipset de la UNISOC, care suportă încărcare rapidă la 18W. Se pare că acest device va costa aproximativ 170 de euro în Europa, iar culorile pe care el va fi disponibil sunt Nordic Blue și Dusk. Să aruncăm o privire și peste specificațiile sale tehnice.

Nokia G21 – specificații tehnice

Noul model bifează obișnuitul decupaj de tip waterdrop (”picătura de apă”, dar beneficiază de finisaje destul de moderne pentru un telefon de buget. La prima vedere, telefonul nu arată deloc rău. Are margini subțiri și un aspect plăcut.

Pentru aproximativ 850 de lei, din păcate, Nokia G21 nu vine nici cu procesor MediaTek, nici Qualcomm. Smartphone-ul se va baza pe un chipset UNISOIC T606, procesor fabricat pe un proces tehnologic de 12 nanometri. Are două nuclee Cortex A75 la bord și alte șase nuclee Cortex A55. Acest chipset este cuplat cu acceleratorul grafic Mali G75-MP1.

Alături de această configurație internă, device-ul primește o memorie RAM de 4GB, dar și opțiuni de stocare date de 64GB sau 128GB, în funcție de versiune. Mai mult, terminalul permite alăturarea unui card de memorie de până la 512GB. De menționat că Nokia G21 are nevoie de un card de tip microSD pentru a extinde capacitatea nativă a dispozitivului.

În ceea ce privește ecranul device-ului, Nokia G21 vine cu un LCD de 6.5-inch în diagonală, cu rezoluție HD+. Ecranul suportă o rată de refresh de 90Hz, dar are de asemenea, suport pentru rata de reîmprospătare adaptivă care scade la 60 Hz în modul de economisire a energiei, o rezoluție de 1600 x 720 pixeli și un raport de aspect 20:9.

Totodată, ecranul de pe Nokia G21 are un aspect 20:9 și rezoluție 1600 x 720 pixeli.

În zona foto, Nokia G21 vine cu un sistem triple camera pe spate, în care se remarcă camera principală a telefonului de 50 megapixeli. Ceilalți senzori sunt de câte 2 megapixeli, unul fiind cu lentile macro, iar celălalt fiind un senzor pentru adâncimea de câmp. Frontal, Nokia G21 oferă o rezoluție de 8 megapixeli pe camera sa selfie.

Dispozitivul rulează pe sistemul de operare Android 11, iar Nokia spune că va primi în curând actualizarea Android 12. Nokia a confirmat, de asemenea, 2 ani de actualizări majore ale sistemului de operare, ceea ce înseamnă că veți primi și Android 13 pe măsură ce va fi disponibil.

Este susținut de o baterie de 5.050 mAh despre care compania promite că poate oferi până la trei zile de utilizare cu o singură încărcare și acceptă încărcare rapidă de 18 W. Cu toate acestea, are un încărcător de 10W în cutie.

Etichete:

Nokia Nokia G21