Stiri

Nokia A1 Plus, viitorul flagship Nokia: procesor Snapdragon 845 si senzor in ecran

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Dupa ce zilele trecute v-am anuntat ca trei telefoane Nokia importante vor primi update via OTA pentru recunoastere faciala, revenim astazi cu stiri dinspre HMD Global. Compania care detine brandul Nokia ar putea lansa urmatorul sau flagship pana la finalul anului si, din primele informatii, se anunta a fi unul spectaculos. Telefonul ar putea primi numele Nokia A1 Plus si va avea cateva specificatii impresionante, printre care si senzorul de amprente integrat in ecran, noua tehnologie minune de pe piata.

Nokia A1 Plus viitorul flagship al Nokia, ar putea fi de fapt Nokia 9

Conform BeeBoom.com, HMD Global planuieste sa lanseze pana spre finalul anului un varf de gama foarte puternic, care ar putea concura cu celelalte telefoane de top ale momentului. By the way, am testat si nou unul dintre aceste telefoane in ultima saptamana si gasiti tot ceea ce trebuie sa stiti despre el in acest Xiaomi Mi Mix 2S review de pe blogul nostru.

Revenind la esential, informatia cum ca HMD Global va lansa un astfel de device a ajuns si la urechile celebrului leaker, Roland Quandt, care a impartasit-o cu urmaritorii sai de pe Twitter.

Singurul flagship pe care HMD Global il are in acest moment in portofoliul sau, poate fi considerat modelul Nokia 8 Sirocco, adica o versiune premium a modelului Nokia 8. Daca este sa dam crezare informatiilor din ultimele zile si automat lui Roland Quandt (pe care il credem de regula pentru ca a demonstrat ca e reliable), HMD va adauga inca un smartphone de top colectiei sale.

Numele de cod pare sa fie pentru moment Nokia A1 Plus, semn ca device-ul ar urma sa primeasca probabil o alta denumire. Roland Quandt a pus mana pe un document important care leaga HMD Global de acest proiect si sustine ca gigantul finlandez Nokia va primi un boom puternic la nivel de imagine ca urmare a faptului ca lucreaza la modelul Nokia A1 Plus alaturi de noii sai parteneri de la FIH Mobile (Foxconn).

La nivel intern, se pare ca device-ul este cunoscut sub numele A1P sau AoP, ceea ce sugereaza ca ar putea fi cumva legat de Nokia 8 Sirocco, al carui nume de cod intern era A1N.

Nokia A1 Plus (Nokia 9) cu procesor Snapdragon 845 si senzor de amprente integrat in display

Informatia oferita de Quandt dezvaluie si cateva detalii importante pentru configuratia viitorului device. In primul rand, Nokia A1 Plus este asteptat sa fie lansat cu procesor Snapdragon 845 de la Qualcomm, adica acelasi chipset care echipeaza si Nokia 8 Sirocco. Si totodata, procesorul cel mai puternic de pe piata in 2018 pentru telefoanele Android.

Nokia A1 Plus

In al doilea rand, se pare ca Nokia urmareste sa implementeze un nou sistem de deblocare a telefonului si va calca probabil pe urmele companiilor influente din China. Vivo a deschis acest drum, iar Huawei a urmat-o pe modelul sau de lux Porsche Design, pentru ca Xiaomi sa inchida scara evolutiei, cel putin pentru moment.

Acum, am putea vedea si in portofoliul Nokia un telefon cu senzor de amprente integrat in display si ar putea fi chiar acest Nokia A1 Plus.

In fine, in ceea ce priveste modulul foto, Nokia A1 Plus ar urma sa aduca o super camera pe spate, denumita in raportul lui Quandt, „High Risk”. Asta ne face sa credem ca Nokia ar incerca sa aduca din nou camera de 41 de megapixeli de pe Lumia 1020, insa e doar o speculatie incerta in acest moment. Totusi, ar fi minunat daca s-ar intampla asa 🙂

Se zvoneste ca Nokia a inceput deja sa lucreze la viitorul sau flagship, care (incercam sa anticipam) ar putea fi mult asteptatul Nokia 9. Se vorbea despre el inca din februarie 2018, dar s-ar putea sa asteptam iata dupa acest model pana prin septembrie. Nu este exclus sa-l vedem oficializat la IFA 2018, asa ca ramaneti alaturi de #blogul nostru si va vom tine la curent cu cele mai noi detalii.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia A1 Plus
Price
Necunoscut