Reviews, Stiri

Nokia 8 » specificatii tehnice, pret, pareri si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Nokia 8 » 5.3 ” Quad HD » Qualcomm Snapdragon 835 » Android 7.1.1 Nougat » 3090 mAh » 4GB RAM » 64 GB ROM » 13+13Mp camera principala » 13 Mp selfie cam.

A trecut ceva timp de cand va anuntam ca smartphone-ul Nokia 8 ar urma sa fie lansat in luna august. Momentul mult asteptat a sosit, iar compania finlandeza a facut anuntul oficial. Astfel, flagshipul Nokia 8 primeste confirmarea din partea celor de la HMD Global si vine pe piata cu o serie de specificatii foarte puternice, un design spectaculos si un pret destul de echitabil, chiar daca mare.

Nokia 8 specificatii tehnice

  • Display: 5.3 „, Quad HD, Corning Gorilla Glass 5, IPS LCD
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 835, 2.5 Ghz
  • Placa video: Adreno 540
  • OS: Android 7.1.1 (Nougat) cu update la Android 8.0
  • Baterie: 3090 mAh cu tehnologie Quick Charge 3.0
  • Certificare IP54
  • Grosime: 7.9 milimetri
  • Memorie RAM: 4GB
  • Memorie ROM: 64 GB
  • Dotari foto: 13+13 dual camera si 13 Mp selfiecamera
  • Tehnologie audio Nokia OZO
  • Pret: 599 euro

Nokia 8 pareri, imagini, prezentare

Asteptarile specialistilor nu au fost inselate. Noul device al companiei Nokia se prezinta intr-o maniera absolut spectaculoasa, cu numeroase specificatii potente, care tradeaza o configuratie bine gandita si, pe alocuri, chiar impresionanta. Noul telefon de top al companiei finlandeze are o grosime de 7.9 milimetri si o inaltime de 151,5 milimetri. Poate fi achizitionat pe culori foarte placute precum albastru mat sau lucios, gri sau auriu, o nota evidenta de contemporanitate si rafinament. Nokia n-a renuntat la partenereiatul cu cei de la Carl Zeiss care au conceput lentilele de pe camerele foto si a asociat acestui flagship un chipset de cel mai inalt nivel. Sa trecem insa in revista, pe scurt, cele mai importante atuuri ale noului Nokia 8.

Nokia 8 (2)

Handset-ul vine cu un ecran care confirma speculatiile anterioare: are rezolutie Quad HD, in speta 2560 x 1440 pixeli! IPS LCD-ul propus de Nokia are o diagonala de 5.3 ” si este imbracat in sticla 2.5D curbata. Protectia este asigurata de Corning Gorilla Glass 5, deci o asigurare convenabila pentru cei care cauta protectie stiindu-se neindemnatici. Mai mult decat atat, Nokia 8 beneficiaza de certificare IP (IP54), ceea ce-i confera durabilitate la stropiri inevitabile cu apa.

Noua nava amiral a companiei HMD Global, reprezentanta oficiala a Nokia, vine cu Android 7.1.1 Nougat din fabrica (va primi update la Android 8.0) si acest sistem de operare va surprinde foarte multi dintre utilizatori prin acuratetea, eficacitatea si simplitatea sa. Device-ul beneficiaza de un procesor puternic, Nokia mergand si de aceasta data pe mana celor de la Qualcomm.

Pentru ca Nokia 8 este un terminal high-end, unui astfel de dispozitiv, producatorul nu-i putea asocia decat un chipset valoros, iar mai valoros decat Snapdragon 835 nu prea gasim la aceasta ora. Chipsetul este tactat la frecventa de 2.5 Ghz si este asociat cu placa video Adreno 540, una foarte buna pentru toti cei care vor cauta gaming-ul pe acest handset.

Nokia 8

4GB memorie RAM a alaturat Nokia chispetului de la Qualcomm, in timp ce memoria interna atinge pragul 64 GB. Evident, aceasta poate fi extinsa pana la 256 GB prin intermediul unui slot pentru carduri de tip microSD. Nokia 8 este echipat cu functii foarte importante pentru 2017, asa cum sunt giroscopul, barometrul si senzorul de amprente, pe care producatorul l-a pozitionat frontal.

Tehnologia audio este una de inalta performanta (Nokia OZO) in timp ce acumulatorul terminalului este nedetasabil si are o capacitate de 3090 mAh. Acesta beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida de la Qualcomm, Quick Charge 3.0. Ne-ar fi placut sa descoperim cea mai noua tehnologie a companiei, Quick Charge 4.0, dar Nokia s-a razgandit, probabil si pentru a nu pipera si mai mult pretul telefonului.

Nokia 8 (3)

Dotarile foto ne plac si sunt asa cum Nokia parea sa le promita pe surse. Mai exact, telefonul vine cu o camera principala duala cu doi senzori de cate 13 megapixeli fiecare plus lentile Carl Zeiss, asa cum anuntam anterior. Camera are o diafragma F2.0 si vine cu flash LED dual-tone, PDAF, stabilizare optica si unghi de filmare stabilit la aproape 80 de grade. Evident, filmarile cu aceasta camera sunt impresionante si ne bucuram sa va comunicam ca Nokia 8 poate filma la rezolutie Ultra HD prin camera sa principala. Selfie-cam-ul are o rezolutie de 13 megapixeli, este de asemenea echipat cu lentile Carl Zeiss si vine cu autofocus, PDAF si diafragma F2.0. Unghiul sau este de 78.4 grade.

Nokia 8 vede 4G LTE Cat 9, primeste sprijin USB Tip C 3.1 si la fel ca alte terminale de top din 2017 are Bluetooth 5.0 si NFC. Conectarea la internet se face prin WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), iar mufa audio 3.5 milimetri a ramas pana la urma o constanta si in acest an pentru Nokia.

N-am putea incheia aceasta prezentare fara cateva cuvinte despre design-ul spectaculos al telefonului. Carcasa sa este una metalica (pare sa se bazeze pe aluminiu), iar partea din spate lasa impresia unei oglinzi. Marginile sunt curbate, iar display-ul lasa din punct de vedere estetic o impresia foarte puternica.

Nokia 8 pret in Romania

In luna septembrie acest terminal spectaculos va fi scos spre vanzare, la pretul de 600 de euro, aproximativ 2700 de lei. Nu este deloc un pret mic, dar Nokia 8 are destule argumente in favoarea sa si sunt convins ca va fi un succes pentru compania finlandeza. Ramai alaturi de noi si vom reveni in scurt timp si cu alte informatii. Catmobile va aduce pentru dumneavoastra huse Nokia 8 de cea mai buna calitate si cu caracter exclusivist.

UPDATE: Asa cum era de asteptat, noul Nokia 8 a ajuns si in Romania, iar preturile sunt bune, apropiate de cele pe care le anticipam la ora redactarii acestui articol. Mai jos gasiti oferta completa pentru Romania, locurile si preturile de unde puteti achizitiona Nokia 8 precum si link-urile aferente:

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 5 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 8
Price
Euro 599