Comparatii

Flagship Combat » Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro

Home  »  Comparatii

catmobile

acum 6 ani

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro » Abia ne-am apucat de treaba in acest an, dar producatorii au reusit cumva sa scoata pe piata un lot nou de telefoane de prima mana. Doua dintre aceste telefoane sunt flagship-urile propuse de HMD Global si Huawei. Chiar daca a pierdut mult teren in ultimii ani, Nokia (prin HMD Global) a avut un 2017 de exceptie, si incet-incet, reuseste sa se ridice la nivelul renumelui sau.

Flagship Combat » Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro

Acest flagship combat pe care vi-l propunem, vizeaza doua telefoane care au aparut recent pe piata. Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro este un duel al telefoanelor puternice, aspectuoase, cu specificatii puternice si preturi destul de mari. Dar care este de preferat dintre cele doua?

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro (1)

Aflam in cele ce urmeaza, asa ca ramaneti cu ochii pe duelul flagship-urilor, Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro. Detalii complete despre cele doua terminale gasiti pe blogul nostru:

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro: Design & Display

Proaspat lansat pe piata, Nokia 8 Sirocco este echipat cu un ecran de 5.5 inch (P-OLED) cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli si are o densitate a pixelilor de 534 ppi. „Acoperisul” sau este Corning Gorilla Glass 5, iar raportul ecran-corp atinge un procent de 81.1%, ceea ce se traduce prin impresionant.

Pe de alta parte, noul Huawei P20 Pro are un ecran mai mare, de 6.1 -inch (tehnologie AMOLED) cu rezolutie Full HD+ la bord (2244×1080 px) si aspect 18.7:9. Chiar daca raportul ecran-corp este mai bun pe modelul P20 Pro (telefon cu „breton” care atinge 81.9% screen-to-body ratio), ei bine Huawei pierde la capitolul densitate a pixelilor (408 ppi). La fel ca si Nokia 8 Sirocco, modelul celor de la Huawei este imbracat in sticla si metal, dar cu margini curbate.

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro (4)(1)

Disponibilitatea de culori pe modelul P20 Pro este mai mare (Negru, Roz-auriu, albastru, si asa numitul Twilight), si chiar si acest detaliu conteaza din punctul meu de vedere. Tinand cont de panelul AMOLED, de aspectul foarte atractiv, rezolutie si diagonala mai mare, mergem pe mana lui Huawei P20 Pro la acest capitol, design & display. Apropos de design, verifica cele mai noi huse Huawei P20 Pro din oferta noastra si bucura-te acum, de reducerile CatMobile.

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro: Hardware

Au fost cateva reprosuri oarecum justificate la adresa celor de la Huawei in ultima vreme pentru ca device-ul merge pe procesorul in-house HiSilicon Kirin 970. Huawei a cuplat acest chipset cu 6GB RAM si 128 GB pentru stocarea de date, plus acceleratorul grafic Mali-G72.

Nokia 8 Sirocco nu face neaparat nota discordanta. HMD Global a preferat un chip de la Qualcomm putin mai vechi, adica procesorul premium de pe telefoanele Android in 2017, Qualcomm Snapdragon 835. Nokia l-a cuplat cu 6 GB RAM si 128 GB stocare de date. La capitolul conectivitate, ambele device-uri vin cu port USB (Type C 3.1), NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual band, Wi-fi Direct, GPS si Bluetooth. E drept, Sirocco are o tehnologie bluetooth mai noua si mai puternica, Bluetooth v5.0.

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro

Daca ne raportam la performanta device-urilor, procesorul Snapdragon pare ceva mai puternic. Cunoscand faptul ca si economisirea energiei e importanta, Kirin 970 primeste si o bila alba. La final, Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro pe parte hardware credem noi ca se termina cam indecis. Un Snapdragon 845 pe Nokia 8 Sirocco ar fi dat castig de cauza finlandezilor. Asa, cred ca sunt aproximativ la acelasi nivel.

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro: Software

Modelul Huawei P20 Pro ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo si ne asteptam ca in curand sa primeasca update. Chiar daca interfata este destul de curata, Huawei n-a rezistat tentatiei de a „adauga peste” oS-ul in-house, EMUI 8.1. Al carui mare fan nu as spune ca sunt.

In schimb, Nokia 8 Sirocco vine cu un perfect curat Android 8.0 Oreo si are mai putine bloatware. Din punctul meu de vedere, Nokia 8 Sirocco se impune la acest capitol.

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro: dotarile foto

Aici intram pe „teritoriul Huawei”. Cu toate ca multi ar fi indemnati sa creada ca lentilele Carl Zeiss de pe Nokia se vor impune. Nokia 8 Sirocco are intradevar un nivel optim de performanta la capitolul foto. Avem un setup dual pe spate 12 (f/1.75, 1.4 µm, OIS) + 12 MP (f/2.6, 1.0 µm) , si dual tone dual LED Flash sau zoom optic 2x. Avem insa doar 5 megapixeli pe fata (apertura f/2.0). Nokia 8 Sirocco filmeaza la rezolutie 2160 p si 1080 p cu 30 cadre pe secunda.

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro (2)(1)

In schimb, Huawei P20 Pro vine cu triple camera pe spate! Da, ati citit bine, asta daca n-ati facut-o deja in review-ul de pe blogul nostru. P20 Pro are un senzor de 40 de megapixeli, un altul de 20 de megapixeli si inca unul de 8 megapixeli pe spate. Aperturile imi par mult mai bune (f/1.8, f/1.7 si f/1.6), iar camera frontala are 8 megapixeli si ofera zoom optic 3x.

Teoretic, doar camera de 40 de megapixeli poate face diferenta singura, insa sistemul „triple camera” se anunta spectaculos. Castigator la puncte, Huawei P20 Pro.

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro: autonomie

Telefonul celor de la HMD Global vine cu o baterie de 3.260 mAh si pare sa fie foarte decent optimizata. Nokia 8 Sirocco va consuma ceva mai putin pe final, si , in plus, device-ul are incarcare rapida Quick Charge 4.0 de la Qualcomm.

P20 Pro ne ofera o baterie mai mare, de 4.000 de miliamperi cu tehnologie de incarcare rapida, de asemenea. Nu m-as pronunta asupra vreunuia dintre cele doua terminale la acest capitol. Autonomia trebuie cu adevarat testata, vreme de mai mult timp si cred ca m-as pripi tragand, prematur, o concluzie.

Bateria mai mare de pe P20 Pro este in mod categoric un avantaj la prima vedere, dar device-ul are si un ecran mai generos, cu diagonala mare, plus un sistem de operare care consuma putin mai mult.

Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro: concluzie

Noi l-am denumit „flagship combat” insa duelul Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro este unul din care nu poti trage prea multe concluzii. E clar ca ambele telefoane au calitate si cred ca cel mai important aspect in privinta celor doua flagship-uri vor fi preturile cu care vor intra in Romania.

De fapt, Nokia 8 Sirocco e in aceasta ipostaza, pentru ca modelul Huawei P20 Pro stim deja ca ne poate costa 3.900 de lei. Probabil ca Nokia 8 Sirocco va fi putin mai ieftin. Este cert ca ambele device-uri ofera configuratii high-end, ca arata bine si ofera calitate. E posibil ca in tara noastra, ambele sa se bucure de un succes real.

Par sa fie doua device-uri premium, apropiate valoric, dar cred ca modelul Huawei P20 Pro castiga lupta, pentru simplul motiv ca este mai aproape de notiunea de flagship. Va asteptam opiniile si experientele dumneavoastra cu oricare dintre aceste doua telefoane, in rubrica de comentarii.

Summary
Flagship Combat » Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro
Article Name
Flagship Combat » Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro
Description
Nokia 8 Sirocco vs Huawei P20 Pro » un duel intre doua telefoane premium, cu specificatii high-end. Care dintre ele este mai bun?
Author
Publisher Name
Catmobile
Publisher Logo