Reviews, Stiri

Nokia 8 Sirocco este oficial » pret, specificatii, disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Finlandezii de la Nokia si-au lansat la Mobile World Congress flagship-ul Nokia 8 Sirocco. Denumirea este posibil sa vi se para fie “ciudata” fie familiara. De ce va suna familiar? Pentru ca brandul Sirocco era in prim planul Nokia inainte de era smartphone, atunci cand finlandezii scoteau pe piata o versiune a lui Nokia 8800 denumita chiar Sirocco.

Era vorba despre un telefon cu slide, considerat mai mult un business phone, dar care s-a bucurat de un impact important pe piata.

Am putea numi insa noul handset drept o versiune imbunatatita a modelului Nokia 8 lansat anul trecut. Pentru ca Nokia 8 Sirocco asta face: upgradeaza modelul Nokia 8 din 2017.

Ramane de vazut de cat succes se va bucura insa pe piata acest device, care revitalizeaza cumva brandul din anii 2000.

Ce are Nokia 8 Sirocco in plus fata de Nokia 8

Inainte de toate, haideti sa vedem care sunt specificatiile cele mai importante de pe noul Nokia 8 Sirocco:

• Ecran de 5.5” in format 18:9, 2K, OLED display
• Procesor Octa-Core de 2.45 Ghz, Qualcomm Snapdragon 835
• Memorie RAM de 6 Gb
• Memorie flash de 128 Gb, extensibila via microSD
• Camera principala duala 12+13 MP; camera selfie 5MP
• Android 8.0 Oreo (Android One) la bord
• 4 G LTE Cat 12
• Incarcare Wireless
• Protectie Corning Gorilla Glass 5
• raport screen-to-body 81.1%

Fata de modelul Nokia 8 de anul trecut, acest device denumit Nokia 8 Sirocco nu are buton fizic Home (cu senzor de amprente inclus). HMD s-a aliniat trendului si a mutat senzorul de amprente pe spatele din sticla al handset-ului din acest an.

Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco

O mare diferenta observam si la nivel de protectie: noul Nokia 8 Sirocco are certificare IP67, in timp ce device-ul de anul trecut se bucura doar de certificare IP57.

Nokia-8-Sirocco-imagine(1)

Evident, in materie de design, pentru a permite tehnologia de tip wireless, Nokia 8 Sirocco are sticla atat pe fata cat si pe spate. Terminalul de anul trecut avea carcasa din metal si firesc, fara tehnologia de incarcare rapida, wireless.

Ecranul sau este mult mai curbat si cu margini mai inguste, iar diagonala de pe Nokia 8 Sirocco este mai mare. Producatorul a facut saltul de la o diagonala de 5.2 inch pe Nokia 8, la o diagonala de 5.5 inch pe Nokia 8 Sirocco. Acest panou este insa un P-OLED, care preia rolul “batranului” IPS LCD de anul trecut. Diagonala de pe Nokia 8 Sirocco il incadreaza astfel in circuitul phablet-urilor din acest an.

Nokia-8-Sirocco-pret

Fara doar si poate, mult mai usor de sesizat la o simpla citire a configuratiei telefonului este diferenta la nivel de memorie. Noul Nokia 8 Sirocco are 6 GB RAM la bord (detaliu pe care Samsung il ofera comparative doar pe Galaxy S9 Plus in acest an, nu si pe modelul Samsung Galaxy S9) si 128 de GB dedicati stocarii de date.

Bateria despre care spuneam ca se bucura de wireless charging are o capacitate de 3.260 de miliamperi si beneficiaza si de tehnologie de incarcare rapida de la Qualcomm, Quick Charge 4.0.

In schimb, Nokia 8 Sirocco renunta la portul audio de 3.5 milimetri de tip jack.

Nokia 8 Sirocco are Android in versiune stock

Unul dintre cel mai importante elemente care diferentiaza Nokia 8 Sirocco de Nokia 8 2017 este faptul ca acest telefon lansat astazi are la bord o versiune complet stock de Android. Si nu orice versiune, ci Android 8.0 Oreo.

In compartimentul foto, Nokia 8 Sirocco nu renunta la lentilele de tip Carl Zeiss si ne bucuram sa va anuntam ca noul flagship are o combinatie foarte atractive de 12+13 megapixlei pe camera duala din spate, cu diafragma F1.7, respectivF2.6.

Nokia 8 Sirocco

Aceasta camera poate filma la rezolutie Ultra HD (4K) cu 30 de cadre pe secunda, are zoom optic 2x, HDR si dual pixel phase detection. Camera frontala, pentru cei care iubesc selfie-urile si sesiunile intense de video calling are un senzor de 5 megapixeli cu aperture F2.0 si capacitate de inregistrare video la rezolutie Full HD(1080p).

Pret Nokia 8 Sirocco

Conform celor de la Techradar, Nokia 8 Sirocco costa 749 de euro. O suma foarte mare, ce e drept pentru un telefon mult imbunatatit fata de Nokia 8 de anul trecut.

Totusi, are doar Snapdragon 835 la bord, care teoretic e deposit in acest an de modelul Snapdragon 845. In schimb, cei 6 GB RAM si experienta curate de Android plus 128 GB ROM, suna foarte generos din partea producatorului. Va avea de infruntat o concurenta serioasa pe piata, dar pare sa fie o versiune care poate relansa vanzarile finlandezilor si mai mult decat in 2017.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 10 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 8 Sirocco
Price
Euro 749