Reviews, Stiri

Nokia 7 Plus cu Android One – lansat oficial

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Noul Nokia 7 Plus a fost anuntat oficial la super evenimentul ce se desfasoara in aceste zile la Barcelona, asa cum era de altfel vehiculat. Este vorba despre o versiune ceva mai potenta a terminalului Nokia 7 lansat anul trecut, si totodata, de un prim telefon care ofera tehnologie 18:9 in portofoliul Nokia.

Nokia 7 Plus vine cu Android One si procesor Snapdragon 660

Ieri va scriam despre Nokia 8 Sirocco, telefon care a fost prezentat de asemenea la Mobile World Congress de compania finlandeza. Ne indreptam insa atentia si spre sectorul mid-range, acolo unde HDM Global a oficializat noul Nokia 7 Plus cu Android One.

Este vorba despre o versiune mai atractiva a lui Nokia 7 de anul trecut, o versiune care dincolo de optiunea Android in stare pura se remarca si prin faptul ca este primul device al producatorului cu tehnologie 18:9 pe display.

Nokia-7-Plus

Un display care se bucura de o rezolutie Full HD + si care ocupa cea mai mare parte din suprafata frontala a telefonului. Este vorba despre un IPS LCD Full Screen cu diagonala de 6-inch si protectie Corning Gorilla Glass, cu o rata de contrast de 1500:1 si 403 in dreptul densitatii pixelilor.

Asa cum anuntam, Nokia 7 Plus se bucura de prezenta unui sistem de operare pur. Incadrat in programul Android One, device-ul ruleaza Android 8.0 Oreo in versiune stock si are garantat upgrade-ul la Android 8.1 Oreo. Si asta e doar parte din vestea foarte buna.

Includerea sa in programul Android One inseamna automat ca pentru cel putin doi ani, noul telefon Nokia 7 Plus va beneficia conform intelegerii de cele mai noi update-uri si versiuni ale sistemului de operare oferit de Google. Important avantaj pentru orice cumparator.

Nokia-7-Plus-android-one

Sub eleganta sa capota, noul mid-range al companiei Nokia se bazeaza pe procesorul mid-range Qualcomm Snapdragon 660 de 2.2 Ghz, plus chipset-ul video Adreno 512. Asa cum aminteam in dese randuri, Snapdragon 660 pare sa fie cel mai puternic procesor din gama de mijloc de pe piata, cel putin pentru anul 2017.

Octa-core-ul de la Qualcomm este cuplat cu 4GB memorie RAM LPDDR4 si cu 64 GB dedicati stocarii de date. Producatorul permite suplimentarea acestei memorii pana la 256 GB.

Dotari foto de calitate pe noul Nokia 7 Plus

Sectorul foto a fost unul tratat foarte special de producator in prezentarea produsului. Nokia 7 Plus se bazeaza pe o configuratie atractiva la acest capitol si poate filma datorita camerei sale principale la rezolutie 4K cu 30 de cadre pe secunda.

Nokia-7-Plus-camera

Evident, contributia Carl Zeiss nu lipseste nici pe lentilele de pe Nokia 7 Plus, iar camera principala se bucura si de stabilizator de imagine si zoom optic 2X. Avem o camera foto principala duala cu senzori de 12 si 13 megapixeli la bord. Senzorul de 12 MP are o diafragma F1.75, iar senzorul de 13 MP o diafragma F2.6.

Nokia-7-Plus (2)

Asa cum intuiti, lentile de tip Carl Zeiss vom descoperi si in ceea ce priveste camera frontala a telefonului care are la bord un senzor de 16 megapixeli si o diafragma F2.0.

Ce alte optiuni atractive are Nokia 7 Plus

Phablet-ul mid-range al Nokia este capabil de 4G LTE Cat 6, este Dual SIM si are port USB Tip C 2.0 cu OTG in configuratia sa. Tehnologia bluetooth este de ultima generatie (v5.0), iar pentru o mai buna pozitionare, telefonul are GPS cu AGPS si GLONASS+BDS.

Nokia 7 Plus nu este privat de jack-ul audio de 3.5 milimetri, iar acumulatorul sau se poate lauda cu o capacitate mare: 3.800 de miliamperi si tehnologie fast charging. Prin urmare, cred ca Nokia 7 Plus va avea o autonomie mai mult decat decenta.

Nokia 7 Plus

Telefonul are o grosime de 9.5 milimetri (cu tot cu camera duala) si o inaltime de 158.38 milimetri. La capitolul sunet, Nokia 7 Plus primeste trei microfoane si tehnologia deja celebra Nokia OZO Audio.

Pret si concluzie Nokia 7 Plus

Pretul de achizitie al Nokia 7 Plus va fi de 399 de euro. Este un pret la care ne asteptam daca tinem cont ca Nokia si HMD in principa se bazeaza foarte mult pe acest terminal. Vine cu Android Pur si specificatii foto excelente, dar pluseaza si la capitolele procesor (important pentru sectorul de mijloc) si ecran (6-inch si tehnologie 18:9).

Update: Telefonul a ajuns si in Romania si este disponibil pe site-ul eMag pentru suma de 1.799 RON.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 5 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 7 Plus