Reviews

Nokia 6 2018 review » pret, disponibilitate, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Nokia 6 2018 este de astazi, oficial, succesorul modelului de anul trecut. Un review Nokia 6 gasiti pe blogul nostru, iar daca detineti deja acest telefon si doriti sa-l protejati corespunzator printr-o husa Nokia 6 de calitate, nu ezitati sa aruncati o privire peste ofertele si reducerile noastre de iarna.

Anul trecut, in aceeasi perioada a anului, HMD Global lansa oficial in China, modelul Nokia 6. La un an distanta, producatorul finlandez face loc unei versiuni imbunatatite. A doua generatie de Nokia 6 primeste un procesor mai bun, un upgrade la nivel de memorie, un ecran superior si un sistem de operare mai nou. HMD Global n-a facut totusi trecerea spre formatul 18:9 si la acest device. Toate detaliile, mai jos.

Nokia 6 2018: disponibilitate si pret

Noul model Nokia 6 2018 este deja disponibil la precomanda in China, iar vanzarile vor debuta cateva zile mai tarziu. Conform primelor informatii media, modelul va putea fi achizitionat pe culorile argintiu si negru. Aproximativ 230 de dolari va costa cea mai accesibila versiune a acestui handset, in timp ce varianta mai potenta (are o memorie nativa mai mare) va costa 262 de dolari, aproximativ 1000 de lei.

Nokia 6 2018 design atractiv si la fel de rezistent

Nokia 6 in versiunea sa de anul trecut s-a facut imediat remarcat prin faptul ca a trecut (destul de usor) testele de durabilitate la care a fost supus. A doua generatie a acestui model de telefon se bazeaza pe aceeasi constructie din aluminiu (seria 6000), o constructie care asigura o protectie incontestabila device-ului.

Nokia 6 2018 (2)

Design-ul unibody are insa si argumentele sale estetice deloc de neglijat. Aspectul este unul atractiv, ecranul subliniat de sticla curbata din fata lasa o impresie placuta, iar intregul panel frontal pare sa fie modificat. Observam ca modului camerei frontale este acum in aceeasi pozitie ca pe Nokia 5, in timp ce senzorul de amprente a fost mutat pe partea din spate, intre camera principala si logo-ul Nokia.

Nokia 6 2018 (4)

De asemenea, fata de modelul de anul trecut, handset-ul din acest an este mai scurt si mai gros. Culorile in care Nokia il face disponibil avantajeaza device-ul. Negrul lasa o puternica impresie de eleganta si rafinament, in timp ce argintiul te duce usor cu gandul spre un smartphone premium.

Pe undeva ne-ar fi placut sa vedem un panel 18:9 si pe Nokia 6 2018, dar decizia producatorului este oarecum explicabila. Noul Nokia 6 ramane la 16:9, are aceeasi diagonala de 5.5-inch, dar pluseaza se pare la nivelul de densitate al pixelilor. Ecranul este imbracat in sticla curbata 2.5D si protejat de Corning Gorilla Glass 3, la fel ca si predecesorul sau. Conform primelor informatii, raportul ecran-corp este unul mai bun acum, atingand 73.2%.

Performante mai bune ca anul trecut si versiuni diferite de memorie

Fara doar si poate, noul procesor de pe Nokia 6 2018 va asigura un nivel imbunatatit de performante ale telefonului.

Includerea unui nou chipset pe handset-ul din acest an este indiscutabil cea mai importanta schimbare pe care o propune producatorul. Originalul Nokia 6 avea in componenta sa un procesor mult inferior: Snapdragon 430 de la Qualcomm. Nokia 6 2018 are la bord un octa-core puternic, Snapdragon 630, tactat la frecventa de 2.2 Ghz.

Nokia 6 2018 (5)

Nu mai putin de 4GB memorie RAM LPDDR4 are acum la bord terminalul si doua versiuni diferite de memorie flash. Vom putea opta pentru 32 GB sau 64 GB ROM, in functie de necesitati. Evident, versiunea cu 64 GB ROM la bord va fi si putin mai scumpa.

Acceleratorul grafic de pe noul Nokia 6 este un model Adreno 508, categoric mai bun decat Adreno 505 de anul trecut. Prin urmare, vom avea o performanta superioara in gaming pe acest nou device. Nu in ultimul rand, rapiditatea si nivelul de consum al energiei (unul mai redus) contribuie la impresia generala de upgrade pe care Nokia 6 2018 il propune. Iar „de vina” pentru aceste ultime doua aspecte este si Android 7.1.1 Nougat, OS-ul ales de HMD Global pentru a rula pe Nokia 6 2018. Va exista update in mod sigur, mai ales ca versiunea de anul trecut a facut deja saltul spre Nougat 7.1.2.

Cu Nokia 6 2018 poti fotografia cu ambele camere in acelasi timp, prin Bothie

A doua generatie de Nokia 6 se bazeaza pe aceiasi senzori ca si predecesorul sau. Pe spate avem un dual LED cu senzor de 16 megapixeli, in timp ce frontal ne vom baza pe o camera principala de 8 megapixeli, plus unghiuri de vizualizare la 84 de grade.

Modul Bothie (permite fotografierea sau filmarea cu ambele camere in acelasi timp), disponibil pe Nokia 7 si Nokia 8 este insa acum disponibil si pe noul model de Nokia 6. Ambele camere ale telefonului pot filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. De asemenea, ambele module beneficiaza de aperturi de calitate: f/2.0, dar si de autofocus.

Nokia 6 2018 pastreaza acumulatorul Li-Ion de 3000 mAh

Foarte multi dintre utilizatorii terminalului din 2017 s-au bucurat de bateria de pe Nokia 6. Iar producatorul a decis sa pastreze aceleasi acumulator si pe modelul din acest an. Prin urmare, Nokia 6 2018 se va baza pe aceeasi baterie de 3000 de miliamperi, non-removable, Lithium-Ion. Teoretic, aceasta va sustine pana la 22 de ore de autonomie la o utilizare normala spre hard.

In ceea ce priveste celelalte optiuni de conectivitate, Nokia 6 2018 aduce tehnologia Bluetooth 5.0, port usb type C, si foarte apreciata OZO Audio. Nu lipseste portul de 3.5 milimetri pentru casti, dar nu exista inca o confirmare a existentei sau inexistentei optiunii NFC. E drept, versiunea standard asigura suport pentru NFC astfel ca nu ne asteptam ca acum lucrurile sa fie diferite.

Primul verdict

In comparatie cu modelul de anul trecut este clar ca avem un upgrade. Pe care-l salutam! Constructia nu este doar atractiva ci si rezistenta, iar nivelul de performanta creste datorita procesorului Snapdragon 630. Atentie! Modelul Nokia 6 2018 are dimensiuni diferite: este mai gros decat modelul de anul trecut si ceva mai scurt, in timp ce latimea sa are exact aceeasi dimensiune.

Nokia 6 2018 (1)

Nokia 6 2018

De asemenea greutatea modelului din acest an depaseste greutatea modelului de anul trecut. In opinia mea, pentru aproximativ 1000 de lei, investitia in Nokia 6 2018 se justifica. Este pacat ca nu s-a facut trecerea la formatul 18:9 si ca varianta Oreo nu s-a confirmat, dar producatorul anunta deja update-ul catre cel mai nou sistem de operare Google. Nokia 6, versiunea din acest an, pare apropiat valoric de modelul Nokia 7 (review), dar s-ar putea ca achizitionarea sa sa fie mult mai justificata tinand cont de costurile mai mici.

Nokia 6 2018 specificatii cheie

  • – Ecran de 5.5 inch cu rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli)
  • – Android 7.1.1 Nougat cu promisiune de update la Oreo
  • – 4G LTE, slot combo
  • – Procesor Snapdragon 630, octa core, 2.2 Ghz
  • – 4GB memorie RAM de tip LPDDR3
  • – 32 sau 64 GB ROM
  • – Adreno 508 placa video
  • – Camere foto de 16 si 8 megapixeli
  • – USB Type C
  • – baterie 3000 mAh
Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 6 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 6 2018
Price
Euro 230