Reviews

Nokia 5.4 – specificatii tehnice si primele imagini. Telefonul este gata de lansarea oficială

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Presa internațională anunță lansarea modelului Nokia 5.4. Se pare că noul handset va beneficia de aportul unui ecran de 6.39 inch in diagonala cu rezolutie HD Plus și aspect modern, 19:9. Majoritatea specificatiilor sale au ajuns in mediul online. Iti prezentam si noi mai jos detaliile cele mai importante legate de Nokia 5.4

Nokia 5.4 – specificatii tehnice

E clar deja ca Nokia lucreaza la lansarea modelului sau Nokia 5.4. Cu cateva zile inainte de prezentarea oficială a acestui smartphone, majoritatea specificatiilor sale au ajuns in mediul online. Nokia 5.4 pare directionat spre zona mid-range, o zona unde Nokia a evoluat in ultimii doi ani, dar unde inca are serioase probleme in ceea ce priveste vanzarile. Putine sanse totusi ca noul model Nokia 5.4 sa regleze acest capitol pentru grupul finlandez, dar cu siguranta vorbim despre un smartphone care promite si care arata bine.

Potrivit MySmartPrice, noul model ar urma sa beneficieze de aportul unui ecran de 6.39 inch in diagonala, cu rezolutie HD Plus si tehnologie LCD. Vorbim despre o rezolutie 1520 x 720 pixeli si un aspect modern, 19:9. Nokia 5.4 are decupaj de tip waterdrop in partea de sus si o ”barbie” ceva mai vizibila, unde se poate observa si inscripția ”Nokia”. Marginile telefonului sunt subtiri, iar camerele de pe spate sunt asezate intr-o formă de ”cerc”. Tot pe spate avem senzorul de amprente si o noua inscripție a producatorului. Din punct de vedere estetic, Nokia 5.4 nu arata rau. Sigur, te duce cu gandul la majoritatea telefoanelor din zona mid-range, cel putin atunci cand il privesti din față. Salutăm însă calitatea construcției și finisajele oferite de producător.

Nokia a ales un procesor de la Qualcomm pentru noul său device. Este vorba despre chipsetul Snapdragon 662, pe care l-a cuplat cu 4GB RAM si cu 128 GB dedicati stocarii de date. Din fericire pentru utilizatori, spatiul de stocare poate fi extins pana la 256 GB cu ajutorul unui slot microSD.

Configuratia camerei foto nu este atat de complicata, dar se poate demonstra utila. Avem un senzor principal de 48 de megapixeli si alti trei senzori de 5 megapixeli (ultra wide), 2 megapixeli (macro) si din nou 2 megapixeli (pentru adancimea de camp). Camera selfie a telefonului are 16 megapixeli.

Nokia 5.4 va avea o baterie de 4.000 de miliamperi si va rula din fabrica Android 10. Ne asteptam ca noul smartphone mid-range de la Nokia sa imbratiseze Android 11 din fabrica, dar iată că Nokia nu a mai avut răbdare și va lansa telefonul cu Android 10. Nu exista informatii momentan legate de un update imediat pe care producatorul il va asigura la nivelul sistemului de operare, dar probabil ca acesta se va produce.

La nivel de conectivitate, Nokia 5.4 se pare ca va beneficia de bluetooth, WiFi, mufa audio pentru casti si port USB de tip C. Telefonul are atat senzor de amprente, cat si accelerometru, senzor de lumina ambientala, dar si senzor de proximitate. Potrivit unui retailer din Australia, Nokia 5.4 ar urma sa fie disponibil pe culori precum albastru și mov. Ramane de vazut si la ce pret va comercializa Nokia acest model a carui grosime ajunge la 8.7 milimetri, iar greutate la 182 grame. Cu mai multe detalii despre Nokia 5.4 vom reveni si noi imediat dupa lansarea oficiala pe piata a telefonului.

Daca esti interesat de un telefon din zona mid-range, avem o alta recomandare pentru tine, tot de pe piata din China, dar care se găsește deja în România.  Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.599 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei. Gasesti mai multe detalii despre acest model pe blogul nostru. Arunca o privire peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi.

Etichete:

Nokia Nokia 5.4
Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 5.4