Reviews

Nokia 5.1 review: specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri, pret Romania

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Alaturi de modelele Nokia 2.1 si Nokia 3.1, compania HMD Global a anuntat oficial si modelul Nokia 5.1, succesorul din acest an al modelului Nokia 5. Este vorba despre un device incadrat in programul Android One, care se bazeaza pe noul procesor de la MediaTek, Helio P18.

Specificatii tehnice complete Nokia 5.1

  • » Ecran: 5.5-inch (1080 x 2160 px), rezolutie Full HD+, sticla curbata 2.5D, protectie Corning Gorilla Glass 3
  • » Procesor: Helio P18, octa-core, 2 Ghz
  • » Memorie: 2GB RAM cu 16 GB ROM si 3 GB RAM cu 32 GB ROM
  • » Sistem de operare: Android 8.0 Oreo (stock) cu upgrade la Android P
  • » Dual SIM
  • » Camera foto principala: 16 megapixeli, cu blitz, PDAF si diafragma f/2.0
  • » Camera foto frontala: 8 megapixeli, diafragma f/2.0
  • » Dimensiuni: 151.1 x 70.73 x 8.27 mm
  • » Securitate: senzor de amprenta
  • » Conectivitate: 4G VoLTE, WiFi 802.11 a/b/g/n, bluetooh 4.2, GPS
  • » Acumulator: 3.000 mAh
  • » Pret: 189 euro

Primele pareri despre Nokia 5.1

Cel mai important pas inainte facut de HMD Global pe modelul Nokia 5.1 (la fel ca si pe Nokia 3.1) este trecerea la formatul 18:9 pe noul display al noilor telefoane.

La fel, spre deosebire de anul trecut, Nokia a reusit un upgrade la nivel de procesor, optand de aceasta data pentru noul model MediaTek, Helio P18. Partea de software ramane un detaliu important si consistent.

Nokia 5.1 ruleaza o versiune aproape stock, la fel ca si Nokia 3.1, in timp ce modelul cel mai putin potent, Nokia 2.1 vine cu Android Oreo Go Edition.

Nokia 5.1 review (2)

Design-ul modelului Nokia 5.1 este unul atractiv. Bazat pe o constructie unibody, handset-ul beneficiaza de aluminiu din seria 6000 la constructia sa, iar compania sustine ca acest material a trecut prin 33 de stagii diferite de procesare inainte de includerea in design-ul modelului.

Nokia 5.1 are un ecran de 5.5 -inch in diagonala cu rezolutie Full HD+ si aspect 18:9. Ecranul este imbracat in sticla curbata 2.5D si primeste protectie Corning Gorilla Glass 3. Foarte probabil, Nokia n-a dat gres nici de aceasta data la acest capitol, tinand cont ca telefoanele din 2017 au fost unele dintre cele mai rezistente de pe piata.

Modelul care-i urmeaza lui Nokia 5 ruleaza din fabrica Android Oreo (8.0) intr-o versiune aproape stock si va primi conform producatorului un update rapid la Android P, viitorul sistem de operare al celor de la Google.

Pe spate, Nokia 5.1 are o camera principala simpla, cu rezolutie de 16 megapixeli si blitz integrat. Este cea mai puternica dintre camerele noilor modele anuntate ieri. Ea se bucura de o expunere valoroasa f/2.0. De aceeasi expunere se bucura si camera frontala, care are insa o rezolutie de doar 8 megapixeli. Suntem convinsi ca noul model Nokia se va descurca destul de bine la acest capitol foto pe viitor. Chiar daca nu putem ridica foarte mult standardul fata de anul trecut.

Nokia 5.1 review (3)

Autonomia cade pe seama acumulatorului de 3000 de miliamperi, in timp ce securitatea ramane clasica si se bazeaza pe senzor de amprente. Grosimea telefonului nu este tocmai un avantaj (8.27 mm are Nokia 5.1), insa device-ul poate fi usor manevrat si controlat in special datorita ecranului cu aspect 18:9 care face ca inaltimea telefonului sa fie de doar 151 mm, iar latimea de aproximativ 70 mm.

Procesorul mi se pare bun, iar viteza maxima de 2 Ghz, plus memoria de 2 sau 3 GB RAM (dupa versiune) va ajuta utilizatorul de Nokia 5.1 sa bifeze o experienta in gaming reusita. La fel si in sesiunile de multitasking sau video calling.

Chinezii sustin ca device-ul va costa 189 de euro. Asta inseamna undeva la 900 de lei pe piata noastra. O suma destul de mare, care speram insa sa mai scada de-alungul timpului. Per total, Nokia 5.1 este cel mai puternic dintre cele trei handset-uri anuntate ieri in Rusia de HMD Global si pare pregatit sa ofere o experienta mid-range de calitate.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 35 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 5.1
Price
Euro 189