Stiri

Nokia 5.1 Plus are ecran cu breton si camera duala pe spate

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Luna trecuta, HMD Global a anuntat noile modele Nokia 2.1 , Nokia 3.1 si Nokia 5.1. Toate aceste trei telefoane au fost prezentate ca succesoarele oficiale ale modelelor, Nokia 2, Nokia 3 si Nokia 5 de anul trecut. In ultimele saptamani insa, au aparut tot mai des informatii legate de faptul ca HMD Global pregateste inca o versiune denumita Nokia 5.1 Plus. Chiar daca nu exista o confirmare oficiala in privinta datei de lansare a acestui telefon, device-ul si-a facut aparitia in baza de date a site-ului de certificari TENAA, semn ca lansarea sa pare iminenta.

Nokia 5.1 Plus aduce un ecran mai mare (cu breton) in format 19:9

Cu numarul de model TA-1109, Nokia 5.1 Plus patrunde in baza de date a site-ului TENAA, acolo unde-si obtine certificarea pentru zona China. In aceasta tara, se pare ca denumirea terminalului va fi alta decat in Europa, Nokia 5.1 Plus urmand a deveni Nokia X5 in Asia. Ceva mai devreme in acest an, HMD Global lansase deja versiunea Nokia X6, drept primul telefon cu ecran cu decupaj al companiei.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus imagine via TENAA

 

Dar, decupaj in stil iPhone va avea si Nokia 5.1 Plus, care va miza acum pe o diagonala mai mare decat Nokia 5 si Nokia 5.1. Noul terminal imbratiseaza formatul 19:9 si beneficiaza de un ecran cu diagonala de 5.86-inch, capabil sa suporte o rezolutie HD+ adica 1520 x 720 pixeli.

Specificatii Nokia 5.1 Plus

Pe langa ecranul care de aceasta data va fi unul mai mare, va avea decupaj si format 19:9 cu rezolutie HD+, noul model Nokia 5.1 Plus se va baza pe un procesor foarte bun din zona mid-range. Acesta apare tactat la o viteza de 2Ghz in baza de date a site-ului TENAA si, aruncand o privire peste capabilitatile telefonului, putem anticipa ca HMD Global s-a oprit fie la un procesor MediaTek Helio P18, fie chiar la un chipset Qualcomm, cum ar fi Snapdragon 625. Ambele au 8 nuclee la bord si par sa se integreze in ceea ce cauta HMD Global pentru noul Nokia 5.1 Plus.

Nokia 5.1 Plus (2)

Spre deosebire de Nokia 5.1, care beneficiaza de doua versiuni de memorie (2Gb/3Gb RAM si 16Gb/32Gb ROM), modelul Nokia 5.1 Plus va avea nu mai putin de trei versiuni de memorie, cea mai blanda dintre ele, urmand a fi echivalentul cele mai potente din gama Nokia 5.1.

Prin urmare, de la Nokia 5.1 Plus ne asteptam la versiuni de 3GB, 4GB si 6GB RAM, cu o capacitate nativa de stocare a datelor de 32GB sau 64 GB ROM. Cu siguranta va exista un slot dedicat pentru carduri, pentru ca ne-o confirma TENAA. Acesta va permite probabil extinderea memoriei native pana la 128 GB, ceea ce mi se pare suficient.

De remarcat ca Nokia 5.1 Plus va fi incadrat in Europa in programul Android One, adica va avea un sistem de operare (Android v8.1 Oreo) pur/stock. In schimb, versiunea din China a terminalului (Nokia X5) va fi customizata!

In ceea ce priveste compartimentul foto, aflam ca Nokia 5.1 Plus va avea inca un detaliu in favoarea sa, prin comparatie cu Nokia 5.1. Noul device se va baza pe camera foto duala pe spate, iar unul dintre senzorii sai va fi de 13 megapixeli. Va reamintim ca Nokia 5.1 are o camera simpla de 16 megapixeli pe spatele sau. Frontal, nu vor fi schimbari importante, pentru ca la fel ca si versiunea Nokia 5.1, noul 5.1 Plus va avea o camera pentru selfie-uri si video calling de 8 megapixeli cu apertura f/2.0.

Nokia 5.1 Plus (3)

Noua versiune pe care o pregateste HMD Global va beneficia de un acumulator de 3.000 de miliamperi, echipat cu tehnologie de incarcare rapida. Terminalul va cantari 160 de grame si va fi putin mai subtire decat Nokia 5.1 (8.08 milimetri vs 8.27 milimetri). Butonul power si butoanele pentru volum se regasesc in partea dreapta, iar senzorul de amprente pe spatele device-ului. Se mentioneaza pe pagina oficiala de pe site-ul TENAA, ca Nokia 5.1 Plus va fi disponibil pe culori precum albastru, negru si alb. Optiunile de conectivitate disponibile sunt: 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 3.5mm audio jack si portul USB tip C.

🔔 Vezi huse Nokia in oferta CatMobile

Atentie! Nu exista o confirmare oficial asupra denumirii acestui telefon. Cele mai multe medii online ne sugereaza ca noul device va purta numele de Nokia 5.1 Plus, insa este posibil ca HDM Global sa vina cu o alta denumire intre timp pentru acest handset. Se estimeaza momentan ca pretul device-ului va fi cuprins undeva intre 210 si 250 de euro.

Specificatii cheie Nokia 5.1 Plus

  • – Ecran de 5.86-inch, HD+, 1520 x 720 px, format 19:9
  • – Procesor de 2Ghz (Snapdragon 625 sau Helio P18 MediaTek)
  • – Memorie RAM de 3Gb/4Gb/6Gb
  • – Memorie ROM de 32Gb/64Gb (extensibila via microSD)
  • – Android Oreo v8.1 versiune stock (pentru Europa)
  • – Baterie de 3.000 mAh
  • – Greutate de 160 de grame
  • – Grosime de 8.08 mm
  • – Conectivitate: 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 3.5mm audio jack si port USB tip C.
Summary
Nokia 5.1 Plus are ecran cu breton si camera duala pe spate
Article Name
Nokia 5.1 Plus are ecran cu breton si camera duala pe spate
Description
Noul Nokia 5.1 Plus va ajunge in Europa si va avea un ecran cu breton, in format 18:9 mai mare decat Nokia 5.1, precum si camera duala spate
Author
Publisher Name
Catmobile Accessories SRL