Stiri

Nokia 5.1 Plus face saltul la Android 9.0 Pie. Ce presupune noul update

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Cei de la HMD Global se tin de promisiune si aduc un update la Android 9.0 Pie pentru Nokia 5.1 Plus asa cum promisesera. Unul dintre cele mai accesibile telefoane bune din Romania primeste acum un mult asteptat salt de calitate din punct de vedere software.

Cat costa Nokia 5.1 Plus in Romania

Device-ul poate fi achizitionat in tara noastra cu sume care oscileaza intre 900 si 1000 de lei „la liber”. Spre exemplu, cei de la evoMAG il ofera la suma de 1.026 de RON. Procesorul sau nu este la fel de puternic precum cel din zona Asia, dar Nokia 5.1 Plus isi face treaba foarte bine. El a bifat un scor de 115 mii de puncte in testele AnTuTu, adica de doua ori mai bine (aproape chiar de trei ori) comparativ cu Samsung A6. In plus calitatea constructiei device-ului este excelenta, prin urmare pretul de achizitie este inca unul foarte bune.

Update la Android 9.0 Pie pentru Nokia 5.1 Plus

Noul update are aproximativ 1.3 GB ca marime si include si cel mai nou patch de securitate disponibil pe piata. Toate caracteristicile importante ale celui mai nou sistem de operare de la Google vin acum si pe Nokia 5.1 Plus.

Printre ele, remarcam faptul ca Android P aduce pe Nokia 5.1 Plus functia Adaptive Battery care foloseste un sistem propriu pentru a prioritiza resursele sistemului pentru fiecare aplicatie in parte, dar si App Actions care te ajuta sa imbunatatesti vizibilitatea aplictiilor in diferite conditii. Nu in ultimul rand, de acum, pe Nokia 5.1 Plus vei putea folosi functia Slices.

E de apreciat intr-un final efortul celor de la HMD Global care fac in asa fel incat update-urile sofware sa ajunga pe cat mai multe dintre terminalele lor moderne. Recent, HMD Global a oferit update-uri la Android P pentru Nokia 7.1, Nokia 6.1 Plus si Nokia 8.

La fel ca si precedentele modele Nokia din gama, noul Nokia 5.1 Plus este tot un telefon Android One si rula din fabrica doar Android 8.1 Oreo, o interfata stock Android UI, care acum primeste mult ravnitul update. In ceea ce priveste display-ul, Nokia 5.1 Plus se bazeaza pe un panel de 5.8-inch la fel ca si Nokia 6.1 Plus. Rezolutia scade insa de la Full HD Plus la HD Plus. Procesorul este MediaTek Helio P60, asa cum se vehicula de altfel in randarile anterioare, iar placa video este Mali G72 GPU. 5.1 Plus de la Nokia se bazeaza pe o baterie de 3.060 miliamperi care suporta pana la 5V/2A (10W). Senzorul de amprente este plasat pe partea din spate, insa device-ul poate fi deblocat si cu ajutorul tehnologiei faciale de tip Android.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 5.1 Plus
Price
RON 1000