Stiri

Legendarul Nokia 3310 va fi relansat in acest an

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Nokia 3310 este unul dintre dispozitivele de care se leaga foarte multe amintiri ale copilaria majoritatii pasionatilor de telefoane mobile. La aproape 20 de ani de la lansarea acestui model, Nokia pregateste o mare surpriza, fanii si utilizatorii brandului urmand a se bucura de relansarea Nokia 3310, un telefon indestructibil cu o durata de viata a bateriei absolut impresionanta.

Nokia 3310 si legenda din jurul sau

Nokia 3310

Nokia 3310

Produs in anul 2000 de compania finlandeza, Nokia 3310 era un dispozitiv care cantarea doar 133 de grame. Nu impresiona la niciun capitol in mod deosebit daca ne raportam la ceea ce avem astazi pe piata smartphone si includea aplicatii precum calculator, cronometru, reminder sau jocuri precum Space Impact, Bantumi, Pairs II si celebrul Snake II.

Ulterior, Nokia a lansat vairante similare cu acest dispozitiv, alternative denumite Nokia 3315, Nokia 3330, Nokia 3350 sau Nokia 3395. Peste 126 de milioane de unitati in intreaga lume a vandut Nokia din modelul Nokia 3310, telefonul castigandu-si in acea perioada un adevarat statut de cult pentru durabilitatea sa de viata extraordinara.

El a fost conceput in Copenhaga, Danemarca, era compact si foarte solid, desi gramajul il descria ca pe un telefon usor. Display-ul, ca sa va faceti o idee comparativ cu ceea ce avem astazi, avea „impresionanta” prezentare de 84×48 pixeli.

A devenit popular nu doar pentru durata de viata a bateriei sale ci si pentru capacitatea casutei SMS, utilizatorul putand trimite mesaje cu pana la 459 de caractere, o experienta fara precedent la acea vreme. Dimensiunile sale erau: 113 mm × 48 mm × 22 mm, iar bateria sa impresionanta era din Li-Ion BLC 2 de 1000 mAh.

Nokia 3310 in varianta 2017

Cu ocazia Mobile World Congress 2017, Nokia va relansa acest dispozitiv intr-o demonstratie (publica). Pretul sau va fi unul oarecum simbolic (59 de euro, aproximativ 265 de lei in Romania), iar ideea din spatele companiei finlandeze este cel mai probabil „asigurarea unei alternative de incredere clientilor sai, care doresc un telefon secundar de nadejde” anunta cotidianul britanic The Independent. Si, sa fim seriosi, cine nu-si doreste chiar si in 2017 un telefon utilizabil in special pentru convorbiri cu o baterie impecabila? Strategia Nokia s-ar putea sa fie chiar una de bun augur considera specialistii britanici, care saluta initiativa finlandezilor.

Grupul Nokia nu traverseaza o perioada prea buna in existenta sa, dar chiar si-asa, la Mobile World Congress, compania care si-a vandut drepturile de vanzare a produselor catre HMD Global va prezenta telefoane din seria Nokia 3, 5 si probabil 6. Specialistii de la The Independent nu exclud nici posibilitatea ca telefoanele din seria N Series sa revina pe piata tot in acest an, aceasta fiind o alta strategie interesanta pe care Nokia si HMD Global o pregatesc pietei. Pana atunci, Nokia a lasat deja o prima amprenta a colaborarii cu HMD Global prin anuntul legat de Nokia 6, primul dispozitiv al companiei care va rula pe sistemul de operare Android! Despre acest device puteti citi mai multe in acest review Nokia 6 de pe blogul nostru.

Nokia 3310 va fi relansat

Nokia 3310 va fi relansat

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 3310
Price
RON 265