Reviews

Nokia 3.2 pret, specificatii tehnice, detalii oficiale si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Pe langa Nokia 4.2 despre care v-am scris si noi cate ceva zilele trecute, HMD Global a lansat oficial si modelul Nokia 3.2 un device despre care vom discuta si noi, pe scurt, in cele ce urmeaza. Noul model impresioneaza prin ecranul sau de 6.26″, dar si prin autonomia care dureaza pana la 2 zile. In plus, pe noul dispozitiv aduce actualiari lunare gratuite, care nu doar ca iti vor face device-ul mai performant, dar nici nu-l vor incetini.

Specificatii tehnice, pareri si impresii despre Nokia 3.2

Noul terminal va fi disponibil in Romania in curand, iar din primele informatii, Nokia 3.2 va avea un pret de 600-650 de lei. Device-ul imbraca o constructie eleganta, cu un design modern si cu decupaj de tip „picatura” (waterdrop) in partea sa de sus. Sub capota sa se ascunde un procesor Snapdragon 429 d ela Qualcomm, un chipset modern, lansat undeva in perioada verii anului trecut.

Acest procesor ascunde patru nuclee Cortex A53 de 1.8 Ghz, dedicate performantei. Chipset-ul este construit pe un proces tehnologi de 12 nanometri FinFET si este cuplat cu acceleratorul grafic, Adreno 504. Noul Nokia 3.2 beneficiaza de o memorie RAM de 2GB si de 16 GB dedicati stocarii native de date. Exista de asemenea o versiune a telefonului ceva mai puternica, o versiune care propune 3GB pentru memoria RAM si alti 32 GB pentru stocarea de date nativa. Aceasta versiune beneficiaza si de scanner de amprente, dar si de tehnologie de deblocare faciala, in vreme ce prima versiune mentionata mai sus nu are aceste ”argumente” de partea sa.

Noul Nokia 3.2 are o camera foto principala de 13 megapixeli cu functiona autofocus si cu flash LED, dar si cu capacitate de filmare la rezolutie Full HD. Camera frontala a dispozitivului are o rezolutie de 5 megapixeli si o apertura f/2.2. Nokia 3.2 îți oferă o experiență Android originală cu Android One, care rulează pe Android 9 Pie. Fără bătăi de cap, fără software-uri terțe, cu actualizări lunare de securitate care – nu-ți încetinesc telefonul. Funcțiile Slices și App Actions îți anticipează următoarea mișcare, integrând aplicațiile și creând comenzi rapide pentru ca tu să rezolvi totul mai rapid și mai ușor. O singură apăsare a butonului Google Assistant îți permite să pui întrebări, să obții indicații de orientare și îți face sugestii. Ai la dispoziție de la liste de cumpărături până la rezultate sportive, pentru a rezolva totul mai repede ca oricând.

Device-ul imbraca o carcasa din policarbonat si are rama metalica. Greutatea sa ajunge la 181 de grame, iar grosimea la 8.6 milimetri.

Nokia 3.2 este echipat cu 2 microfoane cu functie antizgomot si cu port microUSB 2.0. Este un telefon dual SIM care va ofera si o autonomie super generoasa, pentru ca bateria sa are o capacitate de 4.000 de miliamperi. In plus, ea este echipata cu tehnologie de incarcare rapida, un detaliu care va ajuta viitorul utilizator al device-ului sa incarce mai repede telefonul. Ecranul sau are o diagonala de 6.26-inch si un format modern 19:9.

Rezolutia ecranului cu tehnologie TFT LCD este de 1520 x 720 adica HD Plus. Densitatea pixelilor ajunge la 269 pixeli per inch in cazul acestui ecran, o valoare pe care o consideram destul de rezonabila.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 3.2