Reviews

Nokia 3.1 Plus pret, specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

HMD Global, compania care detine drepturile asupra brandului Nokia, a lansat oficial noul model, Nokia 3.1 Plus. Ce specificatii aduce acest nou model de telefon, care sunt diferentele fata de deja clasicul Nokia 3.1, cum arata si cat costa acest device budget-centric, aflam in cele ce urmeaza.

Cat costa Nokia 3.1 Plus

Noul device a fost lansat oficial in India, tara unde a primit ca pret de pornire suma de 11.499 de rupii indiene. Prin urmare, atunci cand va ajunge in Romania, ne asteptam ca Nokia 3.1 Plus sa coste undeva la 800 de lei. Versiunea Nokia 3.1 (2018) poate fi inca achizitionata la noi. Am gasit un pret decent pentru acest telefon pe evoMAG, acolo unde device-ul costa 679.99 lei.

Specificatii Nokia 3.1 Plus

Nokia 3.1 Plus imbraca o constructie metalica si vine sub brandingul Android One. Smartpone-ul primeste un ecran de 6.0-inch in diagonala, cu rezolutie HD Plus, adica 1440 x 720 pixeli. Aspectul acestui ecran este unul modern, 18:9.

La interior, Nokia 3.1 Plus are procesor MediaTek, de noua generatie. Mai exact, noul Helio P22 este inclus in configuratia sa, si combinat cu versiuni diferite de memorie, dupa cum urmeaza:

  • – Nokia 3.1 Plus cu 2GB RAM si 16 GB dedicati stocarii de date
  • – Nokia 3.1 Plus cu 3GB RAM si 32 GB dedicati stocarii de date

Ambele versiuni primesc si slot dedicat pentru carduri de tip microSD, slot care va permite viitorului proprietar de Nokia 3.1 Plus sa extinda capacitatea nativa de stocare a datelor pana la 400 GB.

Partea de optica este acoperita de Nokia printr-un sistem dual camera pe modulul principal al telefonului. Aici se gasesc doi senzori de 13, respectiv 5 megapixeli, cu deschidere maxima f/2.0. Dimensiunea pixelului atinge 1.12 microni. Al doilea senzor este de fapt unul monochrome cu deschidere f/2.4. Camera frontala are o rezolutie de 8 megapixeli si o apertura f/2.2.

Nokia 3.1 Plus

Nokia 3.1 Plus

Telefonul ruleaza Android 8.1 Oreo si este sustinut de o batterie puternica de 3.500 de miliamperi. La capitolul conectivitate, notam ca noul Nokia din zona de buget are suport pentru 4G VoLTE, tehnologie bluetooth (doar v4.1), WiFi, GPS, GLONASS si port microUSB. Terminalul finlandezilor are 180 de grame ca si greutate si masoara 8.19 milimetri grosime.

Nokia 3.1 vs Nokia 3.1 Plus diferente

Pe noul model lansat acum in India avem din start diferente de gabarit si de grosime si/sau greutate.

Nokia 3.1 Plus este telefonul mai mare si mai greoi dintre cele doua. Este firesc, pentru ca de aceasta data, ecranul are 6-inch, fata de cei numai 5.2 ai lui Nokia 3.1.

Noul device cantareste cu aproape 50 de grame mai mult, dar, surprinzator este mai subtire: are doar 8.19 milimetri grosime, in timp ce device-ul lansat la inceputul anului avea 8.7 milimetri.

Nu avem diferente la nivel de memorie, acolo unde Nokia a mers tot pe versiuni de 2GB si 3GB cuplate cu 16GB ROM si 32 GB ROM. In schimb, procesorul este unul mai nou, de mai mare viteza si mai bine gandit pentru eficienta, iar la noul telefon de buget, Nokia a adaugat un sistem dual de camere foto pe spate. La cei 13 megapixeli de pe Nokia 3.1, compania a adaugat senzorul monochrome de 5 megapixeli pe spate.

Evident, bateria este mai mare, tinand cont ca si dimensiunile ecranului au crescut. Ambele terminale vin cu suport 4G VoLTE si tehnologie bluetooth (v4.1 LE) si Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) la bord.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 3.1 Plus