Reviews

Nokia 2.2 Android One pret, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Compania HMD Global, detinatoarea drepturilor asupra brandului Nokia, a anuntat oficial noul model de buget, Nokia 2.2 Android One. Este vorba despre succesorul modelului Nokia 2.1, care devine oficial, exact la data pe care producatorul o anuntase initial.

Noul Nokia 2.2 Android One este un telefon destinat pietei de buget, include un procesor nou de la MediaTek si ruleaza un sistem de operare (modern) extrem de curat. Producatorul asigura ca urmatorii doi ani vor insemna ani de update-uri constante de securitate pentru acest terminal, la fel si din punct de vedere al versiunii de Android.

Detalii despre noul model Nokia 2.2 Android One avem si noi, in cele ce urmeaza. Pentru inceput, iata care sunt specificatiile tehnice ale produsului:

Nokia 2.2 specificatii tehnice

5.71-inch (720 x 1520 pixels) HD+ TFT LCD 19:9 aspect ratio 2.5D curved glass display
2GHz Quad-Core MediaTek Helio A22 12nm processor with IMG PowerVR GE-class GPU
2GB RAM with 16GB storage / 3GB RAM with 32GB storage, expandable memory up to 400GB with microSD
Dual SIM
Android 9.0 (Pie)
13MP rear camera with LED flash, f/2.2 aperture, 1.12um pixel size
5MP front-facing camera with f/2.2 aperture, 1.12um pixel size
3.5 mm headphone jack, FM Radio
Dimensions: 145.96 x 70.56 x 9.3 mm; Weight: 153g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS
3000mAh battery

Pret si disponibilitate Nokia 2.2 Android One

Noul model Nokia 2.2 Android One are mai multe versiuni, toate urmand a fi disponibile pentru inceput in zona Asia. Modelul va fi disponibil pe culorile negru si gri inchis de culoarea otelului. Pretul de plecare pentru versiunea cea mai „blanda” (adica cea de 2GB RAM) este sub 450 de lei. Versiunea de 3GB RAM (cea mai puternica) este si ceva mai scumpa, adica intre 450 si 500 de lei.

Pareri despre Nokia 2.2 Android One

Terminalul beneficiaza de o constructie solida si un design modern, mai placut decat generatia anterioara. Chiar daca are margini destul de vizibile, Nokia 2.2 Android One vine cu decupaj in partea de sus a ecranului. Este vorba despre un deupaj de tip waterdrop („picatura de apa”). In partea de jos, „barbia” telefonului pare sa aiba dimensiuni ceva mai generoase, iar inscriptia Nokia este destul de vizbila.

Pe spatele telefonului avem camera foto, centrata undeva in partea de sus. Se regaseste din nou inscriptia Nokia, dar si specificatia clara a faptului ca terminalul este unul cu Android One la bord.

Terminalul are un ecran de 5.71-inch in diagonala, cu tehnologie TFT LCD in spate, aspect 19:9 si rezolutie HD+. Deasupra sa, avem sticla curbata 2.5D.

Nokia 2.2 Android One

Sub capota, descoperim procesorul Helio A22 de la MediaTek, un chipset quad-core pe un proces tehnologic de 12 nanometri, cu placa video IMG Power VR GE-clasa GPU. Asa cum mentionam si mai sus, Nokia 2.2 are mai multe versiuni de memorie. Prima dintre ele este de 2GB RAM cuplata cu 16GB dedicati stocarii de date. Cea de-a doua are 3GB RAM si este cuplata cu 32 GB dedicati stocarii de date. Ambele versiuni ale modelului sunt extensibile pana la 400GB cu ajutorul cardurilor de memorie microSD.

Nokia 2.2 Android One este un telefon dual SIM care ruleaza Android 9.0 Pie din fabrica. Pe spatele telefonului, camera principala este una de tip single, cu rezolutie de 13 megapixeli, apertura f/2.2 si dimensiunea pixelului de 1.12 microni.

Nokia 2.2

Camera frontala, pentru selfie-uri si videocalling are 5 megapixeli, o diafragma f/2.2 si aceeasi dimensiune a pixelului. Modelul se bazeaza pe o baterie de 3.000 de miliamperi si suporta conectivitate de tip 4G VoLTE. 153 de grame cantareste noul Nokia 2.2 Android One, a carui grosime ajunge la 9.3 milimetri. Terminalul beneficiaza de suport pentru bluetooth 4.2 si de GPS cu GLONASS pentru o mai buna localizare.

Una peste alta, vorbim despre un telefon entry level, cu pret bun si specificatii ceva mai bune ca anul trecut. Aspectul imi place mai mult, iar constructia mi se pare ceva mai solida. Nokia 2.2 este unul dintre terminalele de buget de buna calitate pe care le veti gasi in acest an pe piata. As fi pus un procesor diferit la bord, dar cred ca si acest nou Helio A22 isi va face treaba (in limitele posibile) cu brio.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 2.2