Reviews

Nokia 2.1 review: pret in Romania, specificatii tehnice, primele pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

HMD Global a introdus oficial noul model Nokia 2.1, succesorul oficial al modelului Nokia 2 de anul trecut. Noul handset vine cu un procesor de la Qualcomm, sistem de operare Android Oreo Go Edition si beneficiaza de un ecran HD cu diagonala de 5.5 -inch.

Nokia 2.1 are spatele din polycarbonat si un design rotunjit, cu accente metlice. Telefonul beneficiaza de difuzoare stereo frontale si pare cam cel mai interesant dintre cele trei modele anuntate de companiei in cursul zilei de ieri. Iata care sunt specificatiile sale complete:

  • – Display de 5.5 inch (1280 x 720 pixeli), rezolutie HD
  • – Procesor Quad-Core Snapdragon 425 de 1.4 Ghz (4x Cortex-A53)
  • – Placa video Adreno 308 GPU
  • – Memorie RAM 1 GB LPDDR
  • – Memorie ROM 8 GB, extensibila pana la 128 GB via microSD
  • – Android 8.1 Oreo (Go Edition) cu upgrade promsi la Android P
  • – Dual Sim
  • – Camera foto principala de 8MP cu LED Flash, video 720p@30fps
  • – Camera foto frontala de 5MP
  • – Mufa de 3.5 mm pentru casti, FM Radio, difuzoare stereo
  • – Grosime 9.35 mm
  • – Latime 77.7 mm
  • – 4G VoLTe, Wi-Fi 802.11 b/g/n, tehnologie bluetooth 4.1, GPS+GLONASS
  • – Baterie de 4000 mAh

Primele pareri despre Nokia 2.1

Proaspat lansat pe piata, noul model Nokia 2.1 va costa 99 de euro si va fi disponibil pe culori precum albastru, argintiu si gri. Pentru aceasta suma, se prea poate sa gasiti modele de la alti producatori cu memorie RAM ceva mai buna. Din pacate, noul Nokia 2.1 are doar 1 GB RAM la nivel intern si 8 Gb pentru stocarea de date (extensibila ce e drept pana la 128GB).

Nokia 2.1

Device-ul ruleaza Android 8.1 Oreo (Go Edition), un sistem de operare special conceput pentru astfel de modele cu hardware slabut. Cu siguranta, unul dintre marile avantaje ale modelului este autonomia ridicata, datorata configuratiei destul de modeste si bateriei gigantice de 4.000 de mAh. Mai mult ca sigur HMD Global a gandit acest device pentru cei interesati de telefoane cu autonomie buna, design decent si efectuarea unor operatiuni normale precum convorbiri, activitate pe mail si asa mai departe.

In plus, Nokia 2.1 este dual SIM si „vede” 4G VoLTE, iar faptul ca in download poate atinge chiar si 150 Mbps in 4G reprezinta un alt plus la acesti bani. Dotarile foto sunt destul de modeste, cei 8 megapixeli de pe spate si cei 5 megapixeli de pe fata fiind oarecum de decor. Important este ca telefonul poate filma la rezolutie HD cu 30 de cadre pe secunda si ca el beneficiaza de blit integrat.

Nokia 2.1 poza

Ecranul mi se pare destul de decent si orientat catre un consum de energie redus. Avem un aspect clasic 16:9 si o densitate a pixelilor de 267 pixeli per inch. Raportul dintre ecran si restul telefonului este de 70%, iar protectia sa este de tip Corning Gorilla Glass. Diagonala de 5.5 inch pe acest IPS cu rezolutie HD mi se pare potrivita.

In ceea ce priveste procesorul, cred ca HMD Global s-a orientat foarte bine. A ales un procesor ceva mai indreptat spre performanta (Snapdragon 425), un chipset low – end de 1.4 Ghz bazat pe patru nuclee Cortex A53. Teoretic, nu poti spera la prea multe de la el si de la sprijinul acordat de memoria de 1 GB RAM si de placa video Adreno 308.

Nokia 2.1 review (2)

La noul Nokia 2.1 ne place faptul ca vine cu doua difuzoare frontale stereo si ca are o autonomie buna de pana la 2-3 zile la o utilizare normala. Producatorul promite upgrade la Android P, iar sistemul de operare Oreo 8.1 (Go Edition) desi limitat este bine venit pe un telefon Nokia ieftin si axat pe o durata lunga de viata a bateriei.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 7 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 2.1
Price
Euro 99